Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Историја утакмица са Олимпијакосом

Утакмица између Црвене звезде Телеком и Олимпијакоса која се игра у петак од 19 сати у Комбанк арени изазива огромну интересеовање навијача и привлачи велику пажњу медија. Нимало случајно јер се у највећој дворани на Балкану очекује још једна врхунска кошаркашка представа и прави спектакл јер су свима добро познати братски односи међу навијачима два клуба.

Овај меч четвртог кола Д групе Евролиге уједно ће бити први званични међусобни дуел београдских и атинских црвено-белих. Међутим, мало је познато да су Црвена звезда и Олимпијакос до сада одиграли неколико пријатељских утакмица.

Звезда и Олимпијакос су први пут одмерили снаге у пријатељском двомечу 9. и 10. маја 1972. године у Атини. У премијерном мечу београдски црвено-бели су славили резултатом 82:81, а у реваншу Атињани су били бољи 77:73. На наредне мечеве чекало се пуних 19 година, а двомеч је поново организован у главном граду Грчке 15. и 16. септембра 1991. године. Први дуел је био затвореног типа, практично тренинг утакмица са које нема трагова о резултат. Други меч одигран је у склопу турнира У Атини на коме је Олимпијакос победио резултатом 89:81. Куриозитет ове утакмице је податак да је Жарко Паспаљ у тријумфу Атињана посигао чак 41 поен.

Наредни меч одигран је на турниру у Београду 1995. године, сезону пре него што ће Олимпијакос по први пут постати шампион Европе. Звезда је тада славила резултатом 64:60. У последња два пријатељска меча која су се играла 1996. и 1997. године, оба пута славио је Олимпијакос 71:57, односно 77:70.

У петак од 19 сати у Комбанк арени се исписује нова страница у историји два клуба које, осим истих боја на дресовима, везује још много тога. Не пропустите прилику и будите део историјске утакмице и врхунског спектакла. Карте од среде 5. новембра можете купити на свим продајним местима Евентима (Комбанк арена, ТЦ Ушће, Дом омладине, Билет центар и још 150 продајних места широм Србије) по цени већ од 600 динара.

Повезане вести

1 comment

nokia c5-03 нов 5, 2014 at 16:32

Svim srcem do pobede!!! ZVEZDA!!!

Reply

Leave a Comment