Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Први пораз фудбалера на припремама

image (4)Екипа данског Есбјерга била је осми противник на припремама Црвене звезде у Анталији. Пре два дана црввено-бели декласирали су лихтенштајнски Шан, али данас их је сачекао далеко тежи посао. Коцкице се полако склапају, па је млади стручњак и на овом мечу на терен извео скоро идентичан тим у односу на онај који је савладао Слован из Братиславе.

Такође, на терену ће поново бити Филип Касалица. Дакле на голу Бајковић, последња линија Пантић, Спајић, Петковић и Младеновић. У везном реду, Милијаш, Миливојевић и Савићевић, на крилима Лазовић и Касалица и најистуренијиМудрински. Са друге стране за екипу из Данске играју: Храдцки, Хансен, Анкесен, Дејв, Кнудсен, Лекоен, Андреасен, Андерсен, Туту, Фабрициус и Мек. Меч се игра на терену хотела „Калиста“. Меч ће судити турска тројка, Хурман, Мустафа и Ели.

Утакмица је почела.

1′ ГОЛ! Већ после првог напада, екипа Црвене звезде изборила је корнер који је одлично извео ЛазовићМудрински је био највиши у скоку и спровео је лопту у „малу“ мрежу Данаца.

4′ Први корнер и за екипу Есбјерга, међутим наши дефанзивци отклањају опасност.

6′ 1:1. Напад данске екипе по левој страни, одакле је лопта пребачена на супротну страну, где је на ивици шеснаестерца сачекао Анкесен и сјајним волеј ударцем погодио горњи угао Бајковићевог гола.

12′ Још један покушај стрелца изједначујућег кола са ивише шеснаестерца, међутим овога пута, Бајковић зауставља његов шут.

20′ После два брза гола на почетку меча игра се одвија на средини терена. Наш тим има већи посед лопте, али без конретних резултата.

27′ 1:2. На сличан начин као што је наш тим повео, овога пута у резултатску предност је дошао наш ривал. Након ударца из угла, највиши у скоку био је Андреасен и послао лопту иза леђа Бајковића. Ово је први пут током ових припрема да изабраници Александра Јанковића морају да резултат.

29′ Наш тим покушава дугим лоптама преко брзих крила да угрози гол голмана Храдцког, међутим то се за сада, изузев два покушаја Касалице, не исплаћује.

33′ Милијаш је упутио одличну лопту на крило према Лазовићу, који је направио добар продор, ушао у шеснаестерац, али није се одлучио да одигра повратну према капитену црвено-белих већ је траљаво шутирао, слабијом левом ногом.

41′ Нема изгледних прилика на терену хотела „Калиста“. Тренер Јанковић је покушао да размрда своју екипу тако што је изменио позиције Лазовићу и Касалици.

Крај првог полувремена. Екипа данског Есбјерга заслужено води након 45 минута игре са 2:1.

48′ Одличан продор Лазовића на почетку другог дела игре. Звездина „осмица“ прошла је по левој страни, упутила повратну лопту, међутим голман данског тима прочито је његову намеру и пресекао пас ка Миливојевићу.

50′ Још једну прилику за црвено-беле имао је, на данашњем мечу расположени Лазовић, али његов шут са 18 метара завршио је неколико центриметара поред стативе гола Есбјерга.

53′ Након корнера за дански тим, лопту је ухватио Бајковић, и руком је проследио каКасалици. Брзоноги нападач срушен је у контра-нападу, на неких 25 метара од гола. Слободан ударац извео је Ненад Милијаш, али је његов шут голман Храдцки избио у корнер. Након ударца из угла, покушао је и Савићевић са ивице казненог простора, али је био непрецизан.

55′ Покушај Мудринског из непосредне близине левом ногом завршио је право у наручју голмана данске екипе.

58‘ Тренер Јанковић на терен је послао Луку Милуновића, који је заменио младогСавићевића.

65′ Данци су се после иницијативе нашег тима ослободили притиска, и тренутно се игра равноправно на среидни терена. После меча против Слована из Братиславе, данашњи сусрет поново личи на праву такмичарску и тврду утакмицу, као да је у питању битка за бодове.

67′ Нападач црвено-белих Огњен Мудрински, у само два минута, имао је исто толико покушаја да донесе изједначење нашем тиму. Први покушај у 67. минуту завршио је поред гола, да би два минута касније лопту на путу ка мрежи зауставио дефанзивац данског тима.

75′ Покушао је Александар Пантић да донесе изједначење Црвеној звезди, али је његов шут са 20 метара  отишао високо преко гола.

