Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Човић: Пикси је морао да оде, суноврат кренуо 2008.

Nebojsa-Covic-95075Небојша Човић вероватно је човек који је у последњих неколико недеља протекле година највише пута гостовао у различитим ТВ емисијама или давао интервјуе многобројним домаћим медијима. Тема је наравно Црвена звезда. И на самом старту Нове Године, потпредседник фудбалског и председник кошаркашког клуба говорио је о стању у клубу. Човић је дао интервју за Мондо, који преносимо у целости.

За почетак разговора, да ли сте после откривања свих послова клуба од 1996. до данас имали и наговештај неке непријатности на приватном плану?

„Тамо где ја станујем имао сам нека три топовска удара, али сам то приписао прослави Нове године, тако да им је честитам…„, са осмехом је рекао Човић на почетку интервјуа.

Већина оних који су имали прилику да листају 50 страница збуњујућих цифара и дијаграма, стекла је опречне утиске о томе где је почео колапс ФК Црвена звезда. Да ли можете да кажете своје мишљење? Где је у временском раздобљу између 1996. и 2012. године била тачка после које више није било назад, на путу ка актуелних 48,5 милиона евра дуга?

„Могу. Последњи моменат је био негде 2008. године, када је, нажалост, изабран један правац на раскрсници на којој се налазио клуб“, рекао је Човић, али није изговарао имена.

Но, у комбинацији са опсервацијом да би „стадион Црвене звезде данас био ливада да се није испало из Европе од АПОЕЛ“, уз горе наглашено, лако се може реконструисати да је 2008. године, после елиминације из квалификација за Лигу Европе, са чела клуба отишао Топлица Спасојевић, наследио га Ден Тана, привремено, па се на њега надовезала комисија у саставу Драгољуб Лекић – Бранимир Бабарогић – Миодраг Ђорђевић.

Све док у мају 2009. године, за један глас, није победио Владан Лукић.

Али, прича почиње изненадним и до данас необјашњеним одласком Драгана Стојковића Пиксија са позиције председника. Он се, након што је распродао тим у вредности од 12 милиона евра, једноставно повукао 20. новембра 2007. године и отишао у Јапан да буде тренер.

Бити тренер, након што сте доживели да будете председник Савеза и највећег клуба у земљи, није пут којим се често иде и многи су с правом били збуњени.

До данас, Пикси је у Јапану и само повремено, када се помене његово име, поручи да ће „доћи и испричати све“.

„Отишао је Пикси и клуб је кренуо другим путем. Пикси је отишао не само због слатких колачића. У то време су међу власницима Звездиних играча били одређени знаменити људи из београдског подземља, атрактивни Кека и шта ја знам колико још Кека, Мека и осталих. А, наравно, тада се водила и битка око тога хоћемо ли Звездину локацију претворити само у повољну локацију и ништа више од тога. Пикси је отишао, а после тога се наставило и ушло у даље спирале.“

Финансијери Црвене звезде у поменутом периоду, пред Пиксијев одлазак у Јапан, па све до доласка Лукића, били су између осталих Марко Мишковић, син Мирослава Мишковића власника „Делте“, затим Драги Мићовић, технички партнер био је „Најк“, чији је дистрибутер компанија „Делта Спорт“, итд, итд.

Ако се, према Вашим речима, 2002. године кренуло у пројекат „Делта Планета“, да ли се може рећи да је Лукић својим доласком спречио „Делту“ у тој намери? Штавише, током излагања у суботу рекли сте да је цела прича и пропала 2009. године…

„Мислим да је Лукић дошао на место председника ФК Црвена звезда и да у том тренутку није био свестан каква је стратегија била направљена са локацијом клуба. Како је време пролазило, тако је постајао све свеснији, јер су настављени притисци и блокаде са могућих и немогућих страна. То је наравно, с једне стране, проузроковало повећање степена задужености Црвене звезде. Следом случајности, концепт који је био направљен још 2002. године, по којем је ‘Маракана’ само добра локација и ништа више од тога, доласком Лукића на чело клуба је заустављен и то је испало добро за Црвену звезду. С друге стране, то се није догодило без последица, а оне су дуг од скоро 50 милиона евра и стање у којем се тренутно налазимо. Стање је ужасно.“

Назад не може, а испред су два пута: један ка опоравку, други ка банкроту?

