Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Стојадиновић: „У Анталији као у Шпанији“

image (1)Заједно са последњим појачањем нашег клуба, нападачем Абиолом Даудом, у Анталију односно у хотел „Калиста“ су у четвртак 14. фебруара у раним јутарњим часовима стигли спортски директор Зоран Стојадиновић и потпредседник Славиша КокезаСпортски директор нашег клуба био је пријатно изненађен условима које Црвена звезда има на припремама у Анталији.

„Заиста је све на високом нивоу. Мало је оваквих места на свету, у којима имате и добар смештај и одличне терене и мноштво ривала са којима можете да играте пријатељске мечеве. Имао сам прилике да видим овакве комплексе у Шпанији где на припреме долазе заиста најбоље екипе Европе, али морам да истакнем да Турци ни мало не заостају. Добро је да имамо овакве услове за рад„, каже Стојадиновић.

Први оперативац спортског сектора на Маракани истиче да је задовољан ониме што је урађено у прелазном року.

„Нисмо имали велики „маневарски“ простор јер је финансијска ситуација у клубу свима добро позната. Било је играча који су нам требали али нисмо могли да кренемо ка њима због пара. Мислим да смо доласцима Петковића, Гарида и Дауде добили на квалитету екипе. Петковић је стигао најспремнији и без периода адаптације и најбрже се прилагодио. То је и нормално јер ради се о искусном и квалитетном играчу који без проблема може да игра на две позиције у тиму. Гариду је најтеже јер стиже из Јужне Америке, никада није играо у Европи и не зна језик. Ипак, сигуран сам да кад се буде уклопио да ће бити велико појачање. Дауда је готово два месеца без озбиљнијих тренинга и требаће му две, три недеље да се спреми и кад се то деси сигурно ће бити нападач који ће много радовати Звездаше головима. Њему је и лакше да се прилагоди јер говори енглески језик и игра у Европи већ пет година„, каже Стојадиновић.

Утакмица против Есбјерга и пораз од Данаца по Стојадиновићу није тема којој треба придавати велики значај.

„На припремама смо. Није круцијално ни кад се побеђује а није ни кад се губи. Једноставно су Данци искористили неке прилике, били можда концентрисанији али ја сам задовољан ониме како се екипа борила и како је истрчала утакмицу. Мислим да су Милијаш, Петковић и Младеновић видљиво физички спремни али и остатак тима, фудбалски речено, добро „гази“. Има још доста до прве утакмице са Јавором. Закључци се не изводе сада него кад почне борба за бодове„, јасан је Стојадиновић.

Звездин спортски директор ће до краја припрема бити уз екипу.

„Желим да видим што више мечева. Ту сам за момке и за тренера, да помогнем шта год треба. Да будем подршка јер пред нама је важна полусезона, можда и кључна.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

RUK феб 14, 2013 at 23:00

Дауди треба месец дана да се спреми првенство се завршава за три месеца. 😀

Reply
Garido феб 14, 2013 at 22:59

Zoki kaze da ce titula biti 2 metra i 56 centimetra visoka hahahahhahahaha

Idemooooooooooo….Zvezda ooooooooooooooooooo

Reply

Leave a Comment