Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

АБА лига од ове сезоне уводи „челинџ“

Управни  одбор АБА лиге сваку паузу између сезона користи како би осмислио стратегију за наредне и само такмичење дигао на виши ниво. Највећа промена везана за следећу сезону биће плеј-оф систем за прве четири екипе. Друга новина која очекује учеснике у навијаче биће увођење „Instant Replay“ система.

Основни услов за увођење овог система је то да свака утакмица буде покривена ТВ камерама. Како ће то бити случај ове сезоне, нови систем ће бити на располагању судијама. Ово ће им омогућити да у сваком тренутку донесу праву одлуку и избегну било какву дилему током утакмице. Овај систем је осмишљен и усклађен по стандардима европске куће кошарке, наводи се у  званичном саопштењу на сајту лиге.

Повезане вести

1 comment

Villa окт 2, 2014 at 14:27

Pozdravljam ovu i svaku slicnu novinu koja poboljsava kvalitet lige. Jos samo kad bi vise klubova kao sto je MZT izgradilo novu halu ili renoviralo staru i da se dobrim marketingom privuce publika u sve dvorane, to bi mnogo doprinelo ugledu i kvalitetu lige. A gde su pune dvorane tu su i sponzori(novac), sa njima i kvalitetniji igraci.

Reply

Leave a Comment