Moja Crvena Zvezda
Архива

Strahinja Dragićević:“Znamo koji nam je cilj“

Nekada su zajedno nosili i Zvezdin dres, braća blizanci Strahinja i Tadija Dragićević

Najveće otkrovenje košarkaške Super lige Srbije, barem kada su u pitanju košarkaši Crvene zvezde, svakako je Strahinja Dragićević. Brat blizanac, nekada najboljeg igrača crveno-belih Tadije Dragićevića, vratio se na teren nakon teške povrede i polako pokazuje nesporan talenat.

U prethodnom 7. kolu domaće lige, Strahinja Dragićević je ostvario učinak od 18 postignutih poena i sedam skokova, a imao je i šut za tri poena 5/6. O prethodnoj utakmici protiv Mega Vizure, kao i o narednom protivniku kragujevačkom Radničkom, Strahinja Dragićević kaže:

– Mega Vizura je dobra tim. Igraju dobro u Super ligi, iako ih mnogi i dalje ne shvataju ozbiljno. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice, ceo meč vodili, ali je u finišu usledio pad. Došlo je do dekoncentracije, ali smo u finišu ipak zasluženo slavili.

Strahinja posebno ističe da ova pobeda ima mnogo uticaja na samopouzdanje ekipe:

– Veoma smo homogena ekipa. Trener Saša Nikitović je napravio odličnu atmosferu, radimo naporno, a igrači žele da daju maksimum i da pobeđuju. Svi verujemo da možemo da stignemo do ostvarenja našeg cilja, a to je mesto koje vodi u NLB ligu naredne sezone.

U narednom kolu, već u petak 15. aprila, u Pionir stiže Radnički iz Kragujevca:

– Biće to izuzetno važna utakmica. Radnički je odlična ekipa, ali znamo šta želimo i koji je naš cilj. Pobeda nad Megom je verovatno i najznačajnija do sada zbog činjenice da smo napravili brejk, odnosno ostvarili pobedu na gostujućem parketu. Cilj je da na svom terenu ostvarujemo pobede i to će nam omogućiti ispunjenje ciljeva.

Повезане вести