Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Најава: Црвена звезда – Јавор

Crvena zvezda - Javor
Crvena zvezda – Javor

Време је као вода са чесме, само тече. Већ се далеким чини суморни и мрачни 1.децембар када је спуштена застава на јесење представе, у буквалном значењу представе, фудбалске Србије и Црвене звезде. Представе за које нисмо могли да верујемо да су реалне, а да су глумци толико лоши. Надреални. Свашта се издешавало, а медији су по обичају доводили појачања са разних крајева света, иако је јасно да немамо чиме да их доведемо. И ове које смо довели, довели смо под знак питања. И све је било у задњи час, у „пет до дванаест“. Од чувене „поноћне седнице“ до краја рока за лиценцирање играча и одблокирања рачуна, када смо по принципу „повуци-потегни“ и заједничком раду дошли до првобитног циља. Више се играо тенис, него фудбал. Пребацивање лоптице са једне на другу страну, а онда милост и немилост, ко ће прихватити лоптицу. Све је то деловало као у шпанским сапуницама. Несинхронизовани излети у медије, па љутње, црвенило и свађе. Гомила ликова који су спојени са истим циљем. Понекад се чини да поједини не желе да буду на том месту. На крају, све испадне „добро“. Ни припреме, као ни детаљи са истих, нису били ништа мање занимљивије. Иако се од повреда захваљујући претходним челницима и њиховом пословању, не назире лице верујемо да људи у клубу знају шта је Црвена звезда. Као и да је ово што се дешавало у првим данима њиховог рада превелика жеља за што бољим резултатом и што бржим изласком из кризе, а не играње сујете и увређене младе. А морамо да признамо да је урађен велики посао, скидањем блокаде са рачуна. Некако с’пролећа је и лепше време и лепше расположење, а оно се са неким разлогом, зове „Звездино пролеће“. Са њим долази и недосањани сан, шест година дуг. Нека пролеће буде Звездино, поново. Нека се принцеза пробуди.

Јавор је један од најстаријих клубова у земљи, други најстарији у Суперлиги после ОФК Београда, а када је прва лопта стигла у Ивањицу, на прсте једне руке могу се избројати клубови који су постојали у Србији. Иако је тек почетком прошле деценије (2002.године), први пут у својој историји играо у најелитнијем делу нашег фудбала, Јавор је један од најреспектабилнијих клубова у Србији последњих година. На почетку је био на клацкалици између Прве и Друге лиге, и тада се чинило да је један од многих епизодиста за сезону фудбалских серија у Србији. Али, када се вратио 2008. године у Суперлигу, без иједног пораза у Другој лиги, ми смо најбоље осетили да то неће бити тако. Који год међусобни меч да издвојимо, нећемо погрешити јер је тим из Ивањице један од ретких клубова који може да се подичи добрим скором против Црвене звезде. Дуели против Јавора су као у режији Хичкока и Шекспира. Увек занимљивији и неизвесни до самог краја, уз пуно драме. Јавор је опет прошле полусезоне изненадио све. Младен Додић је водио екипу до првог места и сезону започео без пораза и примљеног гола. Уследио је мали пад, али пласман у полуфинале Купа је потврда доброг рада. Већ су остварили свој најбољи резултат, а до историјског финала имају једну препреку – Јагодину.

 

ЦЗ Н Ј

Београд :        7      5  0 2     8:3

Ивањица :      8      5  1 2     12:6

Укупно :       15     10  1 4    20:9

  • Један меч је одигран у 1/8 финала Купа. Победили смо 2:0

 

Први међусобни дуел је одигран у Ивањици, 23.новембра 2002. године у премијерном издању Јавора, у тада првој лиги Југославије. Јавор је победио 1:0. Наша прва победа је дошла у следећем мечу, на „Маракани“, 17.маја 2003. години, истим резултатом и голом Драгана Богавца.  У претходна два дуела у Београду смо победили. Јавор је славио 2008. године 2:0 и 2010. године 1:0, на „Маракани“. У првом делу сезоне, у Ивањици, Црвена звезда је победила 2:1 и после две године доспела на чело табеле. Јавор је повео голом Виктора Оњила, а Огњен Мудрински и Дарко Лазовић доносе преокрет, победу и прво место.

Најефикаснији против Јавора су Никола Жигић, Бошко Јанковић и Андрија Калуђеровић са по два гола, колико и на другој страни има Никола Симић.

Од заједничких играча најпознатији су Михајло Пјановић, Др.Бранко Нешовић, Петар Кривокућа, Србољуб Кривокућа, Ненад Пурке Стојановић, Милош Трифуновић и Никола Игњатијевић. Занимљиво је да су и последња двојица од четворице тренера Јавора били бивши играчи Црвене звезде, Зоран Његуш и Владан Милојевић.

