Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Лидер однео бодове из престонице

Металопластика је славила у дербију српског рукомета против Црвене звезде у Београду резултатом 26:18 (11:12) и задржала максималан учинак после четвртог кола плеј-офа.

Изабраници тренера Перуничића на овом мечу су показали два потпуно другачија издања. У првом полувремену били су равноправан ривал водећем тиму лиге и на одмор отишли са голом предности, да би у наставку потпуно пали, постигли свега шест голова и на крају претрпели убедљив пораз и то трећи узастопни.

1ba

Головима Јездимировића, Миловановића и Петровића из седмерца гости из Шапца су већ у раној фази сусрета стигли до вођства од 5:2. Међутим, црвено-бели су након тога заиграли много боље и топили заостатак преко Бабића, Шотића и Драгутиновића. Радосављевић је донео изједначење, а голгетер Драгутиновић и вођство од 7:6 у 15. минуту.

До краја првог дела играло се практично гол за гол. Први стрелац гостију Илић се пробудио, а финиш је донео прегршт погодака. Најпре је Бабић изједначио на 10:10 у 29. минуту, затим је Бојичић довео Звезду у вођство, пожалио се на повреду рамена, али је после указане помоћи ипак наставио меч. У последњем минуту Илић је још једном поравнао резултат, а Бојичић три секунде пре последњег звука сирене донео црвено-белима предност од 12:11 којом се отишло на паузу.

1ma

Нова одбрана Дејана Златановића на почетку другог полувремена наговестила је да би екипа из Љутице Богдана могла и до убедљивије предности, али је уместо тога уследио потпуни фијаско домаћег тима. Звездаши 12 минута нису постигли гол, за то време је састав Веселина Вуковића преокренуо резултат серијом од 6:0 и стигао до солидне залихе од пет разлике (18:13). Ни Перуничићев тајм-аут није могао да продрма летаргичну екипу Црвене звезде, која је у наставку врло тешко проналазила пут до гола поред чврсте одбране Шапчана и расположеног голмана Арсића.

1dr

Тек у 45. минуту Драгутиновић је прекинуо Звездину агонију, а затим је Тодоровић у соло продору са противничким играчем на леђима успео да смањи на 15:18 и црвено-бели су поново били у игри. Можда би домаћин учинио и финиш неизвесним да се у противничком табору није разгоропадио незаустављиви Стефан Илић који је за релативно кратко време успео да постигне пет голова и одведе госте до плус шест (23:17). Били су то атрактивни и снажни ударци, које је било готово немогуће зауставити, а када је голман Арсић одбранио седмерац Радосављевићу на око четири минута пре краја било је јасно да је дерби прича у Шумицама завршена што се тиче победника. Црвено-бели нису искористили четири узастопна ударца са седам метара. У финишу је у игру ушао и 17-годишњи Столић, а Звезда је пред сам крај управо преко младог Столића само ублажила пораз и прекинула нову десетоминутну серију без постигнутог поготка.

Најефикаснији актер утакмице био је голгетер Металопластике Стефан Илић са 10 погодака. У табору Шапчана пратили су га Милан Мариновић са пет и Немања Миловановић са четири гола. Бољи од осталих у тиму Црвене звезде био је Александар Драгутиновић са шест постигнутих погодака.

1ra

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕТАЛОПЛАСТИКА 18:26 (12:11)

Београд – Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 683. Судије: Боричић (Гроцка) и Марковић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 3 (0), Металопластика 4 (3). Искључења: Црвена звезда 6, Металопластика 14 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 2, Бојичић 2, Радосављевић 2, Драгутиновић 6, Гачевић, Столић, Антељ, Настић, Златановић, Тодоровић 1, Николић 1, Мандић 1, Бабић 2, Кљајић 1, Леовац.

Металопластика: Максимовић, Драгићевић, Миловановић 4, Дакић, Голубовић 1, Цвијановић, Мариновић 5, Остојић 2, Алексић, Арсић, Ђукић, Јездимировић 2, Митровић 1, Илић 10 (2), Ивановић, Петровић 2 (1).

Звезда је остала на петом месту и учинку од два освојена бода, а серију тешких утакмица наставља следећег викенда гостовањем против актуелног првака Војводине у Новом Саду.

Повезане вести

Leave a Comment