Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Јединствено до прве победе

Први полуфинални дуел плеј-оф серије регионалног такмичења између кошаркаша Црвене звезде Телеком и Цедевите почиње вечерас од 18:45 у хали „Александар Николић“, а о значају првог меча прича се већ данима уназад.

АБА лига представља фундамент, окосницу, одскочну даску за све европске мечеве које су црвено-бели играли у протеклим сезонама. О атмосфери на евролигашким мечевима Београђана прича се по целом свету у суперлативима, а да би тако било и наредне сезоне, сутрашњи меч је заиста, како га је тренер Радоњић окарактерисао „оно од чега живимо“.

Актуелни шампион и вицешампион састајали су се два пута у регуларном делу и оба пута су Загрепчани били успешнији, док је меч у Евролиги припао кошаркашима Звезде.

На заједничкој конференцији представника тимова у хотелу „Краун плаза“, стратег српског шампиона Дејан Радоњић и капитен тима Бранко Лазић говорили су о проблемима током сезоне и о важности меча који предстоји:

Бранко Лазић:

„Коначно креће плеј-оф серија, после дуге сезоне која је за нама и великих проблема које смо имали са повредама на почетку. На крају смо дошли до свог циља и борбе за одбрану трофеја. Што се тиче сутрашњег меча, ми смо спремни и покушаћемо да дамо свој максимум и потрудимо се да забележимо тријумф у првом мечу који је доста битан за наставак серије. Позвао бих све навијаче да нам пруже подршку јер ће нам бити преко потребна.“

Дејан Радоњић:

„Већ после Панатинаикоса сам причао о ономе шта нас чека, знајући да је значај тог полуфинала огроман за оба тима. Ритам је напоран и тежак, са константним набојем у свим дуелима, али наравно са жељом да спремни изађемо да одиграмо добар меч“

„Цедевита је направила сјајан резултат у Евролиги. Да нису имали проблема са повредама, имали би још неколико победа више. Јако добро знам шта то значи, јер смо ми прошли период са тешком ситуацијом због изостанака неколико битних играча. Имали су довољно времена да се спреме за дуел са нама и знамо да су амбициозно дошли у Београд, што је и природно“.

На крају је тренер Радоњић још једном ставио акценат на подршку домаће публике која ће бити од огромног значаја за тријумф црвено-белих:

„Пионир мора да буде јединствен, на трибинама и терену, да бисмо дошли до прве победе.“

Меч у дворани „Александар Николић“ почиње у 18:45, а продаја карата биће на свим пословницама Евентима.

Повезане вести

Leave a Comment