„Стање је паклено, толико тешко да ако нам не буде помогла држава, а не мислим само парама, може лако да се догоди да се ФК Црвена звезда током 2013. године угаси! Нико нема чаробан штапић и нико није мађионичар“.

Кад год изговорите реч „помоћ“, просечном навијачу у глави је новац, новац и новац. Можете ли да објасните какву тачно помоћ Града Београда тражите, а какву Републике Србије?

„Кад говорим о помоћи Града, она нам је неопходна да бисмо заокружили ову нашу нападнуту локацију, грицкану са свих могућих страна. А, онда, потребна је и помоћ Републике, јер можете ли да замислите о каквој се капиталној инвестицији ради и шта представља изградња модерног стадиона за Београд и Србију.“

Човић има идеју да многим банкама, које од Црвене звезде потражују огроман новац, буде понуђено да партиципирају у таквом пројекту, па и да доплате да у њему учествују. Мишљења је да би нови стадион не само покрио дуг од 50 милиона евра, већ…

„Колико би могло да се запосли људи у изградњи 400, 500 хиљада квадрата у центру Београда, а да при томе не померате ‘Маракану’, већ да је оставите ту где је 50 година и окружите је модерним садржајима који у себи имају елементе комерцијалног, пословног, стамбеног, итд? Тако би се обезбедило да стадион ‘живи’ не само када се играју утакмице. Морам да нагласим да би тако нешто требало да се уради и на простору стадиона ФК Партизан. И један и други стадион су превазиђени. Звездин стадион слави 50 година. То је било хит решење пре 50 година, али га је време појело. Сада, на овим добрим локацијама, требало би направити нову инвестицију и наравно да из свега тога профит извуку Звезда, Београд и Србија. И да свима то буде на помоћи, не појединцима, наравно.“

Која би конкретно била улога Града?

„Да све неправилности које су се догодиле у оквиру градских служби од 2006. до данас, исправи и врати Црвеној звезди. Да јој врати њено земљиште. Коме Град то враћа? Враћа клубу који је јавно добро, па је самим тим и државно добро, народско добро… Београд би требало да да Звезди локацију ПКБ (између стадиона и Аутокоманде, прим. аут), јер је Звезда то и тражила по логици права прече куповине, како би се на њој одржала функција спорта. Такође, Београд би требало да доврши нешто што је укочено, а то је студија саобраћаја која се ради годинама у ЦИП-у. Када би се то довршило до краја, ми бисмо имали чисту локацију“.

А, Република?

„Што се тиче конверзија и инвеститора, ту нам је такође потребна држава. Да Град и Република изађу заједно са Звездом и кажемо сви: ‘Ми имамо фантастичну локацију у центру Београда од цирка 18 хектара на којој немамо никакве имовинско-правне проблеме. И не само то, наравно да помоћ државе значи и укључивање државних органа у испитивање многих ствари које су се овде догодиле, у односима са банкама и осталим повериоцима.“

Човић, после свега, није желео да искључи и финансијску помоћ државе…

„Не могу да побегнем од тога да би помоћ државе требало да значи и финансијску помоћ Црвеној звезди. Наравно и Партизану. Илузорно је очекивати да ћемо ми добити од државе 50 милиона евра да ‘покријемо’ дуг, па и да држава има те паре, али верујте ми да кроз пројекат радно назван ‘Звездани град’ можемо добити много више. И ми, и Град, и држава“.

Рекли сте да неки позајмљивачи новца нису били добронамерни у својој намери, већ да су позајмљивали новац како би га касније конвертовали у имовину. Како ћете с њима преговарати?

„Мислим да би све позајмице требало да буду отпуштене из простог разлога што су сви дали позајмице зато што воле Црвену звезду. Не мислим да би требало да улазимо у порекло тих позајмица и ево идеалне прилике да покажу праву и искрену љубав према Црвеној звезди! Чак, немам ништа против да отпуштање позајмица буде условно. За случај да неког дана дође до приватизације Црвене звезде, ти износи би могли да им се признају као њихов удео у приватизацији. То очекујем од њих и мислим да је то једини исправан пут.“

Да ли сте видели план „Звезданог града“ који је презентовала бивша Управа?

