Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкаши дочекују Војводину

У прошлом колу Црвена звезда је лоше отворила утакмицу против Партизана, губила са 2:0 у сетовима, а онда била на корак од великог преокрета и победе, али ипак застала на самом крају. Из сваког пораза би требало извући позитивно и спремити се за нова искушења. Сигурно ће бити потребно време да се нови тим Звезде уигра, али, оно што радује јесте игра поједних играча, који се показују као добра појачања, и нема сумње да ће уз староседеоце, бити значајан фактор у одбрани трофеја. Ново коло доноси нови велики изазов – противник је стари знанац и један од главних конкурената за титулу – екипа Војводине.

Новосађани су задржали окосницу тима из прошле сезоне, а довели су и неколико појачања: либеро Пековић је стигао из Младог радника, а у тим су вратили и средњег блокера, Борислава Петровића. Тим је напустио Борис Мартиновић, који је појачао управо наш клуб. Војводина је актуелни вицешампион Србије, у прошлогодишњем финалу смо их победили са 3:1 у победама и освојили трећу узастопну шампионску титулу. Утакмице измећу београдских и новосадских црвено-белих су одувек привлачиле пуно пажње, и често се шампион државе одлучивао управо у дуелима ова два тима. Чак и у резултатски небитним утакмицама, публика је уживала у празницима одбојке у сусретима ових екипа. Војводина је у прва два кола забележила две максималне (у Крагујевцу против Радниког и на свом терену против Рибнице), а своја очекивања пред овај меч, изено је Лазар Копривица, примач Црвене звезде, за званични сајт нашег одбојкашког клуба:

„Сигурно да нас после утакмице против Партизана, у којој смо доживели минималан пораз, очекује још једна тешка утакмица против Војводине која је једна од главних кандидата за титулу, уз нас и Партизан. Мислим да смо се добро спремили, добро се познајемо. То је углавном иста екипа од прошле сезоне. Имали смо срећу да против њих претходних пар година остварујемо добре резултате. Надамо се да ћемо наставити у истом ритму. Биће доста тешко, али уз мотивацију и максималну борбеност у сваком поену можемо да се надамо повољном резултату.“

Термин одигравања утакмице се поклапа са евролигашком утакмицом између Црвене звезде и Валенсије у кошарци, али се надамо да ће одбојкаши имати какву-такву подршку. Свакако заслужују праву подршку, а ваљда ће је ускоро и добити. Позивамо све навијаче да им помогну и против Новосађана, тј. помогну им да дођу до победе која би их вратила на шампионски колосек. Обезбеђен је и директан телевизијски пренос за оне који нису у могућности да прате меч уживо (РТС2).

Идемо до нове победе!

III коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Војводина,

СЦ „Шумице“, четвртак, 30. 10. 2014. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment