Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Црвена звезда – Олимпијакос, среда 17h

Crvena zvezda - Olimpijakos
Crvena zvezda - Olimpijakos
Crvena zvezda – Olimpijakos

Срећна Нова Година, Христос се роди! Све најбоље у 2013. години! Проведите целу годину у миру и весељу.

Период новогодишњих и божићних празника је период који проводимо у кругу породице и драгих, блиских пријатеља. Управо, у првој утакмици у 2013. години, у госте нам долазе браћа и пријатељи, Олимпијакос. Да заједно започнемо, прославимо и призовемо, верујемо, успешну годину по оба клуба.

После првог дуела у Атини, недељама су се сводили утисци и причало о утакмици. Чак, не толико о самом мечу, несрећном поразу и срећној победи, колико о атмосфери и ономе што су заједничким снагама направили навијачи Црвене звезде и Олимпијакоса. Ово је реванш. У оба смисла. Резултатски и домаћински. Дочек црвено-беле експедиције из Београда у црвено-белој Атини је био краљевски. Братски. То су, у више наврата, истакли и челни људи нашег ватерполо клуба. И овај, као и меч у Атини, ће бити свечаног карактера. У Атини, 13.новембра 2012., је одигран први званични дуел између Црвене звезде и Олимпијакоса, у било ком спорту. У среду, 9.јануара, ће бити први званични дуел у Београду. Али и прво гостовање Олимпијакоса у Београду, Црвеној звезди, још од 1994. године и пријатељског фудбалског дуела.

Црвена звезда

Претходних дана се више причало о стању у клубу и спонзорима, него о ономе што су пулени Дејана Савића урадили током првог дела сезоне. У новогодишњем интервјуу за наш сајт, директор Игор Милојевић је искрено предочио стање и у клубу и у спрском ватерполу, а ми ћемо се осврнути опширније на то у посебном тексту. Сада, дуел против Олимпијакоса. Црвена звезда се тренутно налази на трећем месту, групе Б Лиге Шампиона, са половичним учинком – две победе, два пораза у четири утакмице. Убедљиви Југ из Дубровника је на првом месту, Олимпијакос на другом. После пораза од Дубровчана 6:10, на европској премијери, наши момци су везали две победе против швајцарског Кројцлингена 26:7 и француског Монпељеа 10:8. Уследило је, за сада, једино гостовање и пораз у Атини 9:8. Овим дуелом Црвена звезда започиње други део групне фазе, обзиром да сви противници имају по 5 одиграних утакмица. Победа би донела другу позицију и пред, како изгледа, најважније гостовање у овој фази у Француској, практично ставила наш тим у пол позицију. Следи мало тежи период, јер ће ово бити последњи дуел пред домаћом публиком у овој фази такмичења. Следе гостовања у Француској, Швајцарској и Хрватској. Што се тиче здравственог билтена, Дејан Савић има на располагању све играче. Никола Рађен се опоравио од повреде због које је пропустио завршницу јесењег дела првенства. Душко Пијетловић, који има неугодну повреду дуже време, се осећа боље, тако да ће тренер Савић одлучити о тиму. За очекивати је да Црвена звезда у пуном саставу скочи у базен и супротстави се пријатељском и братском клубу у црвено-белом дербију.

Олимпијакос

Браћа из Атине са позиције број 2, долазе у Београд. Са скором од 3 победе и 2 пораза. Имали су јако добар старт и забележили три победе за редом, а онда су застали два пута пред Дубровчанима. Почели су победом над Кројцлингеном 15:5, затим су лако пребродили и Монпеље 11:7, а онда голом своје највеће звезде шпанца Маларача победили и Црвену звезду 9:8. Међутим, Југ је очигледно прејак противник. У Дубровнику је било 8:10, али у Атини Ивовић, Бошковић&co су били много убедљивији – 2:9. Олимпијакос је такође први у Грчкој, испред Вуљагменија и Хиоса. Тим је састављен од практично целе репрезентације Грчке, а најбољи играч је поменути шпанац Маларач.

Експедиција Олимпијакоса данас у 10 часова је стигла у Београд и одрадиће тренинг у поподневним часовима.

Олимпијакос славио у првом мечу

У много помињаном првом дуелу, у Атини, Олимпијакос је славио 9:8. Изједначена борба се водила током првог полувремена, када су домаћини водили са 5:4. У трећем делу игре су направили предност од 7:4, водили су и 8:5, а Црвена звезда је стигла до 8:8 и узбудљиве завршнице. Ипак, 20 секунди пре краја утакмице, Маларач погађа за коначних 9:8 и доноси победу Олимпијакосу.

