Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Звезда сијала и над Суботицом

Одбојкашице Црвене звезде не посустају! У дерби мечу 13. кола првенства Србије дошле су до 12. везане победе, а као најтежа препрека до сада савладан је НИС Спартак резултатом 3-2 (19-25; 25-21; 25-14; 22-25; 15-13).

Ушле су црвено-беле стегнуто у меч, нису успевале да се одлепе на који поен вишка, а онда су после другог техничког тајм-аута и потпуно стале. На сервис је дошла Александра Цветинчанин, а Звездин пријем је престао да постоји. Тиме је Спартак стекао велику предност и успешно привео први сет крају у своју корист.

ljubica1У другом периоду игре тренер Црвене звезде Ратко Павличевић је повукао прави потез, на терен је уместо индиспониране Николине Лукић ушла Сара Војнић-Пурчар која је унела енергију у екипу и са неколико сјајних потеза повела Звезду ка изједначењу у сетовима.

На крилима добре игре из другог сета звездашице су заиграле и у трећем. Разиграла се Ана Бјелица, прорадио је блок, Сари Војнић Пурчар се на пријему сјајно придружила и Љубица Кецман, па за Спартак није било спаса. Коначних 25-14 за наш тим најбоље сведоче о сјајној игри црвено-белих дама у овом периоду.

Освајањем два сета Црвена звезда је остварила главни циљ, сачувано је прво место без обзира на крајњи резултат, па су у четврти сет ушле нешто опуштеније. Спартак је стекао велику предност коју је Звезда успела да угрози само у завршници сета, али то је било довољно само за 22-25.

Већим делом петог сета Спартак је имао предност од два поена, али Звезда је успела да изједначи на 9-9, а затим и да поведе два разлике и то је била предност која је сачувана до самог краја и 15-13 за наш тим. Овим тријумфом Звезда се учврстила на челу табеле и уколико не буде већих изненађења имаће предност домаћег терена у плеј-офу.

У редовима Црвене звезде најефикаснија је била Ана Бјелица са 21 освојеним поеном, док је у редовима Спартака Татјана Матић освојила 18. Утакмица је одиграна у препуној дворани “Дудова шума“, а обе екипе су имале велику подршку  најватренијих навијача.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

dexy122 јан 17, 2013 at 20:28

Ne znam da li je zbog toga sto sam musko, ali nekako volim da gledam ZOK vise od muskog OK-a. 😀

Reply
Dragon јан 17, 2013 at 20:20

..tako je..naše lepotice.. :mrgreen: 😀 😛

Reply
Gis јан 17, 2013 at 20:10

Svaka cast devojkama na pobedi i navijacima koji su napravili fenomenalnu atmosferu!!! >>>CZBG<<<

Reply

Leave a Comment