Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОбавештењаРукомет

Отворено писмо директору рукометне Суперлиге

Незванични портал СД Црвена звезда, Моја Црвена звезда, упутио је отворено писмо директору рукометне Суперлиге Владиславу Јовановићу поводом нове, драстичне казне изречене Рукометном клубу Црвена звезда, од минус пет бодова за наредну сезону а на основу тужбе Николе Докића, бившег играча.

Обзиром да имамо сумње да су казне нашем рукометном клубу тендециозне и са намером, јер је Црвена звезда једини клуб у Србији, у свим спортовима, коме се одузимају бодови, позвали смо директора лиге за одговор навијачима Црвене звезде и јавности, за који би искрено замолили. Писмо које је прослеђено свим медијима, у наставку имате прилику да прочитате у целости.

Поштовани господине Јовановићу,

Обраћамо Вам се у име навијача Црвене звезде и у име портала Моја Црвена звезда поводом нове, драстичне казне изречене Рукометном клубу Црвена звезда и желели бисмо да Вас замолимо да како нама, тако и јавности, дате одговоре на постављена питања. Једини циљ нашег обраћања и молбе је да установимо по ком основу се кажњава само Рукометни клуб Црвена звезда, да ли има тенденција и одређеног нахођења у изреченим казнама и да ли је Рукометни клуб Црвена звезда једини проблем српског рукомета, јер се казне нижу једна за другом. Односно, истина.

Питања на којa не знамо одговоре и желимо да нам Ви помогнете и одговорите су следећа:

1. Зашто је рукометном клубу Црвена звезда одузето пет бодова за наредну сезону и зашто је казна драстична, обзиром да се одузимало по два бода?

2. Због чега се клубу прети одузимањем нових пет бодова?

3. По ком критеријуму и основу се кажњава Рукометни клуб Црвена звезда, јер смо сведоци да се другим клубовима „гледа кроз прсте“?

4. Да ли постоје тенденције и по чијем нахођењу се доносе одлуке које су искључиво на штету Рукометног клуба Црвена звезда? Не желимо да мислимо да су на нечије задовољство и интерес.

5. Да ли имате увид у дуговања осталих клубова, осим РК Црвена звезда? Пример налазимо у РК Раднички из Крагујевца, који није кажњен у јеку првенства због дуговања према РК Црвенка, РК Железничар из Ниша и РК Партизан? Циљ није позивање на кажњавање наведених клубова, већ да укажемо да није исти однос према свим клубовима.

6. Да ли мислите да је такмичење у рукометној Суперлиги Србије регуларно?

7. Да ли је циљ онеспособљавање најтрофејнијег клуба српског рукомета, РК Црвена звезда, и ако јесте чије су намере и зашто? Сумње проналазимо у констатном кажњавању клуба и тенденциозним судијским одлукама у мечевима РК Црвена звезда које су директно утицале на исход резултата.

8. Да ли је РК Црвена звезда највећи проблем српског рукомета?

9. Да ли мислите да РК Црвена звезда, као највећа институција српског рукомета, и господин Ненад Перуничић, као највеће име рукомета Србије и бивше Југославије, заслужују приказан однос према њима?

Сведоци смо да је РК Црвена звезда једини клуб који се кажњава и коме се одузима право на регуларно такмичење. У сезони 2012/13 клуб је играма изборио право на такмичење у Европи, али је осакаћен казнама успео да избори опстанак. Слика која се приказује и казне које се гомилају шаљу лошу поруку о РК Црвена звезда и самим тим обезвређују напоре челних људи да успоставе нормално функционисање клуба и кваре имиџ грађен деценијама.

Убеђени смо да би одговорима на питања помогли свима нама да се уверимо у намере и истиност донешених одлука и јасан став да се иза донешених одлука не крије ништа и нико. Наша једина намера је истина.

У нади да ћете нам одговорити, унапред се захваљујемо на Вашем издвојеном времену. Сматрамо да су одговори на постављена питања од највећег значаја по рукомет у Србији.

Уредништво портала Моја Црвена звезда

Незванични сајт СД Црвена звезда

Повезане вести

2 comments

agent 47 јул 25, 2014 at 16:08

Pitanje je i dokle cemo mi Zvezdasi da vise tolerisemo da neki malobrojni grobari, mafijasi, hrvati, streberi, lihvari lece svoje komplekse sportske nepopularnosti i neuspesnosti preko finansijkih manipulacija i uzurpacije saveza, u nasoj rodjenoj zemji i gradu gde smo mi velika vecina, nulta tolerancija, protesti, neredi, likvidacije i zavodnjenje reda stoga deluju kao logican izbor.

Reply
Luka јул 26, 2014 at 03:29

Likvidacije logičan izbor? Ima jedna ustanova koja bi bila logičan izbor za tebe… 😉

Reply

Leave a Comment