На нашем путу, имамо 15 деоница. Да би веровао у свој пут, нема потребе да доказујеш да је туђи погрешан. Зато до поновног сусрета нека друга страна брда, буде управо то. Сву снагу морамо груписати и гурати наш тим. Почев од Јавора, почев од среде, почев од 27.фебруара. Јер, ја верујем у тебе, ја верујем у нас. Зато певам на сав глас „ За тебе дишем и за тобом ишао бих…“

Још једном, морам да искористим прилику да нашим ватерполистима, одбојкашицама, кошаркашима и одбојкашима захвалим и честитам на освајању Купа, првих трофеја у овој сезони. Знамо да ће их бити још, освојићемо све. Фудбалери, нека вам они буду пример. Смер у којем треба да идете. Као и да пружимо безрезервну подршку нашим рукометашима. Нисте сами! Управо на утакмици против Јавора, у сарадњи са фудбалским клубом, Мараканом ће проћи кутије за помоћ нашем рукометном клубу. Наставак акције „Идемо заједно!“. Идемо заједно, до победе!

Црвена звезда – Јавор, 27.фебруар 2013 18:30h, Јелен Суперлига 16.коло, стадион : „Маракана“, Београд.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

19 comments

darko феб 27, 2013 at 01:49

namestaljka 1:0,da bi bio sto manji popust.. 🙂 🙂 🙂 sala,bez petarde ne prolaze 🙂

Reply
VESICU ODLAZI! феб 26, 2013 at 23:47

Ajde bre da ih roknete sa jednom lepo tricom i podarite navijacima lep poklon u vidu pobede i prava na popust u sopu.Mada nije na odmet da im date i malo vise komada 😀

Reply
milos феб 26, 2013 at 23:46

Kad se setim Brigelove reakcije kada smo izgubili pred praznim tribinama i oprodtili se od titule, jedini njemu ravan je ovaj Reljic, mada je i Mladenovic u kanalu

Reply
VESICU ODLAZI! феб 26, 2013 at 23:49

Tu si brate u pravu.Tada sam umalo slogirao.Bio je to veliki sok i zbog te utakmice smo ostali bez titule.Dobro je sto sutra Petko igra,a neka nam je Bog u pomoc kada Jankovic od sledeceg kola bude vratio njegovog ljubimca Mladju prutica. :facepalm:

Reply
Pop феб 26, 2013 at 23:29

Kažu iz Red Star shopa da daju za svaki gol po 10% popusta. Pitam se šta će da se desi ako bude 11 golova 🙂

Reply
miloš феб 27, 2013 at 17:23

Već je popust 20% tako da ako bude 8golova u mreži Javora sve je džabe 😀

Reply
Vanja феб 26, 2013 at 23:18

Nadam se da me nece razocarati sjutra 100 puta sam pao tiket na nas ali kada vidim C.Zvezda jednostavno moram da odigram. Uhvatio sam veceras Real Madrid 2-2 i 3 + kvota 11.00 i cekam jos hendikep na Zvezdu jednostavno to je jace od mene 🙂

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT феб 26, 2013 at 23:15

ajmo 1 i tm1 2+, 1,60 kvota, 3 000 ulog, dobitak 4 800, Soccer kladionica 😀

Reply
Levi Brisac феб 26, 2013 at 22:23

Jel ima prenos na Prvoj? Nemogu nikako da dodjem za BG.!!!

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica феб 26, 2013 at 23:07

Ako se zaista ne slazu,onda je najbolje za sve da se razidju kao ljudi,a ne da rade na silu…

Reply
Vanja феб 26, 2013 at 23:31

Brate radi se o tome da su grobari Zvezde i srpskog sporta iz SPS pred svake izbore zaposljavali po 30-40 svojih glasaca i time ubijali 2 muve jednim potezomm, prvo dobijali glasove a drugo unistavali Zvezdu sto je dacicu bio jedan od prioriteta kada se docepao vlasti. Ne znam zasto se o tome otvoreno ne pise, kada je dacic pred izbore dosao na marakanu zakleo sam se da ja necu krociti na nju dok ne ode uzasna uprava. Nazalost jos uvijek se nismo ocistili njihovog „kadra“ skundric,antic,toncev… Ali se ipak nadam da Vucic, Covic i Dzajic bez obzira na razmirice mogu uskoro da ociste taj sps talog iz naseg kluba.

Reply
Stefan феб 26, 2013 at 19:23

Ajde neka dodje iz 1-1

Reply
Stefan феб 26, 2013 at 19:24

i3+…MOOOOOOOOOOLIM VAS

Reply
jagodina navija za zvezdu! феб 26, 2013 at 23:14

Sve pare na tacan rezultat 3:0 😀

Reply
INĐIJA феб 26, 2013 at 19:02

Je l’ istina da ce se na poluvremenu skupljati za RK CZ ?

Reply
n феб 26, 2013 at 18:52

Ал’ свако пролеће на Звезду мирише!ЗАПАМТИТЕ ТО !

Reply
Cage феб 26, 2013 at 17:19

Ивањица – Звездин град!!! 🙂

Респект Јавору, али резултат је 4:1… 😀

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica феб 26, 2013 at 18:20

Naravno…Ivanjica Zvezdin grad….:D

Reply

Leave a Comment