Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Стојадиновић: „Оно што се догодило је за сваку осуду“

stojadinovic-zoran-fkczЗоран Стојадиновић, спортски директор нашег ФК, дао је опширан интервју за Мондо који преносимо у целости.

Спортски директор Црвене звезде прво је похвалио играче за залагање у победи над Радом, а онда екипи одржао „буквицу“ због ствари које не приличе озбиљном клубу. За МОНДО је изнео своје виђење свега што се догађало на Врачару.

Спортски директор Црвене звезде Зоран Стојадиновић „почео“ је утакмицу 12. кола Јелен Суперлиге између Рада и Звезде у ВИП ложи, наставио је крај терена, а завршио у свлачионици свог тима.

Једноставно, и поред рано стеченог вођства голом капитена Ненада Милијаша, његови играчи нису му дозволили да утакмицу одгледа у седећем положају. Када се мало „охладио“ од свега што се догађало ове недеље на Врачару, за МОНДО је прокоментарисао победу Звезде од 1:0 у утакмици са 55 прекршаја, много повлачења, препирки, лактова, ударања, вређања, итд.

Морали сте на ногама да одгледате утакмицу, да истрчите из ложе и одете до терена, па назад, па у свлачионицу?

„Нама звездашима је тако суђено, шта да се ради…“, са осмехом је одговорио Стојадиновић неколико сати после утакмице, али док је она трајала није му било до смеха.

Да ли сте некада видели Милоша Нинковића онако нервозног?

„Нине је највише трчао и залагао се, много му је било стало. Свима је било стало, видело се то код свих 14 играча који су играли, али код њега је та жеља била некако наглашена јаче. Свуда је био, и у нападу, и у одбрани, трчао је, трошио се, а онда је Радов број ‘5’ (Милош Станојевић, прим. аут) направио једну ружну сцену и то није било у реду с његове стране“, причао је у даху.

„Знао је да Нине има ону ‘гадну’ расекотину на челу и, нећу да грешим душу, али мислим да је намерно хтео да га удари по лицу. Тако ми је деловало са стране, не само мени… Били су у дуелу, трајао је контакт и тај дечко је потегао лакат. Мислим да га је то потпуно изиритирало, јер је Нине познат као играч и човек који је крајње коректан и према својим и према противничким играчима и верујем да га је то избацило из такта. Није могао да верује да данас постоје такви играчи…“, потражио је Стојадиновић разумевање за свог најбољег играча.

Напротив…

„Тачно да сам једва седео, али издржао бих некако до краја да није било оне ситуације са Нинковићем око ударца у нос и жутог картона. Знајући његов и Џонијев (Никола Мијаиловић, прим. аут) темперамент, стрчао сам одмах доле да их смирим да не би направили неку глупост равну петнаестогодишњаку и добили црвени картон. Срећом, момци су се брзо прибрали и завршили утакмицу на терену, а не на трибинама“, прокоментарисао је Стојадиновић свој „спринт“ из ВИП ложе.

Била је ово једна, према свему виђеном, од „ружнијих“, али драгоценијих победа Црвене звезде ове сезоне?

„Слажем се, али биће још оваквих утакмица и момци морају да буду спремни“, упозорио је Стојадиновић и надовезао се:

„Нико не може да буде задовољан начином на који смо одиграли против Рада, али одлика великих екипа је да и такве утакмице добије. Биће их још и нека се момци припреме. Преживљаваћемо овакве моменте, у Звезди је тако…“

Како коментаришете чињеницу да је ваш тим рано повео, заиграо добро, а онда иако искуснији, дозволио да се створи тензија, набој, да противник пронађе своју шансу у свему томе?

„И раније сам рекао, а стојим при томе, да је разлика између екипа у нашој лиги занемарљива. Ако си мало несигуран, ако се метар повучеш позади, одмах си у проблему. То се и против Рада догодило у неколико ситуација. Добро смо отворили утакмицу, на време дали гол, играли добро, али смо се онда из неког разлога повукли и препустили иницијативу противнику, а чим те неко константно напада, постајеш нервозан“.

Наставио је…

„Далеко од тога да је Рад стварао неке изгледне шансе за гол, имали су једну у другом полувремену када су из нашег шеснаестерца шутирали поред гола, али су нас унервозили. И то не сме да се догоди! Црвена звезда ни то не сме да дозволи. Али, ОК… Завршило се и на крају постоји нешто позитивно – узели смо три бода за разлику од неких претходних утакмица у којима смо играли боље, а остављали бодове противницима“.

Да ли се слажете да још нешто не сме да се догоди – ситуација код пенала над Мрђом, када су се играчи свађали ко ће да изведе пенал, а онда то урадио неко ко није одређен од стране тренера?