„Имао сам прилике да видим то концепцијско решење. То чак није ни идејно решење. Као концепцијско решење, мислим да је то изузетно добар приступ. Већ сам рекао да ће за реализацију такве идеје бити потребна помоћ, прво Града Београда, а онда и Републике Србије“.

Када навијачи могу да очекују да тај пројекат, евентуално, буде готов?

„То није ништа што може да се догоди преко ноћи, мада живимо на просторима где живе грађани са веома нестрпљивим менталитетом. То је посао од пет година интензивног и жестоког рада, уз константну демистификацију у јавности, односно транспарентност. Ми смо сад у ситуацији да нас нападају људи и када транспарентно говоримо о свему. Принципом замене теза, јер тако раде годинама, неће да кажу: ‘То је у реду и ми ћемо тако’, него иду са: ‘Види их мађионичари, како сте ово, како сте оно?’ То иде до тога да је и Кошаркашки клуб нападнут да је државни пројекат. Ми смо показали да ли јесте или није. Показали смо да смо од 2001. године од државе добили 15,4 одсто новца, а да смо тој истој држави дали 10,3 одсто. Па нека покажу сви… То да смо мађионичари је глуп одговор, јер нема глупих питања, има само глупих одговора. Глуп одговор је: ‘Не морамо да радимо као Звезда’, не! Него сви клубови морају да раде у складу са Законом о спорту, па је тако обавеза, а не добра воља клубова да изађу у јавност са подацима о свом пословању“.

Председник КК Црвена звезда и потпредседник ФК Црвена звезда, што га према многим коментарима чини најмоћнијим човеком у српском спорту тренутно, истовремено је поставио и питање и изнео занимљиву опсервацију:

„Зашто би спорт био мистификован и био црна рупа? Српски спорт ће у свим својим областима бити сређен и уређен када се среде и уреде Црвена звезда и Партизан“.

Парадоксално, испуњавајући законом прописане обавезе, Црвена звезда је поставила нове стандарде у српском спорту?

„Све смо податке дали јасно, од 1996. до 2012. и показали да Црвена звезда као авангарда српског спорта поштује максимално Закон о спорту. Наравно да очекујемо да и други клубови то прикажу и покажу. Да ли ће они то урадити или не – не може да буде засновано на њиховој жељи, вољи, бахатости и не знам каквим сакривањем иза имена“.

Све ово делује веома мрачно за навијача Црвене звезде, који се пет година није радовао титули првака.

„За мене ће титула и улазак у Лигу шампиона бити то кад будемо одблокирали рачун и сачували клуб од банкрота, који нам прети у години у коју улазимо. Ко уме и зна више, нека се јави да преузме овај посао. Оно што ја не желим и што није мој посао, јер се директно не разумем у фудбал – а научићу нешто и о том спорту – то је везивање финансијских мука кроз које пролазимо са спортским резултатом. За спортски резултат одговарају они који се разумеју у фудбал, а то су председник, спортски директор, тренер, итд.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

40 comments

milan јан 5, 2013 at 23:59

Potrebno je da i mi navijaci pomognemo nasem klubu. Da masovno krenemo u akciju prikupljanja novca. Svako da da po 100,200,300 din. , kako god, neko vise,neko manje.Kolko ko ima..Samo mislim da bi trebali da dobijemo garanciju od uprave da niko nece to da zloupotrebi i pokupi te pare

Reply
Marko јан 2, 2013 at 21:07

„šta ja znam koliko još Keka, Meka i ostalih“

xaxaxa ČOVIĆ INSTITUCIJA!

