Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

Стојановић: „Нисмо ишли на нерешен резултат“

Заједно са својим изабраницима, Славиша Стојановић пре пораза у вечитом дербију нанизао је импресивних 15 победа. Да су његови играчи били концентрисанији и да су имали мало више среће могао је бивши селектор Словеније да убележи и 16. „рецку“, међутим није успео.

Сву тежину посла којим се бави осетио је на својој кожи, с обзиром да се након утакмице многи стављају у његову улогу и анализирају учинак.

– Не знам да ли би нешто другачије урадио да могу да вратим време. Сигурно је једино да све зависи од нас и јуче је тако било. После пораза сви разматрају потезе играча и тренера и можда сам могао нешто другачије да учиним, међутим, фудбал је непредвидив и одлуке се доносе у тренутку. Сигурно је једино да бих извео исти почетни тим – рекао је шеф струке црвено-белих.

Као и сви његови играчи и Стојановић је истакао да није имао намеру да у 146. вечитом дербију његов тим освоји бод.

– Апсолутно нисмо играли на нерешен резултат. У другом полувремену заменио сам Лазовића Петковићем јер сам желео да на тај начин уштопујемо Волкова. Печник се добро уклопио са задњом линијом, и нисам из тог разлога хтео да га померам на истуреније место у тиму. У финишу сусрета после промашених пенала и свега што се издешавало био сам задовољан ремијем, али никако нам то није био циљ пре меча. Противник је био у подређеном положају након гола Мрђе и жао ми је што нисмо били конкретнији и постигли још неки погодак. Нисмо искористили њихов пад у игри и кажњени смо због тога. И на полувремену смо имали договор, да ако поравнамо резултат, да одмах након тога пробамо да искористимо сваку прилику која нам се укаже, али нисмо успели – наводи Стојановић.

Он још истиче да су се играчи међусобно договарали ко ће шутирати пенале.

– Увек је извођач онај ко се најбоље осећа на терену. По „кључу“ први је Милијаш, други Нинковић и трећи Мијаиловић. Не могу да кажем некоме узми ти и изведи једанаестерац ако се тај неко не осећа спремним да то учини. Претходне недеље на тренинзима не знам да ли је неко промашио, сви су погађали, али на утакмици је другачија ситуација. Важност меча, притисак, концентрација, све су то фактори који утичу на сигурност код шутирања. Морамо у наредном периоду покушати да пронађемо решење и за тај сегмент игре.

И поред пораза уколико од преосталих 12 колико је још бодова остало у игри Црвена звезда освоји девет, биће нови шампион првенства Србије.

– Пропустили смо прилику да себи олакшамо пут до титуле, приморани смо да идемо тежим, али и даље смо у доброј позицији и сами креирамо своју судбину. Током недеље ћемо доста пажње посветити психичком опоравку и припреми сусрета са Радом. Имамо доста играча који су искусни и који су играли у јаким лигама и надам се да ћемо то показати у наредном периоду – закључио је тренер најтрофејнијег српског клуба Славиша Стојановић.

Повезане вести

24 comments

Djole-Jagodina апр 29, 2014 at 11:44

Druze kad si bolji od nekoga onda nema kalkulisanja napadas i pobedis.Ako Stojanovic nije mogao skovati bolju taktiku a gledao je celo prolece slabe igre partizana onda on nije trener za nas.Kad neko zeli titulu onda je taktika pobedi i ti onda odjednom menjas samo zbog jedne utakmice to,zna se rezultat.Kad je Zvezda bila jaka napadali su i Bajern i Real i sve druge a smatram da smo i sad za ovu nasu ligu najaci .Trener je kriv za sve a i kod faula nad Mrdjom mogao je da utrci na teren i protestuje,Mazic bi ga iskljucio ali bi prekinuo akciju itd itd ali sta je tu je ostaje nam strepnja do kraja

