Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Раднички

Регуларни део Суперлиге Србије дошао је до самог краја. Многе ствари су већ познате, а оне који још нису, биће после одигравања последњег кола у коме одбојкашице Црвене звезде дочекују Раднички Београд. У првом сусрету ове две екипе црвено-беле су славиле без већих проблема.

Са свега једном победом у првом делу првенства било је јасно да Раднички очекује грчевита борба за опстанак у друштву најбољих. Нешто бољи био је други део, забележене су две победе (Крагуј, Колубара), али недовољно за померање за деветог места. Пред први меч са Звездом, добили су појачање – коректора Миљану Трајковић која је стигла из Старе Пазове. Њен долазак донео је одређени бољитак у игри, била је и МВП 13. кола, али опет недовољно. Поред победа, сигурно најбољи меч сезоне одиграле су у прошлом колу, када су водили 2:0 против Железничара, али је само један бод на крају уписан Београђанкама. После две године били су у друштву најбољих, али их сада извесно чека бараж да би ту и остали. Две бивше играчице Црвене звезде (Маја Симић и Катарина Маринковић) биле су једна од бољих током целе сезоне, па ће  од њихове игре зависити доста ствари.

После убедљиве победе у Лајковцу, црвено-беле чека још један дуел у коме им требају сва три бода. Са тренутних 38 бодова деле друго место са НИС Спартаком, а евентуална друга позиција пред плеј-оф могла би да обезбедити значајну предност – домаћи терен. С обзиром да у Суботицу долази Визура, велике су шансе да би Звезди максимална победа у овом мечу донела то друго место. Сезону каријере игра Адела Хелић, коректор екипе. Убедљиво је најбоља играчица месеца за нама, а коло пред крај сигурно је да ће понети и титулу најбоље играчице првенства. Прате је и остале, неке које нису играле много добиле су шансу у прошлом мечу и показале да се на њих озбиљно може рачунати. Тренер Бранко Ковачевић може да рачуна на све играчице за последње коло.

Утакмица се игра у петак, 6. марта са почетком у 18h, у СЦ ,,Шумице“.

Повезане вести

Leave a Comment