80′ Изабраници Александра Јанковића улажу велике напоре да дођу до изједначења, али у томе их спречавају организовани и агресивни Данци.

85′ Мало је недостајало да Ненад Милијаш погоди мрежу Есбјерга, али је његов шут из окрета, на асистенцију Лазовића, отишао тик поред стативе. Много боља игра црвено-белих у другом полувремену, али пет минута пре краја, Данци и даље имају гол вишка.

Крај утакмице. Фудбалери Црвене звезде претрпели су први пораз током припрема у Анталији, а бољи од Милијаша и осталих био је дански Есбјерг. По завршетку сусрета, тренер Јанковић и поред пораза, истакао је неколико позитивних ствари у данашњем мечу:

– Одиграли смо утакмицу која нам је добро дошла, јер смо насупрот себе имали екипу која инсистира на снажној игри с пуно дуела, како ваздушних тако и ових на земљи. У неким сегментима се нисмо снашли, примили смо евро-гол који се ретко виђа, а онда још један из прекида који ће бити тема анализе и нашег међусобног разговора. Идемо даље, овај пораз нас неће пореметити, и ништа се неће променити у нашем приступу и даљем раду.

Следећи контролни меч, црвено бели играју већ сутра против Б тима Шахтјора, на терену спортског центра „Папилон“ са почетком у 14 часова по српском времену.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

18 comments

aleksandar sd феб 15, 2013 at 00:41

Hoce li biti 20.februara prenos sa Sahtjorom? Sport klub prenosi ove iz Slovenije.

Reply
maximu феб 14, 2013 at 20:23

pa do juce su dizali kasalicu nasta je zvezda spala da igraci ko kasalica i drugi igraju a dosli svi preko menaadera ili kumovski transfera daj samo da ga prodamo lakse ide iz zvezde to ti je glavna prica pa taj kasalica nece dati gol do kraja sezone to da je prava zvezda takvi prosjecni losi igraci nebi prisli marakani na 100 metara a kamoli igrali

Reply
Tole dozivotna феб 14, 2013 at 20:11

ma sve ce biti po starom

Reply
kapiten dize trofej феб 14, 2013 at 19:48

sahtjor b je jaci i od nase prve ekipe, sta ce tek da radi ovima sto danas nisu igrali
inace, pojma mi nemamo, sve je isto kao jesenas, i dalje nas nerviraju isti igraci, mladja, milijas, milivojev , a posebno sto nemamo stopere, kao amateri smo, igraju nam klinci od 19 god stopere, i bekovi
i treba da nas puni kako ko stigne, mi smo sami sebi najveci neprijatelji

Reply
Djole- Jagodina феб 14, 2013 at 19:06

Nije opasno izgubiti ako izvucete pouke iz poraza.Ono sto ja vidim da ce biti problem a to je neagresivna sredina.Ako igra Milijas Čava i Milivojevic na klupu i sve u krug sa njima jer su spori i ostavljaju mnogo prostora,pa ljudi to smo sve imali prosle sezone nije problem ni u odbrani ni u napadu vec u sredini a sada opet izgleda ista pesma,nemogu da verujem da navijaci vide problem a da cela uprava i trener to ne vide.Danas jedna jaca ekipa i problemi,nema veze za poraz ali to nam je putokaz za sezonu.SREDINA mora da ujeda kakav Čava,Milijas,Milivojevic spojis njih i ode titula odma groblju.ZVEZDA OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reply
Laki феб 14, 2013 at 16:44

Nadam se da se niko nije nadao da zavrsimo bez poraza,jer videcemo vec sutra (sahtjor b) da tesko imamo sanse protiv bilo koje evropske ekipe.Sutra ce mo morati da remi da se pomucimo a do pobedee uz doooosta srece.
A generalnu probu ne zelim ni da zamisljam,akd vidim kako su borusiju razbili juce(doduse do nekog 70-tog minuta…

Reply
chupo феб 14, 2013 at 16:49

Ti i ja onda ocigledno nismo gledali istu utakmicu.. Ti kazes da je Sahtjor razbio Borusiu sinoc.. :facepalm: Ja ne znam sta si ti gledao koju utakmicu.. Koliko znam Borusia ih je otkinula sinoc,sahtjor je srecan sto je bilo 2:2!

Reply
Laki феб 14, 2013 at 19:15

Jeste,od 70 -90 min su bili bolji..