Reply
Raxi јан 2, 2013 at 19:50

Ja bih najvise voleo da fondacija zazivi,da dokazemo kao pravi zvezdasi
da mi mozemo i moramo podici klub iz pepela,a ne cekati tamo nekog Aladina
koji nece doci.Kada bi svaki mesec po 100-200 din.uplatili za klub svi mi koji sebe nazivamo Zvezdasima,klub bi posle 4 god.procvetao,bio bi u plusu nekoliko miliona.
Ipak postoji ono ali…Nece ljudi dati tu bedu od para sto je najtuznije,a ovamo kukaju.Pa nemoj onda da spominjes da navijas za Zvezdu.Ocigledno uzivas u propadanju,jer ti je zao da svakog meseca uplatis 200 kinti,koliko je pakla cigara.Silne vesti,istrazivanja,pokazivanja bruje kako imamo milionsku armiju navijaca,pa hajde da vojska izdvoji tu situ svakog meseca pa da budemo svi ponosni.
Neka uplacuju osobe od 16-55 god.starosti kintu posto ovi preko postaju drcni i za sibicu kad kupuju u prodavnici,kako 2 din.sto nije dinar,lopovi i sl.
I jos jedna bitna stvar ne placajte rts pretplatu,dajte kintu za klub.
Da vas tuze ne mogu,a ako vam iskljuce dva kanala nije strasno,ionako nemaju nikakav program!!!
Ja sam iskreno resio da dajem po 500 din. mesecno,toliko mogu za klub koli redovno pratim da izdvojim,jer zelja mi je da i ja docekam neki Bajern,Bari,Borusiju…obzirom da sam rodjen 85-e pa sam te uspehe proveo uz tv ekrane sa soljicom mleka pred spavanje.Pozdrav!!!

Reply
VESICU ODLAZI! јан 2, 2013 at 20:46

Raxi brate svaka cast za komentar.Molim se Bogu da konacno dodje nama Delijama pamet iz zadnjice u glavu i da preduzmemo spasavanje kluba,uradimo sto je do nas a ne da gledamo dalje propadanje i urusavanje kluba,samo kukamo i konstantujemo a nista da preduzmemo.Ovo je pravi i jedini put ako hocemo da Zvezda opet bude Zvezda.Treba lepo ispromovisati akciju i ici na masovnost,a svakako ce biti i dosta onih koji ce dati i vise od neke osnovne cifre.Sad ce to Cova da potegne cim malo sredi ovo oko deblokade racuna.

Reply
Anka јан 3, 2013 at 10:13

Uh, svaka cast na komentaru. Slazem se sa tobom 100%.
I ne samo to, mislim da je jos jednu od kljucnih stvari pominjao Cova a to je poslovanje cerki firmi kojima je Zvezda zirant (Red Star Shop i jos jedna firma ubi me nzm, ko ce da pamti). Dug je oko 1.500.000evra na kontu tih cerki, naravno prema bankama jer je Fk Crvena Zvezda zirant (nisam sigurna a mislim da je i tu zalozen stadion, kad si zirant obicno ti traze imovinu, Ovo svim ljudima apelujem da ne rade jer to je klasicna pljacka pa da vam i rodjena majka trazi da budete zirant ne cinite to). Samo da se ispita njihovo poslovanje, jer Fk ima pravo kad su im napravili ovakav dug, naravno to je mizerno za sva ona dugovanja pogotovo za potraznju. Ali mora se krenuti od manjih stvari da bi se doslo do krupnih. Znaci ono sto FK moze sam da sanira to su ti manji klubovi, ono sto je krupno i slozeno u saradnji sa drzavnim organima. Predlagala sam i ja brat ali niko nista.
Predlagala sam repliku dresova Pet Zvezdinih Zvezda.
Predlagala sam album samolepljivih slicica za klince, oces FK, oces SD kako god, bila bi potraznja samo takva.
Predlagala sam preuredjenje stadiona (ograda) povecanjem kapaciteta Jugozapada i Jugoistoka, za gostujuce navijace Jug manjeg kapaciteta sa vecom ogradom nego sadasnja koja postoji i uklanjanje onog kaveza, cak i za Grobare. Na ovaj nacin povecava se kapacitet za prodaju ulaznica domacim navijacima cak i godisnjih karata. Napraviti standardnu cenu. Apelujem na upravu, posto poznajem sistem funkcionisanja elektronskih karata, da se preispita rad ovog sistema jer je bilo zloupotreba verovatno namernog a na stetu i kluba i navijaca, i cena adekvatna. Na zapadnoj strani Centralnu stranu preurediti tako da bude za ugledne ljude i cene da budu najskuplje, prijatelji kluba, bivse igrace, clanove kluba poznatih licnosti.
Akcije Zvezdasa za pomoc klubovima, ne samo fk vec i rk, ak, pk, upravo ovo sto ti pricas.

