Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Напад прорадио, Звезда почела „пролеће“ на Маракани и прославила рођендан победом над Вошом!

Први, историјски, на стадиону „Рајко Митић“, а 140. званични дуел одиграле су екипе Војводине и Црвене звезде вечерас у Београду, у оквиру 18. кола ЈСЛ. Обе екипе пре овог кола желеле су титулу, са саставима пуним младих играча, а на табели су се налазиле једна до друге. С друге стране, тренери оба тима желели су победу и леп фудбал вечерас. Што због бодова, што због историјског податка с почетка текста, што због рођендана. Оба клуба! Војводина је јуче прославила 101. рођендан, а наш клуб пре три дана 70. Један део обележен је у Арени, против шампиона Европе, Макабија, у Евролиги, а права прослава је организована вечерас, на стадиону.

Ипак, након овог кола, Војводина врло вероватно неће више имати амбиција када је титула у питању! Звезда је остварила битну победу и одвојила се од старог ривала. Звездин напад је прорадио, два гола је постигао Паркер, а један Јовић. Први гол био је веома сумњив. Сјајан пас Ристића Катаи је прихватио, фантастично преварио голмана гостију, и када је само требало да убаци лопту и гол, на њу је налетео Паркер, практично је отео и спровео у мрежу. Крајње дискутабилна ситуација. Други гол дошао је након треће асистенције Стојановића овог пролећа. Он је центрирао искоса са леве стране, а Паркер је главом погодио мрежу. До полувремена није било већих узбуђења, а на самом старту другог виђена је кореографија на северној трибини, посвећена Звездином 70. рођендана, који је дошло да прослави око 10 000 навијача.

Тек што је ватромет Делија завршен, Лука Јовић је након сјајне акције и несебичности Катаија постигао свој први гол у каријери на Маракани и први погодак у овој сезони! Оба гола у професионалној каријери дао је против Војводине.

Новосађани су имали неколико добрих покушаја у првом делу, Рајковић је у пар наврата пута добро интервенисао, а у другом полувремену су, посебно после гола Јовића, потпуно пали и као да су чекали да се меч заврши.

Звезда је на другом везаном мечу постигла три поготка, Стојановић је дошао до треће асистенције. Катаи овог пролећа има гол и две асистенције, иако је можда требало да буде обратно. Навијаче и стручни штаб Звезде могу радовати погоци нападача, те одличне партије крила – Лазовића и, посебно Катаија, као и још један меч одбране без примљеног гола, иако су штопери били млади Лазић и Јовановић.

Звезда у наредном колу гостију у Суботици, где традиционално тешко долази до бодова. Спартак је у првом делу сезоне савладан голом Аврамовског у финишу меча, а Суботичани у претходних десет кола имају само једну победу – против ОФК Београда, који је изашао са десеткованим саставом. Наш тим заостаје четири бода за Партизаном, који је лидер на табели.

18. коло ЈСЛ

Црвена звездаВојводина 3:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“

Гледалаца:10 000

Стрелац: Паркер у 5. и 35. и Јовић у 53. минуту за Звезду

Судије: Грујић, Јовановић, Стојковић, Васић, Траиловић, Олајош

Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Анђелковић, Јовановић, Лазић, Ристић (Грујић), Стојановић (Босанчић), Катаи, Лазовић, Јовић (Ковачевић), Паркер. Тренер: Лалатовић

Војводина: Милинковић-Савић, Василић, Бабић, Пекарић, Настић, Рогач, Луковић (Каранов), Иванић, Ћурко (Новаковић), Тумбасевић (Макарић), Гаћиновић. Тренер: Марић

ТОК МЕЧА

На самом старту Делије скандирају Рајку Митићу, а на терену расположени Катаи и Ристић. Први је покушао из даљине, али без опасности по Савића, а Ристић желео да асистира, иако је боље решење било ударац.

ГОООООООООООООЛ! У 5. минуту сјајна акција Звезде, феноменалан пас Ристића, а Катаи фантастичним дриблингом вара голмана гостију, али му онда Паркер, судећи по снимку, узима лопту и погађа мрежу. Чудна ситуација. Званичан податак на стадиону био је да је стрелац Катаи, али је током полувремена промењен.

паркер

9′ Покушала је Војводина након тога, у два наврата, једном је Рајковић сјајно интервенисао, а након тога за тим није било потребе, па је резултат остао непромењен.

15′ Јовановић покушава главом на центаршут Стојановића, али је био у офсајду.

18′ Покушај гостију, али Рајковић сигуран, након ударца са 20-ак метара.

23′ Рогач је покушао из даљине, али преко гола. Звезда након гола безопасна.

29′ Покушао је и Ћурко да савлада Рајковића, али је наш голман поново био сигуран.

35′ ГООООООООООООООЛ! Опет Паркера, овог пута главом. Стојановић је забележио трећу асистенцију овог пролећа, а нападач Звезде погодио мрежу Савића.

До полувремена није било више узбуђења, па је првих 45 минута завршено резултатом 2:0 за црвено-беле.

На старту другог дела Делије су направиле кореографију.

koreo

49′ Паркер је још једном покушао, са леве стране, али безуспешно.

53′ ГООООООООООООООЛ! Катаи је показао да ће ово пролеће можда бити његово. Отео је лопту на центру игралишта, устремио се ка голу гостију, могао да погоди, али је одиграо лопту  Јовићу, који ју је примио и левом ногом послао у мрежу! Веома значајан погодак за Луку!

57′ Покушала је Воша,  Рајковић одбранио, а потом су сјајно истрчали контру Стојановић и Лазовића, али је испред Јовића интервенисала одбрана гостију.

59′ Катаи опет у центру пажње, покушао је главом, али брани голман гостију.

74′ Без већих узбуђења након поготка Јовића и две опасне акције Звезде.

79′ Ковачевић је одлично шутирао са преко 25 метара, Савић одбранио, а Катаи налетео на одбијену лопту, али није успео да је спроведе у мрежу.

85′ Катаи покушава из даљине, али преко гола.

90′ Покушао је Лазовић у надокнади времена, али је голман гостију опет одлично интервенисао.

КРАЈ УТАКМИЦЕ, ПОБЕДА ЗВЕЗДА 3:0!

Повезане вести

2 comments

pera мар 8, 2015 at 20:58

Ovaj tim može da igra ali treba ustaliti neke igrače na pozicijama na kojima bi najviše pružili. Definitivno najbolji igrač tima je Lazović ali on odlazi na leto i treba praviti igru u kojoj neće sve zavisiti od njega- Kataija što pre odkupiti jer kad trči kao juče on je odličan u vezi, brz prodoran i zna da proturi loptu. Mislim da je u ovoj mladoj ekipi najslabije mesto levog beka gde igra Andjelković a sedi na klupi Djordjević koji je i stabilniji i brži od njega. Ristić je dobar na zadnjem veznom ali to mogu i Aca i Grujić da odigraju vrhunski. Ima potencijala da se stvori jezgro od 16 igrača koji stalno igraju i još nešto po novim pravilima i bukvalno njih 14 igra na svakoj utakmici. U ovoj koncepciji 4 4 2 Despotović bi se pored Parkera nadavao golova ali mi smo morali da dovedemo Orlandića. Zašto moramo ponavljati uvek iste greške. Vratite bre momka u tim jer će sigurno koristiti. Jović je dobar ali dečko nema još čvrstinu za to da odigra celu utakmicu u istom ritmu a i treba ga zaštiti i uvoditi postepeno.

Reply
jagodina navija za zvezdu! мар 7, 2015 at 20:13

Aleksandar Katai ! ! !

Reply

Leave a Comment