Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

АСЛ: Константин нова препрека, у тиму и Савовић

Нишлије спремите се, стиже Звезда! Црвено-бели кошаркаши у 10. колу Агрожив Суперлиге гостоваће Константину (20 сати), у мечу који је много значајнији нашем тиму, него домаћину коме је остало да игра само за престиж до краја сезоне.
944108_527673697293531_1306035214_n

Константин је у претходних девет кола забележио једну победу и чак осам пораза, просечно бележећи 68,1 поен по утакмици уз шут из игре 43%. У првом мечу ова два тима у „Пиониру“ наш тим је славио резултатом 96:71, а као велики фаворит одлази и у Ниш где победа не сме да се доведе у питање.

Најбољи стрелац тима је плејмејкер Петар Деспотовић који просечно бележи 8,6 поена по утакмици, а и најбољи је асистент екипе са 4,3 асистенције по утакмици. Задужен је за организацију игре Нишлија, проводи највише времена на паркету од свих играча Константина (26,7 минута у просеку) и може се рећи да користи минуте и игра онако како тренер тражи од њега. Иако је плејмејкер, Деспотовић је и најбољи скакач тима са 3,1 скоком по утакмици.

Вредни помена су још и високи играчи Милош Траиловић и Владимир Величковић, пажњу треба обратити и на Филипа Думића најбољег тројкаша екипе, али и на Немању Гуџића који је други стрелац екипе.

Статистички гледано, Константин је екипа која постиже најмање поена у лиги, најлошија су скакачка екипа и најлошија екипа гледајући проценат шута из игре. Такође Нишлије праве најмање фаулова на утакмици.

Апсолутни фаворит на овој утакмици, Црвена звезда чини се да полако улази у ритам. Одбрана по којој је познат Дејан Радоњић, почиње да даје резултате, а навијаче црвено-белих радују и добре игре Луке Митровића и добра форма Игора Ракочевића у Суперлиги Србије. Јасно је да Црвена звезда мора ићи на победу на овој утакмици, али се квалитет који је на страни Звезде мора показати и на терену. Тренер црвено-белих, Дејан Радоњић за ову утакмицу неће моћи да рачуна на повређеног Александра Цветковића, док се у строј враћа Борис Савовић.

Кредити су истрошени против Металца и Мега Визуре, довољне опомене су победе у последњим секундама против Војводине и Радничког, да би се ова утакмица против Константина окарактерисала као „лака“. Док се на терену не покаже жеља, воља и квалитет, два бода неће бити уписана поред Црвене звезде, а мотивисане Нишлије ће пред препуним Чаиром дати и више од својих могућности.

На крају да напоменемо да утакмицу суде Војиновић из Новог Сада, Мрдак из Београда и Седлар из Новог Сада, а до сада ниједна ТВ станица није најавила директан пренос из Ниша.

10. коло Агрожив Суперлиге: Константин-Црвена звезда, 20 сати.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

14 comments

Dejan CZ мај 12, 2013 at 21:44

Da nemamo Rakocevica pitanje da li bi i ove pobedili. Utakmica na kojoj je trebalo njega odmoriti a na kraju on mora da igra gotovo celi mec. 3 minute do kraja ima 23 poena, prate ga Katic i Nelson. Ostali su daleko iza, a Lazic je katastrofalan. Za 14 minuta igre 2 skoka i 4 faula. Samo treba da se nadamo da se Rakoc nece povrediti u zavrsnici jer bez njega smo katastrofa

Reply
... мај 12, 2013 at 20:48

Za sada nemamo se cim pohvaliti, vodimo ali samo jedna asistencija koju je nacinio Radivojevic posle dve cetvrtine, lose, a ovaj Lazic definitivno pokazuje da nije za Zvezdu, moze on imati srce i sve to, ali za evroligu ovakav igrac je minus, jer protiv ovih slepaca za 15min igre napraviti 3 licne i to mu je jedini ucinak jako lose, sramotno,ali ok.

Reply
Dejan CZ мај 12, 2013 at 20:40

Katic opet najbolji, Rakocevic takodje dosta dobar ostalo za sada nista

Reply
Dejan CZ мај 12, 2013 at 20:42

Dobro gotovo nista :D, nema prenosa, ali mozete ovde pratiti http://www.kls-live.com/live.php?id=kon_crv

Reply
filip мај 12, 2013 at 20:35

neki link????

Reply
Dejan мај 12, 2013 at 20:10

Na kojem kanalu je penos??

Reply
Nemanja мај 12, 2013 at 19:16

E prenosi neko ovaj mec?

Reply
David мај 12, 2013 at 18:49

Sta ce nam Savovic za ovaj mec ❓ neka igra Mitrovic 30 min. i ostatak Subotic 😉 realno smo mnogo jaci

Reply
Zvezdas Ivanjica Guerrini мај 12, 2013 at 18:25

Ima li prenos?

Reply
aca nis мај 12, 2013 at 14:28

Ne znam zasto toliko velicaju mitrovica, nista nije jos uradio. Dobro, ne kazem, dve vazne trojke ali malo da bi mu pridavali toliku paznju, intervjui i ostalo, malo je. Jesam rekao da bi dobili partizan on ili milovanovic moraju da pokazu puno, nijedan nije i pobedu su iznela trojica igraca. Drugo, njega niko nije cuvao, bio je sam za oba suta, a kad su poceli malo da ga cuvaju odmah se plasi i promasuje zicere. On jos mnogo treba da radi da bi ga velicali, ovo mu po mom misljenju samo steti ovolika paznja jer mozda umisli da je neko mnogo bitan. Treba ih sve spustiti na zemlju, najteze tek dolazi i u play-off-u cemo da vidimo ko koliko vredi, a njegovih 6 poena nece mnogo znaciti tad jer to nije dovoljno. Jeste talentovan, ima dobar sut sa distance, meku ruku, ali njega ozbiljan rad tek ceka. Veceras idem na utakmici pa cemo videti. Pozdrav za sve delije i drzimo svi palceve za fudbalere sledece nedelje a partizan polako puca u svim sportovima

Reply
dexy122 мај 12, 2013 at 13:21

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/382113/Delije-spasle-Milovana-Bojica-od-smrti Ajde da novine objave i nesto dobro o „huliganima“.

Reply
Srdjan мај 12, 2013 at 12:43

Ma slab je Konstantin ako im je Despotovic najbolji strelac. Decko je igrao u Bileci prosle sezone za Hercegovac i bio je mozda 3-4 igrac tima u ekipi koja je bila u sredini tabele BiH prvenstva. Mozda je dodatno napredovao, dosta je talentovan ali kazem oni su daleko ispod Zvezde tako da ovdje treba da sedodatno uigramo!

Reply
IgOrNbGd мај 12, 2013 at 14:06

Ma 20 razlike… Biće lagano… nek odmore Rakočevića, Katića i ostale nosioce igre… ja bih tako uradio. Imamo mi talentovane klince koji mogu da iznesu meč protiv Konstantina…

Reply
Lazovic za kapitena мај 12, 2013 at 15:53

na ovakvim utakmicama sanse treba da dobiju Mitrovic,Cvetkovic,Smiljanic,Milovanovic,Djokic

Reply

Leave a Comment