Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Раденовић: „Меч са Панатинаикосом много тога одлучује“

radenovicКошаркаши Црвене звезде Телеком у дворани ОАКА одрадили су претпоследњи тренинг пред утакмицу осмог кола Д групе Евролиге са Панатинаикосом. Око терена била је одмах уочљива специјална мрежа зелене боје која се уздизала до сводова Олимпијске дворане која би требало да спречи убацивање било каквих предмета на терен. Заштитна мрежа, која се користи за утакмице са Олимпијакосом, још један је наговештај да црвено-беле у петак од 20 сати и 30 минута по нашем времену очекује заиста узаврела атмосфера. Али, Звездини кошаркаши су то сигурно знали пре него што су кренули пут главног града Грчке.

– Меч са Панатинаикосом много тога одлучује. Уколико победимо и даље задржавамо шансе за пласман у Топ 16 фазу, а у случају пораза те шансе би се свеле на домен теорије, јер математички онда ништа не би зависило од нас. Зато свим силама морамо да покушамо да добијемо ову утакмицу – рекао је Иван Раденовић, а потом се осврну на први овосезонски дуел са Панатинаикосом:

– Играли смо јако добру кошарку у првом полувремену. Међутим, у наставку, дефинитивно се нисмо снашли на њихову агресивнију одбрану тако да у овом мечу не бисмо смели да дозволимо да уђемо у њихов ритам игре. Јер, када игра пред својом публиком Панатинаикос је у том слиучају за 20 до 30 одсто бољи тим него на страни. Имам утисак и да су се добро одморили у последњем колу грчке лиге и сигурно одморни дочекују ову утакмицу – наглашава Раденовић.

На питање о атмосфери која се очекује у дворани ОАКА Раденовић каже:

– Очекујем да ће бити доста навијача. И за њих је ово веома важан меч. Хала ће врло вериоватно бити пуна и зато сам сигуран да нам предстоји тешка утакмица. Ако успемо да анулирамо и да навијаче Панатинаикоса смиримо нашом добром, игром имамо шансу да победимо – закључио је Раденовић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

... дец 6, 2013 at 22:21

Ono sto prvo treba odluciti to je tebi dati otkaz. Gubimo 6 razlike par sekundi do kraja, on sam na tri poena i ide na ulaz :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Reply
Mina дец 6, 2013 at 20:14

E moze neki link?

Reply
Zvezdas S дец 6, 2013 at 11:42

Panatanaikos neverujem da ce mo dobiti,ali sportski je da se nadamo.Mada misljenja sam da verovatno necemo proci medju sesnest ekipa,nakon cega nam sledi Uleb Liga,u kojoj bi po mom misljenju mogli doci do polufinala ,a mozda da ga i osvojimo.Jer Evro liga je pokazala da se uspesno mozemo nositi sa najkvalitetnijim ekipama,pa nevidim razlog zasto nebismo mogli napasti sam vrh Uleb lige.Mada tu ce biti verovatno i Partizan,i jos nekoliko kvalitetnih ekipa ,tako da nam tu prestoji zaista zanimljivo takmicenje.Realno sve ekipe koje budu u Uleb takmicenju mozemo dobiti,jer su tu realno dosta slabije ekipe.

Reply
IgorNbGd дец 6, 2013 at 12:11

Smor je što smo pao, 2x kuban i makabi izgubuli u zadnjoj sekundi ili zadnjem minutu… Da imamo pobedu više lakše bi se disalo, a ovako da se nadamo pobedi protiv PAO u OAKA areni? Posle one dve uzastopne pobede i skora 2-3 sam bio ubeđen da prolazimo u top16… Fora je i što imamo mnogo jaku grupu… Nemamo Nanter i Budiveljnik koji uvek možgu da kiksaju.

Reply
Fornicator дец 6, 2013 at 15:45

OK, u pravu si, nije lako gubiti neizvesne završnice, ali bolje nego gubiti ubedljivo, složićeš se? Vratiće nam se to negde, tako to ide u sportu ako radiš dobro.
A što se grupe tiče, mislim da je bila dosta dobra za nas, uz malo sreće, mogli smo možda čak i proći. Imali smo šanse za pobedu protiv svih jakih, dok u onoj glodarskoj, realno, teško bismo neizvesnom učinili ijednu protiv CSKA, Barse ili Fenera, a sumnjam da bismo baš sve četiri dobili protiv one dve nesreće.
Sve u svemu, solidan nastup za prvu godinu. Biće bolje.

Reply
Бранимир дец 6, 2013 at 17:29

Ето каква нам је група када има двоструко више гостујућих побједа, а неке домаћинске побједе су завршене на један шут.

Reply

Leave a Comment