Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава, кошарка (Ж): Црвена звезда – Радивој Кораћ

Кошаркашице Црвене звезде дочекују у среду екипу Радивоја Кораћа у дербију седмог кола групе б, Међународне женске регионалне кошаркашке лиге. Меч се игра у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута.

czvrk

Ова утакмица ће бити права кошаркашка посластица за све љубитеље игре под обручима за даме. На једној страни наћи ће се домаћин меча Црвена звезда, са једном од најбољих младих играчица Европе, Александром Црвендакић, сјајним центрима и мајсторима за дабл-дабл учинке Иванком Матић и Тином Јовановић, вихорним плејмејкером Александром Станаћев, убитачним тројкашем Мирјаном Бероњом и поузданом Нином Ђоковић, а са друге стране биће једина непоражена екипа у првенству Србије – Радивој Кораћ, чији су главни адути искусни центар и некадашња кошаркашица Звезде, Јелена Максимовић, “мозак“ тима Снежана Чолић, одлична спољна линија коју чине Тамара Капор и Сања Мандић, талентовано крило Кристина Топузовић и врло незгодна унутрашња линија, у којој се истичу Јелена Јовановић, Ивана Брајковић и Ања Ступар.

Екипа Црвене звезде је у серији одличних резултата и у великом налету. Добиле су седам мечева у низу у шампионату Србије, а у регионалној лиги су славиле на тешком гостовању у Сарајеву. Од када је у тим стигла искусна Иванка Матић, Звезда делује још снажније и тек се очекује скидање скалпова против јаких противника. Матићева је на претходна два меча у домаћем првенству била најбоља у тиму, а ова утакмица ће бити њен деби за црвено-беле у регионалној лиги. Тина Јовановић је на четири меча у регионалном такмичењу бележила 15,8 поена, 13,8 скокова и једну и по блокаду по утакмици и представљаће велику претњу за гостујући тим. Александра Станаћев је у шест утакмица остварила учинак  од 14,3 поена, осам асистенција и 2,67 украдених лопти, док је Александра Црвендакић уписала 12,3 поена и 6,7 скокова по мечу. Ту су и врло добре Мирјана Бероња (просек 11,5 поена уз шут за три поена од 43 одсто, погодила је 17 од 40 шутева) и Нина Ђоковић са 11,4 поена по утакмици.

Најбољи стрелац екипе Радивоја Кораћа је стамени центар Јелена Максимовић са просеком од 12 поена и пет скокова на шест утакмица. Тамара Капор је бележила 10,5 поена, а учинак бека Снежане Чолић не огледа се толико у статистици, већ у чињеници да је способна да против сваке екипе одигра врхунски и донесе превагу у тренуцима када се ломи резултат. Тим Кораћа игра врло пожртвовано, са јаком одбраном, а увек по нека нова играчица искочи у први план, јер имају дугу клупу. Сања Мандић, Јелена Јовановић, Кристина Топузовић, Ивана Брајковић и Ања Ступар су кошаркашице које би сваки тренер женског клуба у Србији пожелео у свом тиму.

У првом делу сезоне Звезда је славила у регионалној лиги на гостовању против екипе Кораћа са 67:57, а тада у тиму црвено-белих није било Иванке Матић. У домаћем првенству кошаркашице Радивоја Кораћа су победиле Звезду у дворани Баскет сити резултатом 69:59, тако да се очекује занимљива утакмица и велика борба за место у плеј-офу, јер обе екипе имају по три победе и пораза у регионалном такмичењу.

Црвена звезда – Радивој Кораћ

18. децембар 2013, среда

Дворана Баскет сити

18:30 часова

 

 

 

Повезане вести

Leave a Comment