Reply
Goran јан 2, 2013 at 19:02

Jel moguće da su franjevci toliki kompleksaši da dolaze i na ovaj sajt ??? Pa s.t.oko ona neopevana r.u.žna.

Reply
Aleksandar јан 2, 2013 at 18:47

1mio. zvezdasa da daju po 1 evro = 1mio evra.
A ubedjen sam da nas ima vise i da ce svako
dati vise.

Reply
aleksandar sd јан 3, 2013 at 00:58

Svi klubovi koji su bili evropski pravaci su imali posle toga krizu kako neki finansijsku krizu tako neki krizu rezultata a neki bogami i jednu i drugu,kod nekih je to trajalo par godina dok se nisu stabilizovali a kod nekih jos traje… Mi ce mo se kad tad oporaviti i nastaviti starim putem,taj dan mora doci, a doci ce onog trenutka kad udjemo u ligu sampiona,od tog dana se oporavljamo u svakom smislu jer Zvezda je klub za evropu i bez nje ne moze i kakav god tim imali u ligi sampiona nebi bili boranija kao neki,to tvrdim. Ali ajmo za pocetak da osvojimo tole livada ligu.

Reply
Anka јан 2, 2013 at 15:06

Za Piksija odavno ja tvrdim da je zrtveno jagnje i istina ce kad tad izaci na videlo. A rado bih svim novinarima pljunula u lice koji su izvestil ida su na porodicnu kucu Piksija bombu bacili nekakvi Zvezdini huligani. To je guranje prst u oko navijacima Zvezde, iako ja huligane ne smatram nicijim navijacima oni su posebna sorta njima nista nije sveto cak ni grb ni ime bilo kog kluba oni su vojska podzemlja i ranoraznih politickih igrarija. Jednom za svaga tome mora da se stane na put, citavo drustvo, policija ne moze sama to da se razumemo ali isto tako te pandure treba nauciti razlici izmadju navijaca, navijacke grupe, udruzenja navijaca i huligana. ISTINA KAD TAD IZBIJE NA VIDELO. Samo se nadam da ce petina Zvezda kad tad progovoriti o svemu, jer isti oni koji su hteli glavu Dzajica, njegovu smenu, hapsenje Cvetkovica, oni koji su ubili Branka Bulatovica, oni koji su ukaljali Piksijevo ime i pokusali da mu dignu porodicnu kucu u vazduh, isti sada prete Covicu, zato DRZAVA MORA DA SE UMESA.
Sto se tice stadiona, hipoteke malverzacija oko neregistracija nazovi dva predsednika sve mora sudski da se resi. Zemljiste takodje, ko je i kako dozvolio pravo prece kupovine ne moze se to gurati pod tepih, jer i posle Dzaje treba neko da dodje kad bude vreme pa se moze desiti da se opet stare ale probude. Ne kazu dzabe nasi stari ZMIJA SE BIJE U GLAVU NE U REP. Trt milojka sto je PKB, kao i to zemljiste, u rukama Beograda vecinski…neko iz sadasnje gradske uprave drzi to..i ono sto me iznenadilo da celo ovo klupko ide i do nekih izgleda politicara drzavnika dalje od MIskovica!!! Ovde drzava mora da reaguje pod hitno!

Reply
Vlajko јан 2, 2013 at 15:03

Ja kad sam pričao da nam titula nije bitna po cenu da dugujemo 100 milki smejali ste mi se ali Čović zna šta priča..Stabilizacija pre svega a onda ćemo da uzmemo i 10 uzastupnih titula ako treba nije problem.Morate da shvatite da smo na ivici da prestanemo da postojimo,zato ako Čova kaže da treba 5 god. da zbijemo redove i ne pričamo o tituli onda bi trebali da ga poslušamo u suprotnom bankrot i beton liga pa vi vidite šta vam je bolje.

Reply
Red јан 2, 2013 at 11:09

Baš sam hteo da zamolim da se nastavi sa projektom Zvezdanog grada. Posebno stadion, krov, i sa strane, oni stakleni prelazi. Samo zastava na Severu da se doda, ne velika kao sad. Biće potrebno minimum oko 60,000 mesta. Dva nivoa. Što se tiče bezbednosti imamo dosta iskustva, takođe može se videti sa iskustvima nekih novijih stadiona.
Ima dosta stvari da se finalizuju, nekih problematičnih postavki ali isplativ projekat. Kao tvrđava!

