Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатДруги пишуФудбал

Миле Србин бодрио фудбалере на тренингу

Mile Srbin

Ове сезоне смо се неколико пута опраштали од титуле и мало ко је веровао да ћемо само четири кола пре краја бити у равноправној трци за домаћи шампионат. Поново се пробудила нада, вратио се оптимизам, а еуфорија расте из дана у дан.

Mile Srbin
Mile Srbin

Миодраг Мислосављевић, познатији као Миле Србин  један је од највернијих Звездаша. Недавно је своју кућу завештао клубу уз који је од оснивања. Миле је присуствовао данашњем тренингу првотимаца који се спремају за дуел са градским ривалом, ОФК Београдом. Времешни Звездаш је који је три пута могао да умре због вољеног клуба, ни овим позним годинама не напушта црвено-беле.

„Први пут сам желео да умрем 1953. године, када нам је у финалу Купа Југославије, Партизан дао седам голова. Добио сам инфаркт и провео месец дана у болници, и од тада никада моја нога није крочила на Партизанов стадион„, говорио је звездин легендарни навијач.

У Фиренци 1957. године, када је Звезда, у полуфиналу Купа шампиона одиграла 0:0 са Фиорентином, али је због пораза у Београду од 0:1, елиминисана, Миле је покушао да се убије.

„Потпуно разочаран сам напустио стадион и код железничке станице легао на шине. Хтео сам да умрем. Неко ме је видео, и пре него што је воз наишао, склонио са шина“, причао је Миле.

Након елиминације Звезде, такође из Купа шампиона 1970. године, од грчког Панатинаикоса, трећи пут је био надомак смрти. Звезда је у првој полуфиналној утакмици у Београду славила са 4:1, али је у реваншу било 3:0 за Грке, па је Звезда испала. Миле тада није био на реваншу у Атини, па је утакмицу гледао у Београду, на телевизији.

„Одмах после утакмице сам изашао из куће и кренуо од кафане до кафане. Пио сам у свакој по вињак и пушио сам цигарете, иако то никада не радим. Тако сам попио двадесетак вињака и попушио две кутије цигарета, након чега сам завршио у болници“ испричао је легендарни 92-годишњи Миле Србин.

Титуле нема од 2007., а никад јој нисмо били ближе  ових последњих година него сада. У суботу бијемо нову битку. Фудбалери на терену, Звездаши на трибинама. Заједно до краја! До циља!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

zvezdan мај 8, 2013 at 19:45

AKO MOZE MILE U DEVEDEST DRUGOJ MOZEMO I MI MNOGO MLADI JURIS NEMA ODSTUPANJA KAD JE TITULA U PITANJU

Reply
Dusan RSRS мај 8, 2013 at 14:33

Mile treba da se proglasi za ZVEZDINU ZVEZDU! 😀

Reply
Collonelo мај 8, 2013 at 20:49

Veruj mi da bi on mnogo vise uradio za Zvezdu nego neke nase „LEGENDE“ !!!

Reply
Беране ЦГ мај 8, 2013 at 14:17

Ako Zvezda ne daj Boze kiksa ,odmah svi ka Milu da ne digne ruku na sebe:)

Reply
Coki81 мај 8, 2013 at 14:08

Pa nije na odmet da se podsetis 😉 sad nam je potreban ovako neki tekst, da se pokazu junaci…

Reply
delijaMNE мај 8, 2013 at 14:02

Ako se ne varam ovo sam citao i prosle godine?!::)

Reply
Coki81 мај 8, 2013 at 14:00

E TO JE LEGENDA! Nadam se, deda, da ce ti Zvezda jos malo produziti zivot…Svaka cast Jovana,za tekst!

Reply

Leave a Comment