Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Ватерполисти дочекују Приморје

Ватерполисти Црвене звезде дочекују првопласирани тим Триглав Регионалне лиге, ријечко Приморје. Меч почиње од 16 часова на базену 25.мај.

Након победе над загребачком Младости, Црвена звезда је дошла на два бода од четвртог места, које је након победе над Партизаном преузео Јадран из Херцег Новог. Следе одлучујуће четири утакмице у борби за четврто место, за које могу да конкуришу све екипе. Прва три места су практично резервисана за Приморје, Југ и Раднички из Крагујевца.

Приморје је по свим параметрима регионални лидер. Нису изгубили ниједан меч од почетка, имају само један нерешен резултат у 18 утакмица, против Радничког у Крагујевцу (8:8). Од могућих 54, освојили су 52 бода. Убедљиво су најефикаснија екипа лиге (263 гола), најбоља одбрана (94 примљена гола), и три од првих пет стрелаца су из њихових редова – најбољи стрелац лиге Сукно (55 голова), Раду (40), Муслим (39). Већ су обезбедили пласман у плеј-оф а меч против Југа наредне недеље одлучиће да ли и са прве позиције, јер им је фактички и нерешен резултат у Ријеци довољан за прво место. Југ је био успешнији у Лиги Шампиона у среду, свакако да Приморје има мотив против великог ривала.

У првом мечу, Приморје је веома убедљиво славило против младог, комбинованог тима, можемо рећи и другог тима Црвене звезде (18:3), која је наступила у Ријеци без капитена Саве Ранђеловића, Страхиње и Виктора Рашовића, Ивана Рацкова и Дениса Шефика. У плеј-офу за Лигу Шампиона, Приморје је у два дуела било успешније у неизвесним утакмицама.

Све је у фокусу фудбала данас, све је подређено прослави рођендана, дербију 18.кола ЈСЛ и првом мечу на Маракани после три месеца. Ми ћемо бити и уз наше ватерполисте два сата раније.

Црвена звезда – Приморје, субота 7.март 16 часова, 5.коло Триглав Регионалне лиге, група за шампиона и Ф4. Базен: 25.мај, Београд.

Повезане вести

Leave a Comment