Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Стојановић специјалиста за прекиде

Тренер Црвене звезде Славиша Стојановић познат је као специјалсита за прекиде. Али, оно што мало ко зна о њему јесте да је предавао на семинару за ПРО лиценцу и да је сарађивао са стручним штабом Барселоне у време када је Каталонце водио Франк Рајкард.

Он у разговору за „Новости“ то и потврђује:

Нисам радио у Барселони, али сам боравио тамо и размењивао информације с њиховим стручним штабом. Између осталог и о начинима извођења прекида. Не бих више говорио о томе – скромно и с дискретним осмехом „признаје“ Стојановић.

Такође, највећи удео у две шампионске титуле које је освојио с Домжалама у Словенији, имали су управо голови из корнера и слободних удараца.

Прекиде сматрам за изузетно важан сегмент игре и њима се бавим већ дуже време. На тренинзима стално радимо на том пољу и коцкице се полако склапају, али треба још времена да се све доведе до аутоматизма – каже Стојановић.

Нарочито против Радничког 1923 дошло је до изражаја колико је важан добро изведен прекид. Звезда 75 минута није успевала да дође до мреже ривала кроз пас и акцију, па је пресудио гол Касалице после корнера.

Прекиди су посебно значајни кад екипи не иде кроз игру, као што је био случај против Крагујевца. И голови из прекида против Напретка дошли су у право време, прво Павићевићев, а затим и Даудин. Добра реализација таквих ситуација омогућава екипи далеко лакшу игру.

И разноврсност у избору формације и играча који решавају мечеве, нови је плус за црвено-беле.

Имамо добар капацитет играча који могу да реше или да донесу превагу. Стрелац је увек у првом плану, али има и оних који пасом и стабилношћу утичу на исход. Имамо сада шири избор, не базира се све на нападачима, већ и на везистима и на одбрани. Сад имамо баланс који је потребан свакој екипи на свету.

Ипак, Стојановић је свестан да упркос значајном напретку његова екипа још није близу уиграним прекидима.

Знао сам да је потребно време и нисам се нервирао кад нам јесенас није ишло с прекидима. У међувремену смо добили и два штопера који су добри у скоку и за садашњу гарнитуру играча имамо шири дијапазон начина на које можемо да изводимо акције. Међутим, још смо далеко од онога чему тежимо, треба још рада, али идемо у правом смеру – констатује Стојановић.

 

Повезане вести

4 comments

lpool мар 20, 2014 at 19:47

Jeste,sve to stoji al sto mi igramao ruzan fudbal :O

Reply
Fornicator мар 19, 2014 at 21:10

Šaljiv naslov, nema šta…

Reply
Crazy North мар 19, 2014 at 18:34

Slazem se za prekide da su jako vazan segment igre a gde su pasovi,tecnost napada,brzina kretnje lopte po terenu itd,kao samo da treniraju prekide na treningu..

Reply
Dejan cz мар 19, 2014 at 18:02

Nevezano za Zvezdu ali kada ga vec spominjete Rajkard je jedan od najlosijih trenera u istoriji Barse. Covek forsirao Krkica i Dos Santosa, a kasnije se videlo sta i koliko moze Krkic, a zapostavljao Ronaldinja

Reply

Leave a Comment