Moja Crvena Zvezda
Архива

Joga za kvalitetnije treninge

Fudbaleri Crvene zvezde od nedavno, a na zahtev Roberta Prosinečkog i Srđana Zirojevića, upražnjavaju i treninge Joge. Rada Petrović, sertifikovani instruktor Joge, ističe važnost joge među sportistima.

– Joga je pre svega namenjena svim ljudima koji imaju potrebu za njom, a sportistima posebno, pre svega zbog tempa kojim oni rade na pripremama i treninzma. Ona podstiće realaksaciju, opuštanje, obnavljanje tela i energije. Veliki broj vrhunskih sportista upravo upražnjava jogu da bi nadomestli te treninge koji su neophodni – kaže Rada Petrović.

Poznato je da postoji više vrsta Joga.

– Fudbaleri Crvene zvezde će upražnjavati Hata Jogu, namenjenu telesnom aspektu, obnavljanju, istezanju mišića i opuštanju.

Iako Joga važi za tešku vrstu treninga, Rada Petrović ne sumnja da će je fudbaleri brzo savladati.

– Sigurna sam u to zato što oni imaju izgrađen taj sportsi duh koji je usmeren i formiran u pravcu gde postoji određena disciplina, i siguran sam da će bez problema ući u to. To jeste različito od onog kako izgledaju njihovi treninzi inače, ali mislim da je to pozitivan izazov za njih i uopšte ne sumnjam u uspeh – ističe Rada Petrović.

Повезане вести

16 comments

Leave a Comment