Reply
VESICU ODLAZI! феб 14, 2013 at 16:41

Tesko cemo mi i protiv osrednjih evropskih ekipa moci da igramo bez pravih,iskusnih i pouzdanih stopera.Spaja je mlad i perspektivan,polako treba da se uvodi a ne da bude prva opcija zato sto je odigrao 3-4 utakmice u jesenjem delu.Da je dosao bar taj jedan stoper koga smo jurili pa da Spaja uz njega napreduje i dobije iskustvo.Pantic nije stoper,Petko je bek i prinudno stoper.Ne treba gledati utakmice sa poluamaterima,ova danas je uz Slovan priblizni pokazatelj trenutne snage nase ekipe.Bice nam tesko u prvenstvu bez dobre odbrane,a znamo kako smo jesenas prosli.Cini mi se da smo ekipa koja je primila najvise golova kao domacin!!Ako ikako postoji sansa za dovodjenje iskusnog i kvalitetnog stopera koji je slobodan,i ako takav postoji,Stojadin mora da reaguje i dovede ga.Sa jakom odbranom mi osvajamo tsl bez problema.

Reply
marko феб 14, 2013 at 16:34

Zadnji vezni Garido, ispred njega Vukan i Kadu, desno Laza, levo (Milun, Kasalica ili Cikic)… Pokretljivi vezni red, je nesto najbolje sto bi nam se desilo… Samo je tesko da cemo igrati ovako…

Reply
Damjan Martinovic феб 14, 2013 at 19:38

Bas tako bih ih i ja poredjao,istim redom.Ono cega se najvise plasim je igra sa dva zadnja vezna.To je toliko sramotno za najveci klub u Srbiji da igra tako defanzivno i nekreativno sa raspad timovima iz nase lige.U to ukljucujem i derbi.Ne potcenjujem Partizan,samo kazem da je sramota da igramo sa dva nekreativna igraca,koji kvare igru protivnika!Samo se pitam koju igru?

Reply
marko феб 14, 2013 at 20:31

Sto se mene tice, Garido, Milivojevic, Milunovic i Milijas su po meni zadnji vezni… I samo za jednog od njih bi trebalo da bude mesto u prvih 11… Zamislimo Barsu na sredini Buskets, Song i Maskerano! Pa kad bi igrali onako lagano… Na sredini terena nam trebaju igraci koji su jaki na lopti (tj. sa loptom u nogama)… Ali ja se tu nista ne pitam… jbg. ostaje nam da cekamo i da se nadamo…

Reply
Damjan Martinovic феб 14, 2013 at 21:43

Kontam da si mislio na Mijailovica,a ne na Milunovica,posto je ovaj levi vezni ili levi spoljni ili eventualno napadac.Ali slozio bih se da se slazemo. 🙂 Upravo to,tako defanzivno nijedna velika ekipa ne igra.A Zvezda je u nasim okvirima i dalje velika.Ne bih se bunio da izadjemo na megdan nekom velikom timu sa dva zadnja vezna,ali ni to ne garantuje da bismo dobro prosli.Nazalost,sumnjam da ce se Zvezdi desiti neki novi Kastiljo.Kad se setim sta je on sve odradjivao na terenu,kvario igru protivniku,trcao,orao po terenu,a pri tom bio i veoma kreativan,znao i da da gol i to ne tako retko.Iscudjavao sam se silno sto nije uspeo u Evropi.Inace,kad smo kod ekipa koji igraju sa dva zadnja vezna,takvu „fantasticnu“ taktiku su „proslavile“ nase komsije,tako da to treba zaobilaziti u sirokom luku! 😉

Reply
Djole- Jagodina феб 15, 2013 at 11:15

Pa neka novi kastiljo bude Garido tako ga najavljuju pa ajd da vidimo.Spora i neagresivna sredina je nas problem i to se videlo i prosle sezone.Drugi problem a daj bože da gresim je trener mislim da on nema viziju kako Zvezda treba da igra vec luta a prvenstvo na pragu.Te dve cinjenice ugrozice nam i 2.mesto ako se nesto ne preduzme.ZVEZDA ooooooooooo

Spartacus феб 14, 2013 at 16:27

Kadu MORA da igra!!!

Reply
Chinez феб 14, 2013 at 16:20

Nemamo sredinu terena.
Nismo smeli da ispustimo Kuevu…

Reply
marko феб 14, 2013 at 16:15

Milijas i Milivojevic ne mogu da igraju zajedno! Nisu agilni! :mrgreen:

Reply
Laki феб 14, 2013 at 16:15

Bravo momci ! j e b i ga,sta sad,mora i poraz da se desi.

Reply

Leave a Comment