Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Спајић: „Како радиш, тако ти се враћа“, Младеновић: „Драго ми је због повратка Петковића“

image

У данима када се много, нажалост не тако лепог прича о играчима из Омладинске школе Црвене зезде, Урош Спајић представља светлу тачку и пример свима како се воли клуб и како треба да се понашају јуниори којима се укаже шанса да заиграју за први тим.

Он је своју прилику искористио. До пред крај сезоне, тренирао је максимално озбиљно и посвећено, и дочекао својих „пет минута“. Готово да је ватрено крштење имао у 143. вечитом дербију. Није се уплашио већ је фанатичном борбеношћу и фудбалским знањем умногоме био заслужан за победу на Маракани у најважнијој утакмици српског фудбала, и на тај начин из јуниорских селекција понео је „ген за победе“ у дуелима са највећим ривалом. Неколико добрих игара донеле су му оно што је сваком младом играчу најпотребније, самопоуздање и ентузијазам да и даље настави да напредује. Он такође признаје да му у Анталији, као ни осталим саиграчима није нимало лако, али…

„Тек нам предстоје напори. На преподневне тренинге на којима је акценат на физичкој снази одлазимо са „лошијом“ атмосфером, него на поподневне, када је више заступљен рад са лоптом. Јуче нам је и киша учинила медвеђу услугу, па због великих падавина поподне нисмо излазили на терен, већ смо тренирали у теретани. Кондициони тренер Влада Цепзановић нас је том приликом добро „исцедио“ и сигурно да би нам лакше било да смо тренирали напољу. Рад са лоптом нам не пада тешко, али преживљавамо и испуњавамо и све друге задатке и обавезе које нам стручни штаб наметне„, рекао је млади дефанзивац црвено-белих.

Закључно са јучерашњим даном, приликом стицања физичке спреме тренер Јанковић форсирао је општу издржљивост. Од јутрос следи брзинска. Деонице су краће, интензитет се појачава, временски интервали да се стигне до „циља“ су краћи.

„Није тајна да радимо по моделу француске школе фудбала. Од данас чека нас трчање са много више темпа и напора, самим тим, биће и умор већи. Издржали смо први део, издржаћемо и ово и све остало што буде требало„, пркоси умору Урош и наставља:

„Неопходно је да се добро припремимо, јер како будемо радили на припрема, тако ће нам се вратити када почнемо да играмо првенствене утакмице. Сваки тренинг и сваки контролни меч схватамо озбиљно и прилазимо му са великом жељом и мотивом. Шампионат споменемо спорадично, има још доста до првог кола и сусрета са Јавором. До тада треба да се уиграмо и исправимо недостатке и пропусте које смо правили у јесењој полусезони„, закључио је Урош Спајић.

image (2)Вероватно да је и самом Филипу Младеновићу доста прича о томе како нема конкуренцију на својој позицији и стручних „за“ и „против“ аргумената на тему броја минута које је провео јесенас на терену. Истина је да није пропустио ниједан секунд првог дела сезоне у црвено-белом дресу. Трудио се максимално колико је могао да издржи, имао је осцилација у игри, и добрих и лоших наступа, као уосталом и читава екипа Александра Јанковића. Сада је све то иза њега, следи нова полусезона, ново доказивање, али и борба за место поред леве аут линије са Николом Петковићем.

„Већ сам имао прилику да играм и тренирам са Николом. Драго ми је што се вратио у Звезду, јер се ради о одличном играчу. На мени и њему је да тренирамо и дајемо свој максимум, а на тренеру да одлучи ко ће играти„, рекао је Младеновић.

Два исцрпљујућа тренинга дневно и жешток дрил, терају као по команди првотимце Звезде да сваки слободан тренутак проведу у кревету.

„Слободно време користимо за одмор. Имамо одличну атмосферу која нам помаже да се лакше изборимо са умором. Са свим играчима сам у добрим односима, али ако већ морам некога да издвојим, онда је то Лазовић. Цимери смо, а и дуго се познајемо, обзиром да смо обојица из истог града“, истиче свој „локалпатриотизам“ млади Чачанин.

На пролеће Младеновић сигурно неће одиграти све утакмице, јер већ прво првенствено коло против Јавора, 27. фебруара на Маракани, пропустиће због суспензије, односно жутих картона.

„Битно је да ми побеђујемо, много више од тога ко ће играти. Спремамо се и радимо свакодневно напорно само са једним циљем, а то је да покушамо да победимо све утакмице у наставку. Сматрам да то можемо да остваримо. Предност првопласираног тима јесте и велика и мала. Верујем да ће нам се указати шанса да освојимо првенство, и да ћемо је искористити„, не оставља дилему Филип Младеновић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

neshha јан 19, 2013 at 21:21

Eh kad bi svi klinci imali mozak kao Spajic,gde bi nam bio kraj!Plus njegovo fudbalsko umece.Definitivno mu se smesi velika karijera!

Reply
Laki јан 19, 2013 at 14:51

Jel neko primetio da cilidersica ne nose gacice? 😀 <3

Reply
delija ns јан 19, 2013 at 13:03

Bice on kapiten za koju godinu!

Reply
dexy122 јан 19, 2013 at 12:47

Za 10-15 godina cemo videti kakvu su karijeru imali Spajic, a kakvu, kojekakvi Jankovici, Simici. Stopama Nemanje Vidica, verujem da ces ti da imas karijeru kao on, ako ne i bolju. Neverovatno hladnokrvan decko. Perfektan za svoju poziciju. Onu utakmicu na derbiju, kada si imao „vatreno krstenje“ nikad necu zaboraviti. Covek na svom debiju napravi samo jednu gresku, i posle toga strpa svog igraca u dzep i ne da mu da loptu primi kako treba.

Reply
Red Star јан 19, 2013 at 15:08

U pravu si,nisam mogao da verujem kako je onog njihovog Markovića strpao u džep 😀 a bogme i ostale…..ja mislim da Jovanović,bez obzira koliko bio stariji,treba da uči od njega :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reply
CZ јан 20, 2013 at 01:27

Lakse malo molim vas,znao sam da ce neko odmah da spomene Vidica…nemojte da ga ureknete,tako su svi pricali i za Maksimovica pa nas decko upropasti i protiv Bordoa,i protiv Vose i u jos nekim utakmicama.

Reply
dexy122 јан 20, 2013 at 17:44

Ne mozes Maksimovica da poredis sa Spajicem i Vidicem. Zvezdinu decu, koji ne igraju, ili nisu igrali za Zvezdu samo zbog para.

Reply
CzvBoys јан 19, 2013 at 12:42

Na prolece u svakoj liniji tima moramo imati bar jednog ili ako negde moze i 2 igraca iz nase skole. Odbrana-Spajic,Sredina-Mićko i Vukan,napad-Ožeg! Četiri igrača u startnih 11 za početak nije loše.Vremenom će biti sve više i više,naravno ako ne budu slušali tate i mame pa bežali preko,kao neki!

Reply

Leave a Comment