Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Павићевић – Сви на Маракану!

Savo Pavićević

Пред утакмицу са Чукаричким, репрезентативац Црне Горе пожелео је да Црвена звезда и тим са Бановог Брда одиграју меч пред пуним трибинама.

Сусрет лидера првенства и трећепласиране екипе у најави наговештава узбудљив меч у коме црвено-бели као и у претходна 22 кола имају само један циљ – победу.

– Дуел са Чукаричким биће моја пета утакмица на Маракани у Звездином дресу. И сваки пут осетим исти адреналин као на дебију против Јавора. Изаћи пред пун стадион навијача који те бодре је непоновљив осећај. Позивам их да и у суботу испуне трибине и да нам помогну да заједно прескочимо још један степеник ка коначном циљу. Надамо се да ће ово бити наша сезона и позивам све Звездаше да дођу на Маракану и бодре нас – рекао је Саво Павићевић.

Искусни дефанзивац респектује наредног ривала и пун је хвале за појединце из тима Владе Милојевића.

– Играмо са трећепласираним тимом првенства и екипом која се бори за излазак у Европу. Знамо да нас не очекује лак задатак јер је Чукарички одлично организован клуб, добро вођен и да у својим редовима има одличне појединце. Сматрам да су потпуно заслужено високо пласирани на табели. На нама је да им одговоримо још већом жељом и да максимално агресивно уђемо у меч. Зимус ми је један од највећих мотива за долазак на Маракану био освајање трофеја са Звездом. Мислим да ми играчи, још увек нисмо свесни колико би нам освајање првог места значило – истиче командант одбране најтрофејнијег српског клуба.

Од његовог доласка у Црвену звезду одбрана делује доста сигурније, црвено-бели су непоражени, а уз то Павићевић и Келхар неретко представљају опасност за противничке одбране приликом прекида.

– Притисак је огроман. Правимо грешке које на срећу до сад нису имале велике последице. Напредујемо из кола у коло, причамо, срађујемо одлично и све смо бољи. Очекујем да највише пружимо када буде било најпотребније. Црвена звезда у свакој утакмици игра нападачки, самим тим ми из одбране стојимо високо и имамо велику одговорност. За сада је добро, али понављам, биће још боље – оптимиста је црногорски репрезентативац који још истиче да повећање бодовне предности подиже њему и његовим саиграчима самопоуздање и сигурност пред наредне изазове. И ништа више од тога.

– Генерално, бод или три су иста предност, све стаје у један меч. Трудим се да задржим фокусираност само на први следећи дуел, али признајем да ми дерби прође кроз главу. Идемо корак по корак, још три утакмице нас очекују до окршаја са вечитим ривалом. За нас играче из Србије важи правило да ако ниси играо дерби као да се ниси бавио фудбалом. То је наш највећи фудбалски празник. Има још доста да се игра до 26. априла, а да бисмо са предношћу отишли на меч са комшијама потребно је да победимо у наредна три сусрета. Верујем да имамо квалитет за такав подвиг и још једном позивам све навијаче да нас подрже. Са њима је све много лакше – сви на Маракану – порука је искусног дефанзивца.

Повезане вести

9 comments

Aca-Jag апр 9, 2014 at 09:08

Vidimo da se najavljuje promena sistema funkcionisanja sportskih klubova. Da li neko sa ovog sajta ili od navijaca razmislja o tome? Da li je moguce okupiti ugledne ekonomiste koji su ujedno i pristalice naseg kluba pa da zajedno radimo na tome? Ja licno bih voleo da se klub preregistruje u AD i da mi navijaci otkupimo vecinski paket akcija. Da li bi na sajtu mogla da se postavi anketa da vidimo koliko procenata je za a koliko protiv zamisli naseg kluba kao AD?

Reply
ТВЦЗ апр 8, 2014 at 23:29

Ова утакмица је јако битна. Ако тучемо Чуку и Пазар титула је 70% наша. Мишеви могу лако да пукну бар још једном до дербија.

Reply
dejo апр 8, 2014 at 20:44

Idemo jednu po jednu utakmicu pa sve do titule na kraju prvenstva Srbije ,budite jaki Savo svi kao jedan kako u odbrani tako i kad napadate protivnike 😀

Reply
jagodina navija za zvezdu! апр 8, 2014 at 18:54

40 000 ljudi rotiv Cukarickog..
Mislite o tome!

Reply
MilanCe апр 8, 2014 at 17:07

Konacno imamo granitnu odbranu, Kelhar i Savo bas ulivaju poverenje, u skoku su dominantni, citaju namere protivnika i jaki su u duelu. Bekovi su odlicni i u odbrani a narocito u napadu, tako da nam je odbrana konacno kompletno dobra i doprinosi pobedama ekipe. Na Cuku moramo maksimalno ozbiljno da krenemo od prvog minuta. Izuzetno bitna utakmica, izuzetno bitan trenutak. Sledece kolo idemo u Pazar a Partizan sad gostuje u Ivanjici bez kompletne odbrane, sa neisplacenim zaradama i poljuljan remijem na JNA. Dobra prilika da se pobedom jos vise udaljimo od njih. Idemo masovno na stadion da pruzimo momcima podrsku.

Reply
Aca-Jag апр 9, 2014 at 09:03

Ali moramo da dodamo i da cela ekipa igra dosta agresivno u fazi odbrane, presing je bolji nego u prethodnim polusezonama. Naravno ima dosta prostora za napredak ali ako uzmemo u obzir da je trener konacno uspostavio svoj sistem i da se vidi napredak u svim segmentima igre, ja bih mu vec sad ponudio novi ugovor, bez obzira na konacni plasman u ovoj sezoni.

Reply
Mani апр 8, 2014 at 16:39

Ako se desi da pobedimo sve tri utakmice do derbija osvajamo titulu sigurno!!! Partizan ce do tada sigurno napraviti jos jedan kiks pa derbi nece ni odlucivati direktno, tako da sad se stisnite i pokazite jer naredne 3 utakmice odlucuju o sampionu a ne derbi!!!

Reply
Delija mp апр 8, 2014 at 15:14

Pavicevic je pun pogodak,da je bio doveden proslog leta sada bih imali +10,ali nadam se da ni sada nike kasno.Nadam se da cemo pobediti sve do derbija,a ocekuju nas teski mecevi Cukaricki,pa gostovanje Pazaru i kuci protiv niskog Radnickog.Ako pobedimo sve,a verujem da hocemo,PArtizan ce sigurno negde kiksnuti,na njima je sada pritisak

Reply
marko апр 9, 2014 at 23:22

Genk hoce Darka Lazovica sta mislite delije da li ga treba prodavati ako pounda bude 4 ili 5 miliona evra

Reply

Leave a Comment