Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Калинић: Победи или иди кући!

Најбоља партија Николе Калинића ове сезоне донела је Звезди нову предност у финалној серији и на тај начин је поништен брејк Партизана направљен пре три дана.

Репрезентативац Србије је још једном, када је било најпотребније, повукао екипу и показао да није без разлога носилац сребрне медаље са светског првенства. Његова тројка у 33. минуту када је Партизан са -17 пришао на -1, покренула је Звездину серију 12:0 и Партизану није било спаса.

После утакмице, скромни Калинић није желео себе да истиче у први план, иако је очигледно био најрасположенији.

– Добра утакмица и за Чарлса и мене, одиграли смо добро. Али, сви имамо заслуге, као екипа. Пре свега смо то урадили колективом. Прво је Боби одлично отворио утакмицу и повукао екипу, доказао је да је он ипак МВП Евролиге, али и да су га мало сви потценили. Фантастично је отворио утакмицу, много је значио присуством у нападу и одбрани. После смо преузели Чарлс и ја, али не треба заборавити сјајне улоге сваког играча који је ушао у игру, почев од Тејића, Дангубића, Лазића… Сви су дали допринос и то је рецепт за сутра – рекао је Калинић после меча додавши да је ово можда његов најбољи меч у Звезди, иако није имао увид у статистику.

Дуеле са Сашом Павловићем, нарочито онај у првом полувремену није желео да коментарише превише.

– Обојица смо имали велику жељу за победом. После претходне утакмице смо закључили да нам је фалило чврстине и желели смо да је покажемо. На терену је био прави рат, а следећа утакмица ће бити још тежа и чвршћа. Али, све је то кошарка, нема ту ништа лично – уверава Звездино крило.

Што се саме утакмице тиче, Никола тврди да је победника одлучио само један детаљ у којем је Звезда била много боља.

– Искрено, у дефанзиви је шкрипало и нама и њима. Ми смо лоше скакали у одбрани у прве две утакмице и знали смо да ћемо победити ако их надскочимо. То је вероватно и пресудило, али времена за славље нема, нова утакмица је већ сутра.

А што се нове утакмице тиче:

– Притисак је на обема екипама, али њима сада гори под ногама. Што би Американци рекли, њима је следећа утакмица „Win or go home“. Видели сте каква је публика, одлично навијају све време, али нису нас много пореметили, осим оних неколико бацања које смо промашили. Ако успемо поново овако да се понашамо на терену, можемо у недељу до још једне победе – закључио је Никола Калинић.

Повезане вести

1 comment

pera апр 19, 2015 at 20:50

Ajmo Zvezda.

Reply

Leave a Comment