Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Добрићевих 100 на Јадрану

Кошаркаши Црвене звезде мтс у оквиру 5. кола регионалне АБА ј.т.д. лиге савладали су у дворани „Александар Николић“ резултатом 88:62 словеначку Крку из Новог Места. Том победом пулени тренера Саше Обрадовића наставили су победнички низ и чврсто држе лидерску позицију на табели регионалног такмичења.

Међутим, сусрет против екипе из Новог Места остаће посебно у сећању једном нашем кошаркашу који је током овог меча стигао до запаженог јубилеја. Наиме, Огњен Добрић је забележио свој 100. наступ у црвено-белом дресу у оквиру АБА лиге чиме је постао тек седми кошаркаш Црвене звезде који је у најбољем кошаркашком такмичењу на простору некадашње Југославије одиграо троцифрен број мечева.

Добрић, који је већ пету сезону првотимац екипе са Малог Калемегдана дебитовао је за наш клуб у регионалној лиги 30. септембра 2016. године у дуелу између Црвене звезде и МЗТ-а из Скопља. За седам минута проведених на паркету током наведеног меча Добрић се није уписао у листу стрелаца, забележио је три промашаја (два пута за два и једном за три поена) и начинио је два прекршаја. Треба нагласити да је Црвена звезда сусрет против екипе из Скопља решила у своју корист резултатом 91:69.

Поред Огњена Добрића троцифрени број одиграних мечева за Црвену звезду у овом такмичењу забележили су и Бранко Лазић (237), Вук Радивојевић (161), Милко Бјелица (142), Марко Симоновић (122), Чарлс Џенкинс (111) и Тадија Драгићевић (106).

Огњену Добрићу честитамо на запаженом јубилеју.

Повезане вести

2 comments

Марко нов 5, 2020 at 08:19

Браво Огњене, свака ти част! Ове сезоне да експлодираш у потпуности!

Reply
Dragan нов 5, 2020 at 23:03

Nema od toga ništa… Zvezda je grobnica za mlade igrače…osvajamo trofeje, ali osim Gudurića(na vreme otišao) nema mladogvigrača koga nismo upropastili!!! Za Dobrića je pre 3 godine i sam Nebojša Čović rekao da je on projektovan za nosioca igre, ali od tada Ognjen uglavnom maše peškirom na klupi…

Reply

Leave a Comment