Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Савићевић и Петковић након победе над Крком

Црвена звезда је пружила још једну добру партију на припремама у Словенији, и убедљиво савладала екипу Крке резултатом 5:2. Своје импресије о утакмици изнели су Вукан Савићевић и Марко Петковић.

Након повреде која је спречила Савићевића да наступи у првој утакмици, Звездин везиста је одиграо веома добар меч против Крке.

– Имао сам повреду, два дана пред прву утакмицу сам истегао примицач. Није ништа страшно, радио сам терапије два-три дана. Сада је све како треба, задовољан сам како сам одиграо своју прву утакмицу ове сезоне и надам се да ћу тако играти и у будућности. Била ке то лепа провера за нас. Добро смо одиграли, што и резултат говори. Доста смо агресивно ушли у прво полувреме, што нам се исплатило брзим првим голом. У другом полувремену нас је мало тај пенал пореметио, али смо потом наставили даље како смо играли прво полувреме – каже Савићевић.

На другој утакмици заредом, Црвена звезда је постигла велики број голова. Иако је и даље фаза припрема када су „ноге тешке“, Вукан није изненађен великим бројем голова.

– Не чуди ме наша ефикасност, јер на сваком тренингу Лалатовић од нас тражи офанзивну игру. И на самом састанку пред утакмицу је тражио то – агресиван пресинг на њиховој половини, што смо и урадили. Тражи и да се створи још више шанси, јер има доста добрих екипа у нашој лиги које су боље од Крке, али ако будемо играли овако, сигурно ће све бити како треба – рекао је Савићевић.

Ни Марка Петковића не чуди добра ефикасност екипе, а да она буде добра и сам се побринуо, постигавши други гол на утакмици након доброг центаршута Милијаша.

– Друга утакмица и друга победа за нас, такође убедљива. Постигли смо и један гол више него на првој утакмици. Одличан учинак, само треба да наставимо тако. Заиста смо презадовољни овим првим делом припрема. Не чуди ме оволика ефикасност јер смо наместили нишанске справе још током пролећа, а сада само настављамо истим путем – објашњава Петковић.

Звезда је на утакмици против Крке имала и подршку својих навијача, који током целе утакмице нису престајали са песмом.

– Звезда је највећи клуб на Балкану, Европи, свету… Где год да одемо, имамо подршку, и на тај ветар у леђа увек можемо да рачунамо – рекао је Петковић, који је честитао Ненаду Милијашу на одличној партији и на асистенцији код гола који је Петковић постигао.

Повезане вести

1 comment

Sedou јул 13, 2014 at 18:00

MOmci, odlaskom Pecnika, Mrdje i Ninkovica vi ste nove vodje na terenu. Nema bezanja od odgovornosti. Ima da kidate redom, da se otimate za loptu, za slobodnjak, za penal, ma ima da pucate od samopouzdanja. Verau sebe i u uspeh je pola puta do cilja. Uvek gledajte pravo i sa ponosom, i kada izgubite, udjete u seriju losih rezultata vi verujte u ostvarenje konacnog cilja, a to je titula i izlazak na evropsku scenu. Imacete nasu punu podrsku.

Reply

Leave a Comment