Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Блажич: Агресивно на Жалгирис

Пре далеког пута у Литванију, који их преко Москве и Виљнуса води до Каунаса, кошаркаши Црвене звезде Телеком у дворани Пионир у преподневним сатима одрадили су тренинг. Црвено-беле у петак од 18 сати и 45 минута очекује меч 13. кола Е групе Евролиге са Жалгирисом, то ће бити тек трећи међусобни дуел Звезде са славним литванским клубом и некадашњим прваком Европе, а тренутни скор је 2-1 у корист Жалгириса.

Ово ће за нас бити последња утакмица у Топ 16 фази Евролиге на страни ове сезоне. Потрудићемо са да тај меч против веома квалитетног и искусног противника искористимо на најбољи могући начин као припрему за све оно што нам предстоји у плеј-офу АБА лиге. Покушаћемо да забележимо победу у Каунасу и зато ћемо се потрудити да одиграмо на највишем могућем нивоу. Сваки тријумф у Топ 16 фази нам значи из више разлога, а посебно јер се победама против тако реномираних тимова ствара победнички менталитет – почео је причу Јака Блажич и потом дубље анализирао наредног противника:

Жалгирис игра веома чврсто на свом терену, врло су агресивни у одбрани и код куће много боље погађају шутеве из даљине по којима су генерално препознатљиви. Међутим, добро смо се спремали пар дана и потрудићемо се да пружимо још једну добру партију и забележимо победу. Сваки меч у овој фази Евролиге је велики мотив за нашу младу екипу и сходбо томе ће бити и наш приступ – констатује Блажич.

У првом дуелу ове сезоне Звезда је тесно поражена резултатом 68:70. Маркус Вилијамс је имао шут за победу, али је био непрецизан, а најефикаснији у табору литванског тима био је Џејмс Андерсон са 22 поена:

Искуство из тог првог меча нам говори да нам од Андерсона и Јанкунаса и у Литванији прети највећа опасност. Остали играчи дају огромну енергију и искуство екипи која је својим играма ове сезоне показала велики квалитет. Потрудићемо се да им парирамо снажном одбраном и добром игром у транзицији. Модел игре који смо показали у другом полувремена против Албе требало би да нам буде путоказ за тријумф у Каунасу. Наш максимални фокус треба да буде на јакој одбрани, јер одатле све креће. Када играте добро у одбрани имате и више самопуздања у нападу. Покушаћемо да наметнемо ритам који нама одговара, очекујем врло добру утакмицу – закључио је Блажич.

Повезане вести

1 comment

Pera апр 2, 2015 at 20:48

Krenuli su lopatari sa kampanjom rušenja samopouzdanja naših igrača preko društvenih mreža. Nema nikakve razlike u kampanji od prošle godine a boga mi neće biti ni razlike u pritisku na sudije, organizaciju na boga bogovog da prodju u Evroligu. Ja pa ja ideologija. Mislim da je pametno da se sada ne naseda i ne odgovara iz kluba na njihove budalaštine. Pričati treba na terenu i tu treba biti neumoljiv i bezobrazan do kraja. Ni trunke poštovanja prema beskrupuloznom protivniku. Od prvog minuta ih staviti tamo gde im je mesto. Probati da u ove dve utakmice ne trošimo mnogo igrače možda treba ove klince pustiti da igraju protiv Metalca ionako se igra utakmica u drugom krugu koju možemo da zapnemo i dobijemo.

Reply

Leave a Comment