Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Химки све моћнији, стигло и појачање из НБА лиге!

Руси годинама уназад улажу у кошарку, а неколико пута осетила је то на својој кожи Црвена звезда. Последњи пут у мечевима против Уникса, у полуфиналу Еврокупа у сезони 2013/14.

Ове сезоне наш тим ће у Евролиги, између осталог, играти и против Химкија, који ствара више него снажан тим и наговештава да се неће задовољити само учешћем и првом фазом такмичења.

Након доласка Руса, Алексеја Шведа, који ће након повратка из НБА лиге примити 10,2 милиона евра за три године, и Сергеја Моније, Руси су ангажовали и два, односно три играча, са ових простора. Први су били Тајрис Рајс, МВП прошлогодишњег Ф4 турнира ЕЛ, који има хрватско држављанство, затим Црногорац Марко Тодоровић, који је стигао из Шпаније, да би последњи у низу стигао Зоран Драгић, који се након три промењена клуба у прошлој НБА сезони враћа у Европу.

Поред њих петорице, ангажовани су Финац Копонен, те Американац Ханикат, а освајач Еврокупа у сезонама 2011/12. и 2014/15. и ВТБ лиге 2011. године из прошле године у саставу има и Американце Аугустина и Дејвиса, те неколико руских играча. Све у свему, веома јака екипа, која ће пре бити кандидат за прва три места са Реалом и Фенербахчеом, него за четврто, које ће вероватно јурити Звезда, Бајерн и Стразбур.

Повезане вести

Leave a Comment