Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Џенкинс: „Кад помислим на Арену, срце почне да лупа брже“

После много година Црвена звезда је усамљена на челу АБА лиге. Последњи пут црвено-бели су били лидери регионалног такмичења у сезони 2007/2008 када су после три уводна кола и победа над Хемофармом, Војводином и Цибоном били први на табели са скором 3-0. То им је пошло за руком још само једном у сезони 2003/2004.

dzenkins_nelsonЗато победа над Задром има вишеструки значај. Изабраници тренера Дејана Радоњића тако су направили и одличну увертиру за меч деветог кола Д групе Евролиге са Лаборал Кућом. Дуел са екипом из Виторије на програму је у четвртак, 12. децембра од 18 сати и 45 минута и то у Комбанк арени.

Свим навијачима Црвене звезде још је у свежем сећању први евролигашки дуел црвено-белих ове сезоне против Локомотиве Кубан који је такође игран у Комбанк арени. Ретки су они којима је црвено-бела боја у срцу а који се не најеже када виде снимке атмосфере и присете се амбијента у коме се играла та утакмица о којој се у хвалоспевима причало широм Европе. Сви се надају да ће се нешто слично догодити и у мечу са Лаборал Кућом. Један од тих је и Чарлс Џенкинс.

– Небројано пута сам гледао снимке са те утакмице. Јако ми је драго да сам имао ту част да будем део таквог спектакла. Било је то задивљујуће искуство. Ништа слично у животу нисам доживео, а верујте ми играо сам на бројним местима. Мислио сам да једна кошаркашка дворана није у стању да створи такав амбијент и код играча на терену пробуди таква осећања. Преварио сам се. Демаркус Нелсон ми је пре почетка сезоне говорио да су навијачи јако страствени, гледао сам многе снимке на ју-тјубу, али то једноставно не може да се пореди са оним осећајем кад изађете на терен. Цела та атмосфера, енергија која стиже са трибина вам подижу адреналин – узбуђено је причао Џенкинс коме није било потребно постављати додатна питања. Са истим жаром настављао је свој монолог:

– Добро се сећам да сам пред ту прву утакмицу са Локомотивом Кубан сат ипо времена пре почетка дуела био испред хале и могао сам да видим велику гужву. Мислим да сам тек тада схватио у какву кошаркашку средину сам дошао, јер пре тога то још нигде нисам видео. Зато волим да кажем да је привилигеија бити члан Црвене звезде и имати такве навијаче. Покушао сам да то објасним мојим пријатељима у Америци и нисам био сигуран да ли сам био довољно уверљив све до тренутка док један од мојих дугогодишњих пријатеља није дошао у Београд. Био је на утакмици против Лијетувос Ритаса и био је запањен и потпуно одушевљен. Ту утакмицу смо одиграли јако добро и победили смо, а он о кошарци уопште није причао. Само је говорио о атмосфери и да је то нешто невероватно. Био је потпуно одушевљен – ни ту се није зауставио снажни бек:

– Кад помислим да ћемо поново играти у великој Арени која може да прими 20 хиљада навијача срце почне мало брже да ми лупа. Заиста бих волео да трибине поново буду испуњене до последњег места и зато позивам све навијаче да заједно покушамо да дођемо до тријумфа. Свестан сам да више немамо шанси за пласман у Топ 16 фазу, али бих волео да амбијент поново буде величенствен, да публика дође у великом броју, а да се ми тим сјајним навијачима одужимо победом. За нас тај меч и те како има такмичарски карактер, показали смо се у лепом светлу у Евролиги ове сезоне и такав имиџ желимо да задржимо и после ове утакмице – закључио је Џенкинс.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

13 comments

Звезда шампион! дец 12, 2013 at 14:29

Тако је црни брате ❗

Reply
Iznogud дец 11, 2013 at 14:13

http://hotsport.rs/2013/12/11/od-radonjica-zavisi-dolazak-dragicevica-u-zvezdu/ sta ima da se misli. Ta pozicija nam je preko potrebna jer Simonovica prabacuju na 4 i onda nemamo zamenu za Silba na 3 a ovako bi imali Dragicevica na 4 i resili bi taj problem.

Reply
Aca дец 11, 2013 at 15:30

postoji i ocija sa bjelicom iz kahe……

Reply
Zen дец 11, 2013 at 12:06

Stvarno divna slika ide u svet iz naše Arene, trebali bi od toga da napravimo svojevrstan brend i da nas prepoznaju u svetu i po tome.
Đenka i ostali bi trebali da rašire celu priču i preko bare..
Đenka burazer!

Reply
mariachi дец 11, 2013 at 11:39

Koji slepac lupa minuse? Boze kakvih slepaca ima 🙄

Reply
Zen дец 11, 2013 at 12:04

Znamo, samo nećemo da ih imenujemo, samo ćemo da ih pogledamo 😆

Reply
Goran дец 11, 2013 at 08:02

Đenka voli da krade…..lopte 🙂

Reply
mariachi дец 11, 2013 at 00:14

DJENKAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Djole дец 10, 2013 at 22:58

Sada je mnogo bitno da se arena ispuni do poslednjeg mjesta i da grmi kao nikada do sada!!! Time će se pokazati veličina i ogromna psihološka podrška!!!

Reply
Samo ti дец 10, 2013 at 22:48

Brat Djenka! 🙂

Reply
INĐIJA дец 10, 2013 at 22:47

a meni se smrkne kada ugledam Dejana Radonjića

Reply
Šuki дец 10, 2013 at 22:30

Svi u Arenu! NEK GRMI JAKO!

Reply
dekicz дец 10, 2013 at 22:10

Djenka majstore!!!!

Reply

Leave a Comment