Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Црвена звезда – Триглав, кошарка (ж), реванш четвртфинала регионалне лиге

Кошаркашице Црвене звезде у четвртак дочекују екипу Триглава из Крања у реваншу четвртфинала плеј-офа Међународне женске регионалне кошаркашке лиге. Меч се игра у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута. Уколико Звезда победи, пласираће се на финални турнир, који ће бити одигран следећег месеца.

zvezdatrigral

Црвено-беле су у фантастичној форми. У недељу су савладале Партизан са чак 30 поена разлике (84:54), а како су играле у првом четвртфиналном мечу прошле недеље у Словенији, Триглаву се не пише ништа добро на гостовању у Београду. Звезда је у Крању славила са 81:66 и потребна јој је још једна победа за пласман у полуфинале регионалне лиге. На том мечу блистале су Александра Црвендакић (18 поена, индекс 23) и Иванка Матић (16 поена, индекс 22), које су ушле у најбољу петорку првих мечева четвртфинала. Одличан учинак имале су Мирјана Бероња (14 поена) и Нина Ђоковић (13 поена), а од Тине Јовановић и Александре Станаћев се очекују партије на овосезонском нивоу. Звезда је створила веома снажан тим и може да победи било коју екипу у регионалној лиги.

Триглав је у првој утакмици само на почетку парирао Звезди. У екипи из Крања истакла се Жива Здолшек са 20 поена и осам скокова. Тина Јаковина може да пружи много бољу партију него што је то био случај у првом мечу, а гошће ће сигурно дати све од себе да покушају да стигну до победе у Београду. Њихов проблем је што је Звезда у великој форми, а ове сезоне је мали број гостујућих тимова однео победу у дворани Баскет сити.

Звезда је благи фаворит и има велику шансу да се победом пласира на финални турнир, који ће се играти 8. и 9. марта, а кошаркашице би до тријумфа знатно лакше стигле, када би навијачи пружили подршку екипи Драгана Вуковића. Девојке су то својим играма дефинитивно заслужиле.

Црвена звезда – Триглав

20. фебруар 2014, четвртак

Дворана Баскет сити

18:30 часова

Повезане вести

1 comment

Zvezdaš феб 20, 2014 at 09:07

Idemo prvakinje Evrope da Triglav deklasiramo i odmah konkurišemo za naslov najboljeg u regionu! Zvezda ima strašno talentovanu generaciju i može puno, vjerujte u sebe do pehara… Delije, svi u Basket city da podržimo naše košarkašice, odavno nisu imale našu podršku!

Reply

Leave a Comment