Moja Crvena Zvezda
Други пишуКошаркаМлађе категорије

Душан Ристић за МВП: Трофеј посвећујемо Ђукановићу, у Лондон идемо по Евролигу

512a3d1d6d599lu5z0276_headlineЈуниори Црвене звезде потврдили су још једном да су најталентованији и најбољи тим у свом узрасту у Србији освајањем квалификационог турнира Евролиге који је одржан у Београду.

Другу годину заредом, титулу МВП-а понео је талентовани центар Душан Ристић. Он је за специјализовани кошаркаши портал „МВП“ испричао како је све протекло претходних дана на турниру.

Да ли су се утисци слегли?

„Јесу и драго ми је да смо изборили пласман у Лондон, где нас чека велики задатак – да освојимо Евролигу. Ја се искрено надам да са оваквим тимом и атмосфером у њему можемо до циља.“

Са 18.6 поена и 9.4 скокова, за нешто мање од 24 минута, по утакмици Ристић је понео титуле најбољег стрелца, најбољег скакача, као и признање за најкориснијег играча турнира.

Нисам се надао да ћу све то освојити. Тако нешто ми није било у првом плану. То је све последица тимске игре и духа који имамо. Посветио бих, у име тима, овај трофеј Брани Ђукановићу, који се повредио на почетку утакмице. Желим му брз опоравак„, прокоментарисао је награде млади центар црвено-белих и осврнуо се на повреду саиграча.

Наиме, Ђукановић је приликом доскока у петом минуту финалне утакмице покидао предње лигаменте и очекује га пауза од месец дана.

Ристић је рекао да није имао пуно времена да погледа остале екипе претходних дана, али је прокоментарисао игре крилног кошаркаша ИНСЕП-а, који је све посетиоце турнира оставио без даха:

Сви су импресионирани Инглисом. Ја га знам три, четири година уназад. Много је напредовао физички, поправио је неке сегменте у игри. Стварно је добар„.

Колико је на Ваш успех на овом турниру утицало то што од ове сезоне играте сениорску кошарку?

„Брано, Реба и ја играмо пола године са сениорима. Види се да смо поправили контакт игру. Били смо физички супериорнији у односу на остале играче на овом турниру и сматрам да је наш улазак у 12 у ФМП-у био добар потез клуба.“

На Ф8 Јуниорске Евролиге, поред Звезде, пласирали су се и победници турнира у Риму (Спарс, Сарајево), Лоспиталетеу (Хувентуд) и Шауљају (Лијетувос Ритас). Четири тима која ће попунити костур добиће позивнице елитног такмичења, а турнир ће се играти у склопу фајнал фора Евролиге у Лондону од 10. до 12. маја.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

limun феб 28, 2013 at 08:51

Ovo je samozavaravanje,klinci nisu pokazali bilo kakav individualni kvalitet ne oseća se individualni napredak,ubijena im je kreativnost taktičkim zamislima genijalnog trenera koji umesto da stvara igrače juri rezultat koji nam nece značiti nista.Ristić koristi samo desni poluhorog,tejić je reyervisan,rebić nema dribling i prodor igru i suviše se oslanja na
brzinu.Rade Zagorac ima veći potencijal od svih naših igrača,kako je moguće da je završio u Megi,sta rade nasi skauti.Hitno promeniti koncept rada sa mladjim selekcijama i promeniti sve trenere koji su sada u klubu jer ne zaslužuju to mesto.Vladu Djurovića za koordinatora mladjih selekcija…..

Reply
XX феб 28, 2013 at 04:42

Nadam se da će iz ove generacije izaći neki ekstra talenat, jer ti dobri rezultati u mlađim selekcijama mogu da budu samo plod dobrog trenera i timske igre, a ne ekstra kvalitetnih pojedinaca. Evo taj Insep smo mi razbili ali oni evo imaju tog klinca koji ce verovatno izrasti u velikog igraca iako je ostatak tima banana. Drago mi je pre svega što ovi igrači zdravo razmišljaju, što sam video prema izjavama trenera i igrača.

Reply
Dragon феб 26, 2013 at 20:08

..samo gazi sve redom.. 😀

Reply

Leave a Comment