Reply
sladajac апр 28, 2014 at 22:34

Коментар:LALATOVIC !!! …

Reply
SAMO ROBI апр 28, 2014 at 19:51

ROBI VRATI SE ROBI VOLIM TE

Reply
anti BUNKER апр 28, 2014 at 19:47

nismo isli na neresen rezultat??? kao prvo igrali smo BUNKER, kao drugo kovacevic-gogic, kao trece mrdja sam napred….. umesto da smo dominirali, da smo ih nadigrali na sred jna, da smo pokazali da smo ove godine bolji, da smo dokazali sto smo prvi, a najveci bedak ovo je najslabiji tim partizana u poslednji desetak godina i umesto da dominiramo i pokazemo da smo kvalitetniji mi igramo BUNKER….i pustili one bednike da kontrolisu igru i dominiraju terenom… posle mrdjinog gola za 1-1 partizan se u…. i da smo ih tu pritisli pobedili bi 100%… ali ne mi posle 1-1 ponovo BUNKER :facepalm:

Reply
Fornicator апр 28, 2014 at 19:24

Pa bar priznaj, čoveče, ne brukaj se još više. Pojeo si gov.no, pa tako i reci, i idemo dalje do titule. Ne prosipaj nam priče o „zatvaranju Volkova“ – to vređa intelekt svakog Zvezdinog navijača koji zna koliko je Volkov „opasan“…

Reply
josif апр 28, 2014 at 18:25

Dobro je stari!Svi vide da si izgubio kompas ako si ga uopste imao,nisi trener za Zvezdu,ja mislim da je Prosinecki imao ovakvu logistiku i ovakav tim da bi se prosetao kroz prvenstvo ali sta je tu je.Nadam se da cemo uspeti da zadrzimo prednost,uzeti titulu i da ce neko postaviti stvari na svije mesto,promene u strucnom stabu,promene u igrackom kadru i da cemo pokusati da se domognemo lige Evrope.Pozz.MKD

Reply
Teks Viler апр 28, 2014 at 18:07

Gospodine Stojanovicu,izvinite sto sam Vas juce burno kritikovao na ovom sajtu.I dalje Vas podrzavam,nesrecan poraz je bio u derbiju,emocije su bile jake.Nije trener kriv zbog promasenih jedanaesteraca(nepravilno je penala)i nije trener kriv zbog nedosudjenog prekrsaja nad Mrdjom kod akcije u 90-tom minutu.Igrali smo defanzivno,kazu.A da li smo u Bariju u legendarnom finalu igrali napadacki?I dajte vise tu titulu!

Reply
Rade Delija апр 28, 2014 at 18:07

Bajković, Petković,Pavićević Kelhar,Mijailović, Kovačević Milijaš,Ninković, Pečnik ili Rakić.Mrđa, Lazović. puna ofanziva pa bi bilo 3 : 0 za nas mirno bi spavali sa +9. Šta bi moglo da se desi u najgorem slučaju da izgubimo, pa i ovako smo izgubili i to kukavički od objektivno slabijeg protivnika. I sad da strepimo za titulu. Jesi dobio 15 zaredom ali nisi derbi a po tome se vrednuju treneri.

Reply
dusan апр 28, 2014 at 17:32

sram te bilo. ti ne samo da nista ne znas, ti ne umes ni gresku da priznas. pravis majmune od nas, mi ne vidimo postavku sa kovacevicem i gogicem, mi ne vidimo da igras sa jednim spicem. ne vidimo da menjas lazovica petkovicem, ne vidimo da petkovic ulazi u igru pored kasalice, rakica, onjila i savicevica. a onda zapanjujuca izjava o tome da si petkovicem hteo da zatvoris volkova!? pa ti si time pustio igraca koji nam je poklonio gol da krene napred bez toga da mora da razmislja o defanzivi. ono sto bih zeleo da napisem ne bi mi objavili. u svakom slucaju da ti kazem – odlazi iz zvezde, ti nemas pojma! osramotio si nas, godinama sam cekao ovakvu utakmicu -da odem na jna ko covek, da imamo +6, bolji tim, i da im se naskacemo po glavi. a tamo kukavice na terenu, igraju na rezultat po nagovoru trenera. svi se brane u svom petercu. znas li kako je ziveti sa grobarima ovih nekoliko dana? odlazi

