Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Klupko se razmotalo: Vilota svojim greškama van ekipe

Milan Vilotić

Tokom ponedeljka u mnogim medijima ste mogli pročitati da će, zbog problema sa defanzivcima, Robert Prosinečki oprostiti sve „grehe“ Li Adiju i Milanu Vilotiću i uvrstiti ih u tim. Međutim, ove informacije su samo delimično tačne.

Li Adi će, kada dovede formu i kondiciju na zahtevani nivou, dobiti šansu, ali samo ako se dokaže da je zaista bio bolestan. Razlog zašto čelnici našeg kluba sumnjaju u Adija jesu njegovi dosadašnji ispadi, te će sva papirologija biti dobro proverena pre eventualnog uključivanja Adija u tim.

Sa druge strane, iako se svi mi tome potajno nadamo,veće šanse da u Zvezdi zaigra na mestu štopera u narednom periodu ima Slobodan Marović, nego Milan Vilotić. Kako saznajemo iz više izvora bliskih klubu, Vilota je dugo bio na „tankom ledu“ kod trenera Prosinečkog, te je problem oko table bila samo kap koja je prelila čašu.

Vilota je, prema rečima očevidaca, već nedeljama imao problema sa kašnjenjima (najupečatljiviji je onaj kada je ekipa kretala u Austriju), što jedan kapiten Crvene zvezde ne sme sebi da dozvoli. Duže vremena Milan zbija neslane šale, ponaša se veoma nonšalantno i imitira Robija kako priča na hrvatskom. Dugo je naš trener trpeo ovakve ispade, međutim kod table mu je jednostavno prekipelo. Prema drugim izvorima, koje treba uzeti sa rezervom, navodno je Vilotu prilikom crtanja na tabli zatekao Robi, i rekao mu da to ne sme da radi, jer je Robi trener a ne on, na šta je Milan pokušao veoma neslano da se našali i rekao – a gde ti je licenca? Robijeve odluke nakon toga deluju kao veoma logičan splet događaja.

Trener Vilotića u Čukaričkom bio je Dragoslav Stepanović, koji za našeg defanzivca kaže da je vrstan igrač, ali da ima svoje „bubice“.

„Prvo moram da kažem da je Vilota veoma pametan momak i kvalitetan igrač. Odlično skače, besprekorno oduzima loptu, dobar je u situacijama jedan na jedan. Mislim da ovo nije njegov maksimum, ali zbog svoje glave neće moći mnogo da napreduje. Njega su saigrači zvali ‘filozof’, jer bi stalno nešto morao da doda, uvek je znao više ili bolje od ostalih. Ipak, ovo što je uradio nije bilo baš inteligentno, s obzirom na sve kroz šta je prošao u poslednje dve godine. Sa stvarima kao što je kašnjenje na put zato što je zaboravio pasoš, on se bori već godinama“, rekao je Stepanović.

Stručni štab i Milan Vilotić

Vilota, prema rečima mnogih igrača, važi za osobu koja je veoma omiljena u ekipi, i te izjave smo imali prilike da slušamo i čitamo mesecima iza nas. Međutim, u najgorem mogućem trenutku, odlični štoper je prešao granicu u svojim šalama i dozvolio sebi da izgubi kapitensku traku i mesto u Crvenoj zvezdi.

Kakav gubitak je klub doživeo desetak dana pred start u evro-takmičenjima (a nakon povrede Pašeka), izlišno je pričati,  međutim nakon svih informacija koje smo dobili iz nekoliko izvora, jasno je da je odluka Roberta Prosinečkog u potpunosti opravdana. Ipak, verujem da se svi mi nadamo da će Vilota, popularan i među navijačima i među igračima, zaista dobro shvatiti svoje greške, i da će u dogledno vreme ipak dobiti priliku da ih ispravi.

Do takvog raspleta događaja dug je put, međutim nakon svih problema koje smo imali tokom poslednjih godinu dana (Mihajlović, Vilotić, Jeremić, Adi, Milovanović, Pašeko, i na kraju ponovo Vilotić), ne ostaje nam ništa drugo nego da verujemo da će problem narednih meseci ipak biti rešen i da Zvezda ipak neće ostati bez još jednog kvalitetnog fudbalera.

Sada, leta 2011., kada smo konačno dočekali da možemo nakon nekoliko godina da kažemo da imamo vrstan stručni štab i igrački kadar, i pored svih finansijskih problema kluba, došli smo u situaciju da ostanemo bez tri kvalitetna igrača zbog povreda, ispada i neprimerenih izjava (Pašeko, Adi i Vilotić), i tako značajno oslabljeni uđemo u novu sezonu. Svim nevoljama ipak, kraj doći mora, a obzirom da će teret sada pasti na pleća onih najmlađih (Mijailović, Stojković, Ćosić, Čaušić, Janković), koji će dobiti idealne prilike da često igraju, možda sve ove nevolje budu dobra podloga za nekoga od njih da izraste u novu Zvezdinu zvezdu. Jer, kažu stari, u nečemu lošem mora uvek biti i nešto dobro.

Повезане вести

49 comments

Leave a Comment