Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Мартиновић – Операција је била најбоље решење

novak martinovicИскусни дефанзивац Црвене звезде Новак Мартиновић после неколико безуспешних покушаја да повреду препона залечи терапијама, у договору са лекарском службом и стручним штабом, одлучио се да проблем са повредом трајно реши хируршким захватом.

Операција је извршена у петак 15. новембра, све је прошло у најбољем реду и у наредних седам до десет дана, бивши интернационалац у Румунији и Кини, почеће са лаганим тренинзима.

– Још од меча са Чукаричким покушавао сам да залечим повреду. Покушавао сам да се вратим у нормалан тренажни процес, али сам и даље имао болове и нисам успео. Желео сам да помогнем екипи, међутим нисам био сигуран у себе. Повређен нисам могао да улијем сигурност и поверење код саиграча на утакмицама, и у договору са доктором и тренером, одлучио сам се за операцију. Данас сам први пут после три дана, односно хируршког захвата стао на ноге, а већ за десетак дана очекујем да почнем лагано да трчим. Нажалост, врло, врло вероватно да је за мене ова полусезона завршена – истакао је Мартиновић.

И сам шеф стручног штаба Славиша Стојановић истицао је да су му велике проблеме у текућој полусезони стварали играчи који су стигли пред крај прелазног рока и који нису прошли припреме са екипом. Новак се у потпуности слаже са овом констатацијом „шефа“ и истиче да је управо то разлог турбуленција које су у претходних 12 кола пратиле црвено-беле.

– За мене припреме не почињу у јануару, већ за седам дана. За пролећни део сезоне ћу бити максимално физички спреман. Дошао сам из Кине пред крај прелазног рока, а претходно нисам одрадио два припремна периода, ни претходни зимски, ни летњи. Такође, још неколико играча је било у сличној ситуацији као ја, што се нажалост одразило на терен, односно наше игре и резултате. Очекујем зато да у другом делу сезоне будемо много константнији и да ћемо као екипа деловати много боље – наводи Мартиновић.

До спуштања завесе на јесењу полусезону, Црвену звезду очекују још четири утакмице. Против Слободе без присуства публике, затим гостовање ОФК Београду на Карабурми и два везана сусрета са Војводином, први у националном Купу, други у шампионату. Нимало лак распоред који позива на максималну озбиљност и концентрацију.

– Желимо да на пролеће учествујемо у самој завршници Купа, а да ли ћемо евентуално бити и први на табели на половини првенства у овом тренутку не зависи само од нас. Због свега тога морамо да гледамо у своје двориште и будемо фокусирани на наше игре. Било би идеално када бисмо серијом победа завршили први део сезоне и верујем да су моји саиграчи способни за такав подвиг.

Екипа из Ужица је традиционално незгодан ривал Црвеној звезди, а додатна потешкоћа овога пута биће и празна Маракана. У распореду најтрофејнијег српског клуба до зимске паузе се још налази неугодно гостовање на Карабурми, и двомеч са одличном екипом Војводине.

– Сваки наредни меч је најважнији, међутим, по мом мишљењу дефинитивно најтежи ривал су Новосађани. Познато је да у претходним сезонама нисмо имали пријатна искуства у дуелима са њима. Очекујем да се та традиција прекине – закључио је Новак Мартиновић.

Повезане вести

6 comments

Zen нов 18, 2013 at 20:24

Dobar igrač, ali očigledno došao sa povredom. Možda je trebalo sačekati da se oporavi i onda ga angažovati, ali onda možda ne bi došao.
Serija pehova se nastavlja, i još od Pašeka i pre njega, pa Rakić, Martinović.. poduži je spisak.
Videćemo šta dalje…

Reply
Realno нов 18, 2013 at 20:23

Nedaj se Novace. Izdrzi i vrati se daleko jaci i dokazi zasto si doveden u klub, ipak nisi dzabe bio kapiten Steaue. Zelim ti brz oporavak.

Reply
Highlander нов 18, 2013 at 19:39 Reply
jagodina navija za zvezdu! нов 18, 2013 at 16:33

Raskinuti sporazomno ugovor sa Novakom i omegom,dovesti nekog kvalitetnog stopera ako smo u mogucnosti i da pored tog stopera igraju i polako stasavaju Krneta,Lazic i Arauho.:)

Reply
Realan Zvezdas нов 18, 2013 at 16:15

KO god dodje kod nas mora da se operise

Reply
Fornicator нов 19, 2013 at 02:28

Ko god dođe koda nas, operisan je od fudbala.

Reply

Leave a Comment