Reply
milenko јан 2, 2013 at 10:36

COVEK JE 100% U PRAVU . TITULA JE NAJMANJE BITNA KADA JE KLUB STABILAN DOVEDES 3-4 IGRACA I ETO JE TITULA . Ovako moramo da gledamo kako da izadjemo iz krize i finansijskog kolapsa inace gasenje je neizbezno. SVE NAJBOLJE U NOVOJ GODINI

Reply
homer јан 2, 2013 at 10:14

NEKA VAS SLUŽI ZDRAVLJE I PRATI SREĆA GOSPODINE ČOVIĆU,VAS I VAŠU PORODICU. SVAKO DOBRO I HVALA NA SVEMU!

Reply
Dragan KG јан 2, 2013 at 01:11

Kada su ga mnogi napadali govorio sam da nije kriv, Pixiju za sve sto je uradio za Zvezdu i kao igrac i kao predsednik naklon do poda i veliko hvala, a svi koji ga osudjuju mogu samo…ma mogu da ga mrze!

Reply
IgorNbgd јан 2, 2013 at 12:02

potresao sam se zbog pixija…. da li je ili nije kriv neko ce vec utvrditi…

Reply
Saša јан 1, 2013 at 22:56

Ево видим сад иде полемика да ли је Пикси крив. Неко рече да је његова кривица довођење Делте у клуб. Зашто? Па у то доба би Мишковића сваки паметан човјек само пожелио у клубу. Милијардер који хоће да улаже. Ко је луд да га не доведе? Друга ствар је што је он имао намјеру да клуб уништи а ја сам 100% сигуран да Пикси то није знао. Да је толико енергије, моћи и средстава уложио у Звездин напредак сад би били редовни у ЛШ, у дебелом плусу и са јаким тимом. Само што би пола вас данас пљувало Вучића што хапси Звездиног добротвра. Која је разлика између њега и Цептера кога сви нешто призивате? Шта је овај, неки тајкунски Робин Худ?
Писи је легенда Црвене звезде. Човјек који је напустио челно мјесто у фудбалском савезу да би био предсједник клуба. Освојио је све домаће трофеје за 2 године и “напрасно“ отишао!?!? Гдје је ту логика? Свако ко има грам мозга у глави види да ту није све чисто. Ја мислим да се замјерио власницима распродатих играча. Човјек је најурен уз пријетње и побјегао је на крај свијета. Или стварно мислите да је јапанска понуда била баш толико баснословна? Ја мислим да су они рационални људи и да не фрљају милионе тек тао на тренере дебитанте.
Уосталом, клупко је почело да се размотава.

Reply
Vanja јан 1, 2013 at 22:50

Covic-Vucic ce biti zlatnim slovima upisani u istoriji Zvezde. Covic zato sto ce napraviti kosarkaskog giganta a Vucic jer ce zaustaviti macehinsko ponasanje drzave prema Zvezdi. Samo jos da sps ode u opoziciju i nema zime za Crvenu zvezdu, dok god ima sps-a bice tesko jer oni su napravili plan za unistenje Zvezde i uvlacili uljeze vesica i raja bozovica u nase klubove a u svim savezima postavljali svoje (grobare) ljude. E toga vise nece biti, Zvezda se vraca u normalu a nadam se i zemlja Srbija.

Reply
Čiča јан 1, 2013 at 23:01

Čović će napraviti i fudbalskog giganta samo treba da budemo strpljivi. Živi bili pa videli!

Reply
VESICU ODLAZI! јан 2, 2013 at 03:38

Svaka cast na opazanju za sps.Oni su veliko zlo za Zvezdu.Jos je Mirko Marjanovic poceo da krade za njih pa se to nastavilo do danas.Meni je opasno sumnjiv onaj Antic takozvani zvezdas ali ja milim da je on spiun nadredjenima u sps tj Dacicu grobuljaru i Ruzicu krivovilicnom.Bio u Lukic-Vesic upravi i ostao!MNOGO SUMNJIVO!!!Treba ga najuriti.

