Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели са скором 17-0 најбољи у Европи

Кошаркаши Црвене звезде оборили су све рекорде када је у питању серија победа у АБА лиги ове сезоне. Тим Дејана Радоњића је са скором 17-0 тренутно најуспешнији на Старом континенту.

Звезда је своје ривале у регионалном такмичењу побеђивала са просечно 13,7 поена разлике. Најубедљивија победа забележена је на гостовању против Левског у Софији (99:58), а најмања разлика била је против Цедевите у Загребу (88:87). Са овако доминантним учинком не може се похвалити ниједан тим у европским лигама, а поред Звезде једини непоражени састав је Тајфун Шентјур, који у Премијер лиги Словеније тренутно има скор 12-0.

Након утакмице против Галатасараја у Евролиги, екипу са Малог Калемегдана очекује меч против захукталог Задра на домаћем терену, а ако и ту препреку београдски састав прескочи, велики изазов биће гостовање у Подгорици против Будућности у 19. колу. Из Подгорице је ове сезоне победу однела само Цедевита. Битнији од рекорда за Звезду ове сезоне су трофеји, тако да један од најбољих тимова у клупској историји спремно дочекује нове изазове у бројним такмичењима.

Повезане вести

Leave a Comment