„Не могу више да се сложим! Не да то не сме да се догађа, него је то противно правилима и у много, много мањим клубовима него што је Звезда“, повисио је тон спортски директор Црвене звезде.

„Зна се ко шутира пенал, не један, него тројица који шутирају, ко је први, ко други, а ко трећи. Оно што се догодило је за сваку осуду“.

Да ли до скоро оспоравани Јован Крнета заслужује похвале за игре у дуелима са Партизаном и Радом?

„Не само Крнета, већ и Лазић прошлу, а Араухо ову, одиграли су сигурно и за сваку похвалу. О томе смо и причали, да је младим играчима, нарочито на позицији штопера, потребно време на терену, искуство и самопоуздање. После све дође на своје. Ако сте ме питали за Крнету, све похвале на његову адресу за игре у последње време“.

Јесте ли то рекли играчима?

„Јесам, одмах!“

У свлачионици?

„После утакмице сам сишао доле и прво честитао екипи на победи, бодовима и борбености, али сам им потом рекао: ‘Момци, овде мора да се зна ред, овде лични интереси не смеју да буду испред заједничких интереса’. Али, о томе ћемо причати када будемо хладних глава. До тада, морају да схвате да ово не сме никада више да се понови“, испричао је Стојадиновић и надовезао се сам:

„И кажем то не зато што је пенал промашен. Моја реакција била би потпуно иста и да је (Мрђа) дао гол… То сам им и рекао. Друга је ствар ако онај ко је одређен да шутира нема сигурност у том тренутку или се не осећа најбоље, па каже: ‘Хајде, узми ти, нисам сигуран’. Али, да неко узима на своју руку? То не може…“

Хоће ли Мрђа бити новчано кажњен или ће се све завршити на опомени?

„Овде новчане казне нису изводљиве из простог разлога што ми нисмо у ситуацији да исплаћујемо играче редовно и како онда да их новчано кажњаваш? Да смо у Швајцарској, да сваког првог у месецу њима леже рата на рачун, онда би то могло да се уради, овако – тешко. Мислим да новчано нико неће бити кажњен, а сигуран сам да је Мрђа и свестан шта је урадио. На крају, и ми смо свесни да је он узео лопту да би дао гол, а не да би промашио. Све знам, али у озбиљном клубу такве ствари не смеју да се догађају“, испричао је Стојадиновић нешто, што донекле објашњава неуспешна настојања не само актуелног, већ читаве серије тренера Црвене звезде, да одрже дисциплину у појединим фазама сезоне.

Црвена звезда један вид борбе против самовоље не може да примењује, а то је финансијска санкција. Остају гледање кроз прсте, разговор, савет и, ретко, одстрањивање из тима.

Међутим, Стојадиновић тврди да неће бити повлађивања, већ да ће момци озбиљно схватити његово упозорење.

„Ко хоће да прихвати да правила морају да се поштују, нека прихвати. Ко неће… Ипак, мислим да је Мрђа први свестан да је погрешио“.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

17 comments

veliki pravi zvezdas нов 12, 2013 at 22:42

Hocemo privatizaciju nase Crvene Zvezde Dzajo ,Covicu i Stojadinovicu ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😀

Reply
VOJVODA нов 12, 2013 at 18:46

mozete lupati minuse koliko hocete, ako se ne pokaze autoritet puko si taj mali iz rada juce naucio igrati fudbal… a sada nastavite sa minusima juris

Reply
veliki pravi zvezdas нов 12, 2013 at 17:42

Sportski direktore Crvene Zvezde Stojadinovicu napravite ti i Dzaja saradnju sa sto vise skola po citavoj Srbiji ,pojacajte skauting Crvene Zvezde po Svetu ,zasto sportski direktore Crvene Zvezde ne napravite saradnju sa Seviljom ,Atletiko Madridom ,Borusijom iz Dortmunda i Bajernom ❓ ❓ ❓ 😀

Reply
veliki pravi zvezdas нов 12, 2013 at 17:25

Sportski direktore Crvene Zvezde Stojadinovicu zajedno sa Dzajom dovedite Pantelica u nasu Crvenu Zvezdu neka Pantelic vodi neku generaciju omladinskog pogona Crvene Zvezde jer sa dolaskom Pantelica u nasu Crvenu Zvezdu Stojadinovicu i Dzajo sama nasa Crvena Zvezda bi puno dobila posebno ta generacija Crvene Zvezde ja bih predlozio da budu to naprimjer budu kadeti Crvene Zvezde Stojadinovicu i Dzajo ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😀

Reply
ssss нов 12, 2013 at 10:19

Stojadine dodji na Jug Srbije da vidis rasnu decu bolji od pola nase skole!!!!