Reply
monako јан 2, 2013 at 11:22

Jios samo da oteramo clanove sps-a,nesposobne,grebatore antica,skundrica,mrakica.LJudi nisu ama bas nista uradili za ZVEZDU a svo vreme su bili u njenoj upravi kada se kralo i otimalo.Cutali su i pravili da to ne vide.SRAMOTA JE KOLIKI SU DEBELOKOSCI I OBRAZA KAO DJON.Sada se kao nesto vrte oko Vucica i po obicaju cekaju da malo prodje vreme i da se zaboravi……a oni da tu ostanu .
OTERAJTE ,,S V E ,, LOPOVE IZ ZVEZDE

Reply
toto korenita јан 1, 2013 at 21:19

ovo je prilika da se mi kao navijaci organizujemo,ta prica 1-2 e,ne pije vodu.stalno se busamo 4,5 mil navjaca itd,gdesu,ko su,pa da bude prosek po 10 e,i da se odazove polovina i eto resenjaaaa, mislim da bi stvarno trebali da se na ovakav nacin organiyujemo,svestan sam da se ni 20% nece odazvati, ali mozda to pokrene lavinu,stampedo.takav potez osim materijalng poslao bi i mnoge druge poruke za sve koji bi ponovo pokusali da se nesto slicno uradi.ja sam ZA!!!!!

Reply
CZHN јан 1, 2013 at 20:42

Vezano za priču Deja Savićevića-postoji info da Čović razgovara sa Milanom Popovićem oko pomoći klubu…Eto kao on nije tajkun…Potpuno razumijem da bogate ljude,koji seslikaju sa članskom itd…treba angažovati.DEJO GENIJE!!!

Reply
dr јан 1, 2013 at 20:07

Treba pozvati sve jace ljude koji navijaju za Zvezdu da pomognu. Ove bogatije pogotovo,neka daju barem po 10.000 eura. Kad bi se napravila takva akcija ali ozbiljna mnogi bi dali,siguran sam da bi Nole dao 500.000 eura,pa i Milicic. Ali da to bude projekat medijski jak,ozivi crvenu zvezdu i tako dalje. i mi svi bi dali sigurno po 2-3 eura sms,kako ko ima. Skupilo bi se tu mnogo vise nego prvi put.

Reply
Optimista јан 1, 2013 at 18:42

Mislim da je Dejo Savićević bio u pravu u vezi nekog bogatog čoveka koji bi mogao da dodje u Zvezdu… Mislim da bi komisija od tri člana, npr. Džaja – Tončev – Kokeza mogli da odu do Švajcarske, čisto da popričaju o tome sa Filipom Cepterom koji je dok je bio predsednik OKS ili OKSCG ulagao u sport, naročito u mlade talente koji bi u budućnosti bili Olimpijske nade.
Filip Cepter iliti Milan Janković je ako me pamćenje služi zvezdaš, što ne bi čisto popričali u vezi mogućnosti da učestvuje u sponzorisanju kluba, na neki odredjeni rok. Ili srpski kralj čelika Milan Popović koji je takodje zvezdaš… Treba nam svež priliv novca! Gasprom je tu da popuni rupe što se tiče budžeta za sezonu, ako dodju šei(k)ci iz Emirata biće novca za finansijsku konsolidaciju, samo nam još treba neki vetar u ledja što se tiče nekog uspešnog biznismena tj tajkuna, ali ne pokvaren kao Mišković i njegov sinčič Marko!

Reply
Andrej јан 1, 2013 at 19:39

Da li ti mislis da postoji tajkun koji nije pokvaren? Ne stice se bogatstvo na posten nacin nego na kvarno i to je cinjenica osim ako steknes nasledjivanjem.

Reply
Goran јан 1, 2013 at 20:33

Mislio je na nekog tipa Abramovič.

Reply
atza87 јан 1, 2013 at 21:30

Pa sine, taj Abramovic je kupio naftnu busotinu sa svom opremom za 80 000 e a knjigovodstvena vrednost te firme je tada bila par miliona e sa dugom nesto vecim od milion (to sam sve video u jednoj emisiji na nekom stranom kanalu pre par god). Mislis li da je on legalnim putem dosao do toga, pa nije!

