Moja Crvena Zvezda
Архива

Šta očekivati do kraja sezone?

SD Crvena zvezda

Polovina aprila 2011. godine je već za nama. Većina šampionata u kolektivnim sportovima ulazi u samu završnicu i očekuje se konačan rasplet, a nama preostaje da vidimo gde se klubovi SD Crvena zvezda trenutno nalaze i da procenimo da li se dosadašnja sezona može okarakterisati kao uspešna ili ne.

FUDBAL:

Fudbalski klub Crvena zvezda, osam kola pre kraja šampionata deli lidersku poziciju sa Partizanom i ima 56 osvojenih bodova. Iza večitih rivala, sa tri boda manje, nalaze se novosadski crveno-beli, tako da nas očekuje više

Robert Prosinečki je pokrenuo sve strukture kluba

nego zanimljiv kraj šampionata. Sa druge strane, naši fudbaleri nisu uspeli da se plasiraju u finale nacionalnog kupa, ali su igrom pokazali da su u ovom momentu ubedljivo najkvalitetniji srpski fudbalski kolektiv. Bez obzira šta se do kraja tekuće sezone dogodilo, svi moramo priznati da je dolazak Roberta Prosinečkog na mesto šefa stručnog štaba pokrenuo sve strukture kluba. Evidentno je da Crvena zvezda, nakon niza godina, konačno ima prepoznatljiv stil igre i dominira na terenu bez obzira ko je sa druge strane. Sve to nam daje nadu da slobodno možemo reći da Zvezdino vreme tek dolazi. A kada je reč o raspodeli ovosezonskih trofeja, vrlo lako se može dogoditi da meč poslednjeg kola između Vojvodine i Crvene zvezde u Novom Sadu odredi novog šampiona, bez obzira na podatak da nas već naredne subote (23. aprila) očekuje i poslednji ovosezonski večiti derbi.

KOŠARKA:

Najteža sezona u istoriji KK Crvena zvezda polako ulazi u završnicu. Prvi deo plana, opstanak u NLB ligi je ostvaren, ali tek sada u finišu domaće Super lige taj opstanak treba i potvrditi. Nakon sedam mečeva u domaćem šampionatu naši košarkaši imaju skor od 4 pobede i 3 poraza. Ostvareni učinak može se okarakterisati kao neočekivan s`obzirom na sastav tima.

Aleksandar Cvetković - buduća zvezda našeg kluba i srpske košarke

Jedino je katastrofalan, da ne kažem sramotan poraz od komšija pokvario utisak. Ipak, poslednja pobeda nad kragujevačkim Radničkim pokazala je da crveno-beli košarkaši mogu i do (ne)očekivanog rezultata. Ključ uspeha do kraja šampionata trebala bi da bude pobeda nad OKK Beogradom u hali „sport eko“, kao i pobede na domaćem terenu protiv istog protivnika i ekipe Mega Vizure, dok će se u Železniku ili Valjevu tražiti još jedan, odlučujući brejk. Međutim, bez obzira na sve, treba istaći da je KK Crvena zvezda u ovoj sezoni u prvi plan izbacila nekolicinu mladih igrača koji bi u narednim sezonama trebali da budu nosioci igre ne samo našeg kluba, već i nacionalnih selekcija. Imena Nedovića, Cvetkovića, Saičića, Marinkovića, Čvorovića i drugih, predstavljaju pravo blago našeg kluba.

Sudbinu košarkaša u ovoj sezoni ispratile su i košarkašice. Za njih je takmičenje u sezoni 2010/11 završeno. Tokom domaće lige izborile su plasman među četiri najkvalitetnije ekipe i time se plasirale u Super ligu. U konkurenciji sa klubovima koji su nastupali u ženskoj regionalnoj ligi, crveno-bele nisu uspele da se plasiraju u play-off, ali se svakako ostvareni plasman na 6. poziciju može smatrati očekivanim.

RUKOMET:

Teška finansijska situacija, tokom ove sezone najviše je uzdrmala naš muški

Igor Butulija - neko sa strane je rešio prvenstvo

rukometni klub. Iako sigurno najkvalitetniji rukometni kolektiv, crveno-beli su iz raznoraznih razloga ostali bez šampionskog pehara. Svi se dobro sećamo sudijske lakrdije u jesenjem derbiju kada su sudije na perfidan način pobedu prepustile komšijama, a kasniji tok sezone, pokazao je da i to nije dovoljno kako bi se srušila ekipa Igora Butulije, pa je usledilo i oduzimanje bodova zbog finansijskih dugovanja. Taj potez Rukometnog saveza Srbije bio je i ključan u ovosezonskoj borbi za titulu. Ipak ostaje mogućnost da se do kraja sezone osvoji trofej u nacionalnom kupu i time ipak sezona proglasi uspešnom. Pored toga, rukometaši Crvene zvezde obezbedili su i poziciju koja vodi u regionalnu ligu naredne sezone pod uslovom da toliko najavljivana liga i zaživi.