Reply
otpisani101 апр 28, 2014 at 16:07

sve ti stojanovicu verujemo…sa dva zadnja vezna i jednim napadacem si isao na pobedu…ostaje zal da smo pobedili u derbiju, partizan bi se raspao…kukavicki smo igrali protiv ekipe koju je napredak samo pre 4 dana demolirao i gde su deca iz vojvodine sa igracem manje mogli da im daju 5 komada na ovom istom stadionu…stojanovic van marakane uvek igra oprezno i bojazljivo,cim povedemo napad vise ne postoji,odmah ulazi gogic umesto napadaca,da mrljavi loptu da vreme prodje…i u jesenjem delu na marakani smo igrali na 0-0 ,i tad smo igrali kukavicki,utakmicu bez sansi za gol,samo da prodje vreme…titula se ne osvaja kalkulacijama,pogotovo kada imas ubedljivo najjaci tim u ligi,nego hrabro i na pobedu…od silne pripreme utakmice,gde je partizan nokautiran u krusevcu,i umesto sa+6 da smo mi psiholoski jaci usli u derbi,nasi fudbaleri prvih 15 minuta nisu znali gde se nalaze…toliki se strah uvukao da ni penale ne sme niko da sutira…kada trener forsira cele godine opreznu i bojazljivu taktiku,onda derbi za igrace izgleda ko liga sampiona…stojanovic je definitivno pokazao da nije trener za zvezdu i tu je tacka…ali sve je u nasim rukama i titula ce se valjda slaviti…sposobni smo da dobijemo rad,ofk,slobodu,pa i vojvodinu…imamo tim koji kada igra hrabro moze svakog da pobedi u ligi…

Reply
Атанасије апр 28, 2014 at 14:05

Хеј човјече,
завуци се у мишију рупу и заћути!
Остаће непознато ко се тебе сјетио и ко те довео за тренера у Звезду?!
Да ли има живих тренера који су играли у Звезди и који се сад баве тренерским послом? Зар нико од њих није заслужио да буде тренер у Звезди, а не оvaкве тренерске незналице!

Reply
Rade Delija апр 28, 2014 at 17:53

Lalatović

Reply
muHcenik апр 28, 2014 at 13:36

Ne zelim da komentarisem doticnog gospodina, zalim samo zbog jedne stvari, a koje se niko nije ni setio, umesto da uigravamo tim koji ce nastupiti u kvalifikacijama za evropu, mi cemo da strepimo za bodove poslednjih par kola i bice tu muke… Zatim cemo prodati kostur tima i u avgustu, kad je najbitniji deo sezone, da se plasiramo negde i nekako da bi nabili cenu igracima i klubu, da bi se spasili od dugova, da bi napunili stadion vise puta, mi cemo umesto toga da uigravamo tim i cupamo kosu sebi i verovatno da ispadnemo a da se nismo ni sa mora vratili. Jedino sto nas moze iscupati, po mom misljenju je dovodjenje Lalatovica, pa bez kvaliteta da prodjemo na onu stvar, ovako necemo imati ni jedno ni drugo.

Reply
Wild Wild апр 28, 2014 at 13:05

Poslednja tri derbija smo odigrali tako da se svaki pravi Zvezdaš zacrveni. Kukavički.

Reply
Luka апр 28, 2014 at 13:03

Verujem ti ja da nismo išli na nerešeno – ti i nisi trener, nema tu taktike, niti se ide na pobedu niti na nerešeno, niti se napada niti se brani. Bruko jedna, pa svaki tim srpske lige napao je groblje na njihovoj polovini (čak i na lavoru) jer svi znaju da nemaju kvalitet ni da iznesu loptu i da im se tu u startu kvari igra i seku noge. Jedino mi se branimo od njih i čekamo da nam nekako uguraju gol. Jadno i bedno.

Reply
Realan82 апр 28, 2014 at 12:31

Derbi se ne dobija na taktiku vec na srce i srecu,a sreca prati hrabre.