Reply
Optimista јан 1, 2013 at 20:49

Znam da su se danas svi tajkuni obogatili na nelegalan način kroz mutne privatizacije kojima je uzrok bila država…
Ali sigurno nisu gori od Miroslava Miškovića i ostale bulumente, njegovog sina i ostalih iz tog klana, uključujući i braću Šariće.

Reply
milos јан 1, 2013 at 23:03

Bogatsvo se ne stice na posten nacin?! Kako to samo jadno zvuci. Znas ima mnogo ljudi koji pored svog znanja imaju i sposobnosti i ideje, pa kroz mukotrpan rad dodju do velikog novca. Ta srpska podela na siromasne postene i bogate nepostene nas je i dovela izmedju ostalog do ovoga.

Reply
Andrej јан 2, 2013 at 04:38

A koji su ti majke ti? Molim te kazi koji su to ljudi stigli do velikog bogatstva na posten nacin, svojom „sposobnoscu“? Ko je to posteno stekao milijarde dolara, evra i slicno u zemlji Srbiji ili Rusiji ili negde drugde? Ja znam neke koji su nosili gajbe, bavili se prometom mafte i cigara u vreme sankcija…

Reply
kastiljo јан 2, 2013 at 14:26

Odakle tebi da se bogatsvo ne moze steci postenim radom?! Zato smo i tu gde smo jer velika vecina ljudi razmislja na taj nacin…. To su klasicne budalastine,i sve dok budemo razmisljali na taj nacin necemo se maci odavde gde smo sada !!! Treba imati mozga a ne bogatom ujku iz Amerike ili vezu u podzemlju….

Reply
fringe јан 2, 2013 at 17:20

Ovi sto pisu da se bogatstvo moze steci na legalan nacin ocigledno ne zive u Srbiji… :facepalm: Mada pitanje je sta za njih znaci bogatstvo.

Reply
CzvBoys јан 1, 2013 at 18:38

Sta? Jel i sad Piksi kriv? Pojedine treba biti sramota,napadali su i osudjivali lik i delo jednog Dragana Stojkovica…Najgore od svega sto su to radili klinci od 15-20 godina. PIKSI IZVINI,ne znaju sta rade.

Reply
VESICU ODLAZI! јан 1, 2013 at 19:36

Piksi je majstor i to je pokazao rezultatima i pored toga sto se suocavao sa velikim pritiscima od strane mafije zbog kojjih je na kraju,nazalost,morao i da ode.Da je Piksi ostao siguran sam da bi dosad za ovih 5 godina igrali 3-4 puta ls. a da ne pricamo za domacu ligu i kup.Mozda se Piksi za 5 godina vrati ali kao trener i napravi ono sto mu nije omoguceno kao funkcioneru.Verujte da Piksi voli Zvezdu i to mnogo ali kada ti je zivot ugrozen,tu nemas velikog izbora.Verujem da ce se pravda zadovoljiti kad-tad.Napred Zvezdo

Reply
Vopi јан 1, 2013 at 20:18

Pouzdana je informacija da je Piksiju i njegovoj porodici bio ugrožen život jer je protivno volji mufljuza rasprodo njihove igrače i zbog toga preko noći bukvalno pobego da nije ni stigo da se spakuje. I sve je to tadašnja vlast znala ali… Daće Bog da se Piksi nekad vrati u našu Zvezdu kao trener, i da bude nešto kao Ferguson u Mančesteru.

Reply
NemanjaS90 јан 1, 2013 at 22:04

Ma da, sve insajder informacije. PIKSI LOPOVE!! Shvatite to vec jednom. Neka je on legenda, i jeste, al nas je (indirektno) ubio. On je taj koji je uveo Miskovica u klub, coveka koji ima jedan cilj: unistiti Zvezdu. Pametan je taj Piksi, na vreme je pobegao.

Reply
realNo јан 1, 2013 at 22:34

da sine, piksi je isao na zurke sa markom miskovicem, piksi je pravio ugovore sa menadzerima 50-50, piksi je bojkotovao naterenu barkosa, molinu i ostale strance, ma Delta je samo njega cekala, nije mogla drukcije da udje u Zvezdu, pa im je Piksi rekao sad radite sta ocete i selite stadion u surcin i sjebite klub u kojem sam partizanima davao golove iz kornera… a to sto su mu digli kola u vazduh ma to je normalno, sve ok

Leave a Comment