Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Пораз црвено-белих фудбалерки у Суботици

Фудбалерке Црвене звезде поражене су у 5. колу плеј-офа против Спартака резултатом 0:5 на гостовању у Суботици. Овај меч је по распореду такмичења био заказан за минули викенд, али је померен за среду због обилне кише која је натопила терен у Суботици.

Спартак је славио убедљивије него што се очекивало, али знајући црвено-беле, сигурно је да је ово био само добар тест пред финале купа против истог ривала 6. јуна на неутралном терену, који још није познат. Домаћи тим је стигао до предности у 14. минуту поготком некадашње играчице Црвене звезде Тијане Матић на асистенцију Алегре Пољак. Осам минута касније Спартак је повисио на 2:0 преко голгетера Милене Николић, после додавања Тијане Матић. Звезда је у финишу првог дела имала две изгледне шансе, али је Милица Костић одбранила ударац Тијане Ђорђевић и избила лопту у корнер, да би након ударца из угла укротила шут Тијана Ђуричек.

zzzzzzzzz11267721_889680974424546_764470994267006978_n

На почетку другог полувремена одбрана београдског тима је у последњи час отклонила опасност са гол линије после шута Марије Илић, која је ипак постигла гол у 57. минуту из једанаестерца коме је претходило играње руком Иване Ерац у казненом простору. До краја меча Суботичанке су још два пута успеле да погоде мрежу, у 60. минуту преко Саре Павловић и у 87. минуту, када је Алегра Пољак поставила коначан резултат. Звездин чувар мреже Милена Вуковић имала је неколико успешних интервенција у другом делу сусрета.

Спартак – Црвена звезда 5:0 (2:0)

Суботица – Градски стадион. Судија Тамара Павловић (Београд). Помоћне судије: Александра Милојевић и Сузана Станојевић (Београд).

Спартак: Костић, Илић, Крстић, Радановић (од 71. Вајда), Словић, Малешевић, Пољак, Маренић, Николић, Дамјановић, Матић (од 58. Павловић).

Црвена звезда: Вуковић, Живановић, Тришић (од 27. Ерац), Ђуричек, Бобић, Стефановић, Пантелић, Теодосијевић, Т. Ђорђевић (од 65. Еленков), Благојевић, К. Ђорђевић (од 73. Аранђеловић).

Црвено-беле су бодовно изједначене са Напретком на другом месту табеле, а у последњем колу гостују екипи Машинца. Финале Купа Србије против Спартака и борба за први трофеј у историји клуба већ су увелико у мислима Звездиних фудбалерки.

Повезане вести

Leave a Comment