Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Симоновић: Мега Визура игра атипично, баш су нас намучили

img_2441Многе одлучујуће тројке за Црвену звезду Телеком ове сезоне убацио је Марко Симоновић. Крилни кошаркаш црвено-белих и у мајсторици полуфиналне серије плеј-офа против Мега Визуре четири пута је био прецизан ван линије 6,75, али у веома важним моментима када је Звезда покушавала да разбије зонску одбрану Мега Визуре. Симоновић је за 29 минута на паркету постигао 14 поена, а имао је и четири скока. Уз задовољство због победе у мајсторици и пласмана Звезде у финале плеј-офа Симоновић је констатовао:

Мега Визура нас је поприлично намучила. Играли су веома добро и грабро и зато бих искористио прилику да им честитам на сјајној сезони. Иако смо до коначног тријумфа дошли теже него што се очекивало морамо да буде задовојни – рекао је Симоновић.

Црвено-беле у финалу очекује вечити ривал – Партизан. Прва утакмица је на програму већ у среду са почетком у 19 сати, а домаћин је Партизан који има предност домаћег терена у финалној серији:

Доста утакмица смо одиграли ове сезоне. Искуство нам говори да ће свака лопта бити важна. Сигурно је да ће бити уобичајених тензија када је дерби у питању, али морамо да се концетришемо и играмо нашу игру. Против Мега Визуре је то било веома тешко, јер скоро целу утакмицу у одбрани постављају зону, играју прилично атипично – нагласио је Симоновић.

На питање да ли је Партизан у предности пошто је имао више врмена за одмор Симоновић је рекао:

То може да буде предност, али не мора да значи. Ми смо у ритму утакмица, што није занемраљив фактор у оваквом систему такмичења. Такође, можда је и боље што немамо предност домаћег терена, јер екипа која има предност у првој утакамици има и већи терет, а ми ћемо свакако бити много опуштенији – закључио је Симоновић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

Gaca62 јун 3, 2013 at 17:15 Reply
Dragon јун 3, 2013 at 19:00

..jesi video..a sad bi ja na Čovićevom mestu čutao…pa jih pobedio i na kraju ne bi ništa pričo…več samo slavio 😉

Reply
Zvezda Velikan јун 3, 2013 at 16:01

Tako je Simonovicu! Slazem se u svemu, i verujem u vas, verujem da ce te odmah u naredni mec pobediti. Ritam utakmica je vrlo vazna stvar i mislim da je to prednost Zvezde sigurno. Zvezda ima sigurno kvalitetniji i iskusniji tim od Partizana, dokazat ce to svim nevernim ,,tomama,, . Mnogo cemo bolje igrati finale, to se ne moze uporediti.

Reply
Branimir јун 3, 2013 at 19:58

Не знам колико имамо искуснији, али сигурно немамо квалитетнији тим. Наш тим се састоји из три групе игара: добре прве поставе (Нелсон, Ракочевић, Симоновић, Савовић и Катић), скромних замјена средњег квалитета које не дају никакву гаранцију (Цветковић, Лазић, Радивојевић, Скот, Суботић) и играча на које се мало или уопште не рачуна (Ђокић, Митровић, Смиљанић, Миловановић). Са Радоњићем смо показали да можемо играти борбено, што је довољно да се можемо побити са партизанима. Слажем се да ће финале бити посебна прича, гдје је све могуће.

Reply

Leave a Comment