Reply
Djole-Jagodina апр 28, 2014 at 11:25

Ej bre treneru ili sta si vec pa Lalatovic sa Napredkom napada partizan jer zna da ih moze pobediti a ti si se ukenjao i cuti bar ne pricaj pa svi smo videli sta si uradio svi ti se smeju a sto je najgore ponizavaju nas.Ti nisi trener za Zvezdu ali nisi kriv ti vec onaj ko te doveo a ko zna ko te doveo i zasto.Pa nikad jaca ekipa a nikad slabija igra tako da sumnjam u tvoje namere.Da se ja pitam ti bi odmah dobio sut kartu ovako radi sta hoces ali samo cuti.Igras sa dva zadnja vezna i kazes da nisi naredio da se povlace pa sama taktika je to odredila ali sta ti znas o tome ne razumes ti to.Jos 4 kola treba izdrzati sa tobom na klupi tesko nama,a ako se igraci ne trgnu ode mast u propast jer ti si gori od Radonjica samo se vi ceskajte i glumite trenere.

Reply
djomla апр 28, 2014 at 14:16

Lalatovic sa Napretkom napada Partizan jer nema sta da izgubi u utakmici, moze samo da dobije, suludo je bilo ocekivati da kada je u 70 minutu 1:1 treba Stojanovic da ubacuje spiceve…te prazne price treba napasti su krajnje banalne, to napasti nista ne znaci ako ti zategnu dva komada…ja Stojanovicu samo zameram sto nisu pred kraj odigrali skoncentrisanije i bolje odbranu, narocito vezni igraci…

Reply
milos апр 28, 2014 at 15:04

A sta smo mi mogli da izgubimo da smo ih napali, sta?! Nista, pobedili bismo. Ovako smo izgubili i obrukali se kao NIKADA u istoriji zbog kukavicke (mada je to izuzrtno blaga rec za vidjeno) igre.

Reply
djomla апр 28, 2014 at 15:53

pa sad iz ove perspektive izgubili smo dosta, ali da je ostalo 1:1 onda bi puno dobili, ja samo kazem da j u momentudok smo imali neresen rezultat a malo do kraja rzonski bilo da probamo da zatvorimo jer budimo realni koliko god da smo dobri nismo za klasu jaci od partizana…a drugo, nikada ne mozes da znas da li bi pobedili da smo ih napadali

Reply
dusan апр 28, 2014 at 20:17

da je ostalo 1-1 onda bi puno dobili… rezonski je bilo da se zatvorimo… da nisi to ti, stojanovicu? ovako se nismo obrukali nikada do sada. vidi da se zatvorimo ovako REZONSKI i u poslednja 4 kola.

Monako апр 28, 2014 at 10:31

Dokle pravdanja? Ili igrajte ili lepo kazite da se plasite sutiranja penala,velike galame,zvizdanja,protivnika,…..PA VI SE BAVITE FUDBALOM TO VAM JE POSAO,TO TRENIRATE I
UOZBILJITE SE a ako ne mozete lepo kofer u ruke i dovidjenja.
DOSTA SMO TRPELI KOJEKAKVE fudbalere SVE GRANICE SU PREDJENE
IMATE DA POGINETE,,BUKVALNO TO,,DA POGINETE SLEDECA 4 KOLA ,KAD MOZEMO MI MOZETE I MORATE I VI A KOME SE NE SVIDJA NEKA NA VREME KAZE ILI SE POKUPI I …..
JOS CETIRI KOLA SVE CETIRI POBEDE ,NEMA KALKULACIJA .
J O S 4 K O L A

Reply
apac апр 28, 2014 at 10:27

I dalje sam pod utiskom,nikad gori topalovici,umesto da ih pobedimo mi ovako,nzm cemu takav kukavicluk,pa napadni derbi je,a ionako smo izgubili…losa taktika.

Reply
ds апр 28, 2014 at 09:31

Bilo je gresaka sa trenerove strane,onako jadan partizan se mogao pobjediti,a nerjesen rezultat sigurno ostvariti,olaksali bi sebi ali…Idemo dalje,prvi smo necemo sad kukati i crniti sve,jos tri utakmice su za nas ostale,sada se samo treba podici iz ove situacije i okrenuti se Radu.

Reply

Leave a Comment