Карте од данас у продаји

Карте за утакмицу су у продаји од јутрос на благајни СЦ „Ташмајдан“, где ће се и одиграти утакмица, по цени од 250 динара. Продаваће се од 11 до 17 часова данас и сутра, на дан утакмице.

БВК Црвена звезда моли све навијаче да на време купе карту и да дођу минимум сат времена пре почетка меча. Очекује се долазак и братских навијача из Атине.

Браћа Рашовић: Резултат прати игру!

Пред дуел са Олимпијакосом своје утиске за МЦЗ изнели су наша браћа, Страхиња и Виктор Рашовић.

Страхиња: “ Утакмица у којој се боримо за друго место у групи, али се не оптерећујемо резултатом, већ гледамо нашу игру. Да одиграмо како знамо и можемо и резултат неће изостати. У утакмицу улазимо са великим поштовањем према противнику, али и са великом жељом за победом. Ово је још један тест у низу, којим треба да докажемо да поседујемо квалитет за велике утакмице.

Наравно, ову прилику бих искористио да се захвалим навијачима на подршци коју су нам пружали у досадашњем делу сезоне. Надам се да ће тако бити и убудуће! „

Виктор: “ Очекује нас паклена недеља, где морамо да се концентришемо и дамо свој максимум и у среду и за викенд на финалу купа. Против Олимпијакоса ће бити тешко, као и у Пиреју што је било. Олимпијакос има добру екипу као и ми, али уз домаћи терен, наше навијаче и ако испоштујемо договор из свлачионице, победа неће изостати. „

Братска подршка пред завршницу Купа и борбу за први трофеј. Отом потом, после Олимпијакоса.

Табела групе Б

1. Југ  15

2. Олимпијакос  9

3. Црвена звезда 6

4. Монпеље 6

5. Кројцлинген 0

У следећем колу састају се, 23.јануар: Монпеље – Црвена звезда, Кројцлинген – Југ. Олимпијакос је слободан.

МЦЗ је спремио производе намењене овом мечу – мајице, које можете погледати и наручити, кликом на линк. А ускоро можете очекивати и заједнички видео у сарадњи са најпопуларнијим видео едитором из Грчке.

Први меч у новој години, нови спектакл у режији ватерполо клуба и навијача Црвене звезде пред Ф4 Купа. Директан пренос је на тв Б92, али ви не пропустите прилику да будете део новог спектакла и пружите прилику нашим шампионима. Црвено-бели карневал на Ташу! Браћа долазе, Игра Звезда! Kati magiko!

6.коло Лига шампиона, 9.јануар 17 часова, „Ташмајдан“. Директан пренос, Б92!

Црвена звезда – Олимпијакос

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

11 comments

ds јан 8, 2013 at 17:41 Reply
Zvezda mi je sve јан 8, 2013 at 17:36

DELIJE SEVER+GATE 7=ORTODOX BROTHERS

Reply
VESICU ODLAZI! јан 8, 2013 at 15:46

Ma kakva bre braca?Braca su ako stalno oni pobedjuju,nismo im bre mi neka filijala pa da se zezaju sa nama.Svako gleda svoj interes.Lesi bre Zvezdo tu „bracu“!

Reply
nn јан 8, 2013 at 13:42

🙂 🙂 🙂 ajmoooooooooooooooooo 🙄 😆 😆 😆 😆 😆

Reply
baba simana јан 8, 2013 at 13:06

Koliko timova prolazi iz grupe, zna li neko?

Reply
Dacha czv јан 8, 2013 at 13:22

mislim po cetiri,ali nisam siguran…

Reply
DELIJA јан 8, 2013 at 14:20

Prva 2 tima idu dalje!!!

Reply
jovan јан 8, 2013 at 15:51

2 tima

Reply
igor milojevic јан 8, 2013 at 21:36

prva cetri, u drugim grupama je po sest ekipa

Reply
Boris јан 9, 2013 at 15:09

Po četiri tima iz četiri grupe, prolaze u 1/16 finala.

Reply
Podgoricki Delija јан 8, 2013 at 11:51

Pustimo se mi brace i prijatelja, mene samo i samo zanima nasa Zvezda i kako cemo ove Grcke pacere da rasturimo! Ja sam i dalje u cudu, kako su nas ti paceri tamo dobili, a ti grcki igraci do poslednjeg niti ijedan ne vrede. Evo vidi se gde im je godinama reprezentacija.
Zvezda ima sjajan tim, i sve osim katastrofalnog poraza Grka bila bi svetska senzacija stoleca!
Svi na utakmici da im priredimo pakao kakvom se nisu nadali. Pozdrav za sve nase navijace- Delije.

Reply

Leave a Comment