Reply
mile нов 12, 2013 at 06:04

Ovaj… jel nas trener Stojanovic ili Stojadinovic? Ovaj covek sa slike opasno nervira… Necu sad da vredjam, ali mislim da svima po zaslugama treba davati prostor na stranicama stampe. Ovaj covek nicim nije zasluzio da nam ga stalno gurate pod nos. Ne radi svoj posao, a nos gura u svaku rupu. Sebe ne ume da kritikuje, svoja s*ra*nja ne gleda, ali za tudja ima oko. Naci dobrog stopera ne ume, ali kritikovati ume… Postedite nas njegovog misljenja, ne cita ni on nasa i ne haje za trenerova misljenja. Ignorisite ga neko vreme dok ne ode ili dok ne pocne da radi ili dok ne stisa svoj po*s*r*ani ego velikog i bitnog coveka u Zvezdi.

Reply
veliki pravi zvezdas нов 11, 2013 at 15:54

Sportski direktore Crvene Zvezde Stojadinovicu preporucio bih ti dva igraca za nasu Crvenu Zvezdu a zovu se Daniel Luduenja iz (Pashua – Tajgers ) i Huan Manuel Olivera iz (Nutiko -Sport Recife ) izuzetna su to dva igraca sportski direktore Crvene Zvezde Stojadinovicu zato dovedi ih sada na zimski prelazni rok u nasu Crvenu Zvezdu Stojadinovicu ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😀

Reply
VOJVODA нов 11, 2013 at 16:51

vidi brate svio vidimo da si zvezdas i da si ok momoak, ali zasto 100 puta direktoru nase crvene zvezde, mislim cemu ponavljanje, ako je neki dio imidza u redu u suprotnom i nije nesto, a sto se starta tice onoj mali iz rada, da je mene udario onako, dobio bi batine i jos bi mi se izvinjavao sto sam mu dao batine

Reply
veliki pravi zvezdas нов 11, 2013 at 14:37

Sportski direktore Crvene Zvezde Stojadinovicu preporucuo bih ti je jedno dijete iz Ofk Beograda da dovedes u nasu Crvenu Zvezdu a zove se Dejan Drazic izuzetan talenat poseduje ovaj momak sportski direktore Crvene Zvezde Stojadinovicu zato dovedi ga sad za ovaj zimski prelazni rok u nasu Crvenu Zvezdu Stoadinovicu zajedno sa Dzajom zavrsi te to jer je potreban takav igrac nasoj Crvenoj Zvezdi ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😀

Reply
Delija MP нов 11, 2013 at 15:56

Jeste odlican,ona dva gola si delo majstora koja se retko vidjaju na nasim terenima.Ali mi imamo previse igraca na sredini i samo bi ga ugusili,pa Vikan ne dobija sansu.Jos sada kada se oporavi Lazovic..Definitivno mora neko da se proda da se oslobidi mesta za normalno funkcionisanje.Po meni Miric nam sta vise da trazi,isuvise je dugo kod nas nije pokaza nista.Nenadic njega necu ni da spominjem,jedan od vecih promasaja,njega poklonitii iskusan stoperki tandem Omega – Martinovic.
Na zimu samo iskusan stoper,ne treba nam nista vise.Ne bi bilo nezadovoljnih,svi bi igrali i bili priblizno jednakih kavaliteta.
Ja sam ubedjen da ove godine osvajamo titulu

Reply
Delije Ljubinje нов 11, 2013 at 14:33

Mrdju treba suspendovati mesec dana i srezati pola primanja, sramota

Reply
Pop нов 11, 2013 at 12:57

Niko ne piše da su nam grobari uleteli u prostorije, sreća pa ništa nisu uzeli.

Reply
STARA ŠKOLA нов 11, 2013 at 14:09

Druže, to piše Kurir, oni nemaju veze sa mozgom. I da je istina, to je njihova sramota, nisu oni izgubili zastavu krađom u pola noći, nego u tuči usred dana, u punom sastavu, tako da tako treba i da je vrate-ako mogu, a ne da provaljuju.

Reply
INĐIJA нов 11, 2013 at 17:36

da je osvete mogu da pokusaju, al da je vrate iz pepela tesko 😆

Reply
Fornicator нов 11, 2013 at 12:32

Mrđa da zaboravi na penale ubuduće (ne zato što je promašio nego po kazni), a Stojadinović da ne kenja o onome o čemu nema pojma!

Reply
Pop нов 11, 2013 at 12:25

Jel ovaj sportski direktor ili trener?

Reply
delijaMNE нов 11, 2013 at 11:32

Stojadinovicu ne mlati nego trazei talente po Srbiji!

Reply

Leave a Comment