Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Хокејаши газе по Словенији, савладали и Блед

Хокејаши Црвене звезде наставили су са подвизима у Сло хокеј лиги и трећом победом задржали максималан учинак на табели.

Црвено-бели су савладали Блед на гостовању резултатом 5:4 (2:3, 1:1, 2:0) и пробили се на дeoбу првог места са максималних девет бодова из три утакмице у групи А у којој још наступају Триглав (девет бодова из пет мечева), Младост (шест из два меча), Блед (шест из пет мечева), Марибор (три из два сусрета), Загреб (без бодова из четири утакмице) и Медвешчак (без бодова из три меча).

Фантастичну партију пружио је Павел Поправка који је постигао четири поготка, од тога два одлучујућа у последњих 10 минута, док је стрелац првог гола за Београђане био Петар Новаковић.

Звезда је одлично отворила меч у Словенији и већ на почетку четвртог минута повела са 1:0 поготком Петра Новаковића, коме је асистирао Доминик Црногорац. Почетна предност црвено-белих потрајала је до финиша прве трећине, када је Тадеј Буразин изједначио на 1:1 после проигравања Аљажа Новака у 17. минуту. Међутим, Звезда одмах узвраћа и првим голом Павела Поправке у 19. минуту стиже до вођства од 2:1. Екипа Бледа је наставила да атакује ка голу Синише Пауновића и убрзо два пута погодила мрежу. Најпре је Јернеј Водњов био стрелац у акцији коју су му припремили Рок Јакопич и Тадеј Буразин на истеку 19. минута, а у последњем минуту прве деонице погодак је постигао Митја Пазлар за 3:2. Асистирали су му Рок Јакопич и Јака Басанесе.

Домаћи састав је брзо стигао до преокрета, али гости нису имали намеру да клону духом после брзо примљених голова, тако да је Ненад Милинковић од старта другог периода игре на гол послао Петра Степановића и црвено-бели са њим добијају на чврстини у одбрани. Незадрживи Павел Поправка у 33. минуту шаље пак у мрежу и поравнава на 3:3, али већ почетком 35. минута Јака Басанесе погађа после акције коју су му припремили Водњов и Буразин.

Блед је водио резултатом 4:3, али нису могли да претпоставе да до краја неће успети да савладају одличног Степановића, који је затворио све прилазе голу, тако да домаћи у последњих 25 минута нису постигли гол. На сцену је ступио генијални Павел Поправка да докусури Словенце на њиховом терену. Најпре је на истеку 52. минута изједначио на 4:4 после додавања Уроша Бјелогрлића, а затим је у 58. минуту постигао свој четврти гол за велику победу Црвене звезде од 5:4 на гостовању у Бледу.

Поправки је то био већ осми гол у Сло хокеј лиги по чему је убедљиво најбољи стрелац такмичења, а такође је и најбољи поентер са девет поена, јер је раније уписао и једну асистенцију. Степановић је сјајно бранио у Бледу, јер је од 29 удараца зауставио чак 28 након уласка у игру почетком друге трећине.

Блед – Црвена звезда 4:5 (3:2, 1:1, 0:2)

Дворана: Блед. Судија: Алеш Фајдига. Помоћници: Роберт Бохинц и Анже Бергант.

Стрелци (у заградама су асистенти):

0:1 П. Новаковић (Црногорац) 3:06

1:1 Буразин (Новак) 16:14

1:2 Поправка 18:23

2:2 Водњов (Јакопич, Буразин) 18:52

3:2 Пазлар (Јакопич, Басанесе) 19:29

3:3 Поправка 32:48

4:3 Басанесе (Водњов, Буразин) 34:05

4:4 Поправка (Бјелогрлић) 51:59

4:5 Поправка 57:45

Блед: Габер Шебјанич, Митја Каимел (36 одбрана), Рок Јакопич, Јака Зор, Јака Басанесе, Јернеј Водњов, Јака Подрекар, Митја Пазлар, Нејц Вурник, Матиц Зајшек, Жига Јенстерле, Нејц Панчур, Митја Погачник, Аљаж Новак, Клемен Каимел, Тадеј Буразин, Грега Шебјанич.

Црвена звезда: Синиша Пауновић (10 одбрана од 13 шутева), Петар Степановић (28 одбрана од 29 удараца), Љубомир Ђорђевић, Марко Тадић, Стефан Гачић, Марјан Микуш, Петар Новаковић, Угљеша Новаковић, Доминик Црногорац, Андреј Цвик, Павел Поправка, Урош Бјелогрлић, Милош Николић, Филип Пајевић, Лука Вукићевић, Никола Керезовић, Божидар Игњатовић.

Овако добар учинак против Црвене звезде против клубова из Словеније и Хрватске не памти се још од осамдесетих година када је хокеј на овим просторима био на врло високом нивоу и по квалитету и по популарности.

Повезане вести

Leave a Comment