Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Кошаркаши савладали Металац

Vuk RadivojevicЦрвена звезда Телеком уписала је и седму узастопну победу у Агрожив Суперлиги. Црвено-бели су без већих проблема савладали Металац 88:75 и тако се у пуној мери реванширали Ваљевцима за пораз из првог дела домаћег шампионата.

Изабраници тренера Дејана Радоњића нешто више проблема имали су само у првој четвртини. У том периоду кошаркаши Металца стекли су шест поена вишка, али то је била последица пре свега слабије игре црвено-белих. Наиме, домаћи су у уводних седам минута имали чак пет изгубљених лопти, а много проблема одбрани Звезде задаво је горостасни Славко Вранеш. Металац је повео 17:11, али то као да је био сигнал да Звезда, ношена навијањем са трибина подигне агресивност у одбрани и убрзо потом црвено-бели су дошли до изједначења и вођства. У другој четвртини распуцао се Игор Ракочевић, Вук Радивојевић унео је доста живости у игри домаћих и убрзо је Звезда имала двоцифрену предност (42:32).

Да ће Звезда уписати још један тријумф у Суперлиги било је јасно већ у трећој деоници када је кренула серија прецизних шутева ван линије 6,75. Тројке су погађали Симоновић (две), Савовић (две) и Радивојевић (једну). Звезда је на крају треће деонице имала чак 26 поена вишка (70:46), али је у последњој деоници дошло до мањег опуштања па је Металац на крају изборио частан пораз.

Тријумфом над Металцем и поразом Мега Визуре од Војводине, Звезда је стекла изгледне шансе за освајање друге позицији на крају лигашког дела такмичења, што би омогућило предност домаћег терена у полуфиналу плеј-офа. Звезда сада судбину држе у својим рукама, а да би обезбедили друго место црвено-белима је неопходна победа над Новосађанима у последњем колу.

Црвена звезда Телеком – Металац Котекс 88:75 (17:20, 26:12, 27:19, 18:24)

Црвена звезда Телеком: Ђокић, Суботић 4, Ракочевић 19, Митровић 5, Лазић 3, Симоновић 11, Миловановић 4, Савовић 12, Катић 10, Смиљанић, Радивојевић 9, Нелсон 11.

Металац Котекс: Танасковић, Дашић 20, Крушчић 8, Митровић 7, Ђукановић, Маројевић 6, Дедијер, Томашевић 13, Живановић 3, Дујковић 3, Вранеш 15, Јокић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

Lazovic za kapitena мај 23, 2013 at 13:15

bravo momci

Reply

Leave a Comment