ŽRK Crvena zvezda je u ovu sezonu ušao sa jasnom namerom da se obezbedi plasman u neki od evropskih kupova. Crveno-bele devojke su tokom sezone ostvarile zapažene rezultate, ali se mora priznati da su imale i neke neočekivane kikseve. Ipak, trenutna pozicija na superligaškoj tabeli može se okarakterisati kao više nego uspešna. U nacionalnom kupu je doživljen neočekivani neuspeh protiv drugoligaške ekipe Železničara.

ODBOJKA:

Odbojkaši Crvene zvezde već su završili svoje ovogodišnje takmičenje u

Odbojkaši su sezonu završili trofejom u Kupu Srbije

polufinalu playoff-a. Bolji od naših odbojkaša bili su igrači Vojvodine. Interesantno je da su sva tri polufinalna meča završena u petom, odlučujućem setu. Jedna lopta je odlučivala o pobedniku i na žalost u sva tri meča ta lopta je otišla na stranu Novosađana. Ipak, crveno-beli odbojkaši su više nego zasluženo osvojili kup Srbije i time nastavili niz osvojenih trofeja.

Šta reći o odbojkašicama Crvene zvezde? Devojke su i ovu sezonu završile bez poraza. Osvojile su duplu krunu i postavile rekorde koji su neponovljivi.

Odbojkašice Crvene zvezde - o njima se sve zna

Jedini neizvesniji meč na tlu Srbije odigrale su protiv Vizure u prvoj utakmici finala playoff-a. Na evropskoj sceni, crveno-bele su kroz Ligu šampiona, gde su bile u ubedljivo najtežoj grupi, obezbedile plasman u Kup CEV, gde su ipak u borbi za finale poražene od iskusnijih Italijanki. Da li smo mogli nešto više očekivati?

VATERPOLO:

Nakon par sezona, tokom kojih naš vaterpolo klub nije egzistirao, zahvaljujući Viktoru Jeleniću, ponovo je pokrenut. I već tokom prve sezone, naši vaterpolisti su pronašli mesto u samom vrhu srpskog vaterpola. Početak sezone i kup takmičenje doveo je crveno-bele do polufinala. Domaći šampionat pokazao je da vaterpolisti mogu mnogo više od treće pozicije. Komšije su ipak još uvek nedodirljive, ali se pozicija našeg drugog po kvalitetu kluba, Vojvodine, sve više drma. Jesu crveno-beli ligaški deo sezone završili na trećoj poziciji, ali su već u prvom meču

Viktor Jelenić - "tvorac" novog Vaterpolo kluba Crvena zvezda

polufinala playoff-a napravili brejk u Novom Sadu. Inače polufinali duel je od velikog značaja, jer pobednik tog dvoboja ne samo da obezbeđuje borbu za šampionski pehar, već i obezbeđuje kvalifikacije za Evro ligu. Istovremeno, učešće u Evrointer ligi predstavlja privikavanje na međunarodna takmičenja, a i tu su crveno-beli vaterpolisti plasirani u četiri ekipe.

OSTALI SPORTOVI:

Kuglanje: Kuglaši Crvene zvezde završili su ovosezonsko takmičenje na šestoj poziciji. Ostvaren plasman se može okarakterisati kao očekivan, mada je postojala nada da će plasman biti barem za neku stepenicu viši.

Stoni tenis: Naši stonoteniseri su u finišu sezone uspeli da osvoje lidersku poziciju i time sa najviše šansi uđu u play-off. Svakako nas očekuju više nego interesantni mečevi u završnici takmičenja gde će prevashodno Crvena zvezda, Banat i Spartak odlučiti o tituli.

Hokej: Hokejaški klub Crvena zvezda u ovoj sezoni nastupio je sa juniorskim sastavom i ostvario je, slobodno se može reći uspeh. U domaćem šampionatu, naši hokejaši su poraženi u Super finalu domaćeg prvenstva, dok se u juniorskoj ligi Mađarske bore za šampionsku titulu.

Ragbi: Ekipa Ragbi kluba Crvena zvezda nešto slabije je započela ovosezonsko takmičenje. U kvalitetnijoj Grupi „A“ nakon tri kola zabeležen je samo jedan trijumf i to nad novopazovačkim Radničkim, dok su porazi zabeleženi u susretima sa Car Lazarom i šampionskom ekipom Dorćola. Posebno je bolan bio poraz od Kruševljana u Beogradu, tako da je revanš meč presudan za plasman u play-off, a time bi sigurno bio obezbeđen i finalni dvoboj. Kada je u pitanju kup takmičenje, naše ragbiste očekuje dvoboj u Vranju sa domaćom ekipom Sokola u okviru četvrtfinala.

Boks: Iako je Bokserski klub Crvena zvezda nakon prvog dela šampionata bio lider i bio već viđen sa šampioskim peharom, raznoraznim perfidnim igrama, prvenstvo je prekinuto i naši bokseri su ostali bez trofeja.

Atletika: Na veliku žalost usled finansijskih poteškoća Atletski klub Crvena zvezda je odustao od domaćinstva „B“ grupe Kupa evropskih šampiona.

Повезане вести

5 comments

Leave a Comment