Moja Crvena Zvezda
КошаркаПрипреме

Пешић очекује спектакл са Бајерном

Поводом пријатељске утакмице Црвене звезде и минхенског Бајерна, која је на програму у среду, 5. октобра у дворани Пионир од 21 сат, у београдском хотелу Континентал одржана је изузетно посећена конференција за медије.

Као што је већ познато ова утакмица биће промоција новог тима црвено-белих, а имаће и хуманитарни карактер, јер ће део средстава од продаје карата бити усмерен за куповину инкубатора за бебе. На тај начин КК Црвена звезда се активно укључила у акцију Битка за бебе – хероји не могу сами.

Експедиција минхенског Бајерна у Београд је допутовала у понедељак у касним вечерњим сатима, а очекивања за ову утакмицу изнео је тренер Дирк Бауерман:

– Пре свега желим да се захвалим Светиславу Пешићу и Црвеној звезди на позиву. Част нам је да играмо против овог клуба и за тако велики циљ. Долазак у Београд у мени буди лепе успомене. Ту смо освојили сребрну медаљу на Европском првенству 2005. године, Марко као играч и ја као селектор. Што се тиче утакмице са Звездом ми се надамо добром мечу. Имамо нови тим и овај дуел ће нам послужити да се још боље уиграмо. Са Светиславом Пешићем сам имао доста дуела док је он радио Немачкој и надам се да ће тако бити и овај пут – рекао је Дирк Бауерман.

О амбицијама Бајерна у овој сезони говорио је Марко Пешић, директор клуба:

– Амбиције Бајерна су увек трофеји. Кренули смо у један нови пројекат, са новом екипом. У старту имамо проблеме са повређеним играчима, а имали смо и доста играча у репрезентацији. Они, као и тренер, су нам се прикључили тек пре десетак дана. Овај меч ће нам служити за уигравање.

Српски интернационалац Александар Нађфеји после 10 година поново ће играти у београдском Пиониру:

– Ужелео сам се Пионира. Последњи пут сам у тој дворани играо пре десет година. Мени, као и мојим саиграчима је част да играм у хуманитарне сврхе. Надам се доброј утакмици – констатовао је Нађфеји.

Велики број Звездиних легенди, попут Ранка Жеравице, Драгана Капичића, Драгише Вучинића, Милана Гуровића био је присутан на овој конференцији, а шеф стручног штаба црвено-белих Светислав Пешић посебно је био срећан јер је видео свог некадашњег тренера Ранка Жеравицу:

– Захвалан сам Марку и Дирку што су прихватили наш позив. Надам се да ћемо бити у прилици да им узвратимо. Ова утакмица је важна из неколико разлога, а најважнији је тај што нам је ово последња провера пред старт сезоне. Наравно, јако је важно и то што играмо у хуманитарне сврхе. Очекујем прави спектакл.

Центар црвено-белих Миле Илић био је кратак:

– Сви смо почаствовани доласком Бајерна. Драго нам је што смо део овога и ми играчи једва чекамо да утакмица почне.

Живорад Анђелковић, председник Скупштине клуба евоцирао је успомене на историјски дуел са Баврарцима, али на фудбалском терену:

– Ја сам утакмицу са Бајерном гледао буквално 200 пута. Наравно, није реч о кошарци, али нека ова њихова посета означи неки нови почетак Црвене звезде и надам се да ћемо у будућности имати прилику да играмо такве мечеве и разлога за радовање као што смо имали тада.

И председник Црвене звезде Небојша Човић изразио је велику захвалност што се минхенски Бајерн одазвао позиву за пријатељски меч и потом додао:

– Хвала Бајерну на посети, коју ћемо сигурно узвратити. Овај меч биће прилика да се направи спектакл и да то буде почетак мисије повратка Црвене звезде на место које јој припада, не само у спорту, већ и у друштву.

За меч са Бајерном остало је још само 1500 улазница. Оне се на дан утакмице могу купити на Малом Калемегдану од 10 до 15 часова, а на благајнама Пионира од 16 до 21 сат. Капије Пионира отварају се у 19 сати и 30 минута. Сезонске улазнице за ову утакмицу не важе, с обзиром да је она хуманитарног карактера.

Повезане вести

25 comments

Viktor окт 5, 2011 at 22:12

Ee al nas izlevati onaj „blods“, bilo bi lepo znati koje, duzan je mnogima stosta da pojasni…. P.S. Atmosfera je odlicna, pevaju se neke pesme kojih odavno nije bilo na repertoaru!

Reply
delija86 окт 5, 2011 at 23:14

Ma javice se taj,kao doslo je do promene plana,bla,bla,promocija igraca u petak,itd,ko ga j..e,ovi mladi momci su ostavili sebe na parketu,svaka im cast,navijanje freneticno,sve u svemu bravo za celu ovu akciju BILA SI I OSTALA NAJBOLJA,VOLIM TE ZVEZDO

Reply
Igor окт 5, 2011 at 22:00

vodimo 43:33 na poluvremenu. Morison najefikasniji sa 11 poena. Pionir pun krcat delije odlicne.

Reply
delija86 окт 5, 2011 at 22:02

Ali nema ti nigde imenjaka 🙁

Reply
codadelija окт 5, 2011 at 21:25

http://www.lshunter.tv/basketball-live-streaming-video.html evo vam braco prenos 😀 uzivajte 🙂

Reply
Dejan окт 5, 2011 at 16:26

Probajte ovde:
http://www.b92.net/tv/uzivo.php mora da se instalira nekakv plejer ili ovde
http://tashsporttv.blogspot.com kanal 3

Reply
Dejan окт 5, 2011 at 19:19

Izvinjavam se kanal 2. I radi link.

Reply
Jack Sparrow окт 5, 2011 at 15:31

link za veceras, nemam b92!!!!

Reply
Delija Prokuplje окт 5, 2011 at 16:06

Probaj sa ovim,mada nisam siguran da ce da radi ali trebalo bi

http://www.b92.net/tv/sopcast.php

Reply
Delije Zvornik окт 5, 2011 at 16:14

Izgleda da ne radi..Ali,nije mi jasno kako B92 ne moze da se gleda preko neta,znam da je pre moglo,a sad ima samo B92INFO.

Reply
Delije Zvornik окт 5, 2011 at 14:59

Ljudi,hitno mi treba neki link za vecerasnju utakmicu?!? Nisam kuci danas,a Zvezdu ne smem propustiti 😉 AKo ima neko,neka ostavi.

Reply
CZovac окт 5, 2011 at 12:56

Ako se ne varam, MEC pocinje u 21h, a da li se zna kada ce da pocne predstavljanje tima, sigurno nesto ranije to ne bi trebalo propustiti!

Reply
Delije Zvornik окт 5, 2011 at 15:00

Moze li se tekma gleadti negde na netu,postoji li link ili sta vec?? Nemam B92.

Reply
emirko svemirko окт 5, 2011 at 12:32

jos rakoc i milicic i sta…..? Titulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Dzista окт 5, 2011 at 08:23

Gde je onaj Zaraženi krastavac što je mu je debela Kiki rekla da je rsb pao zbog informacije da su Rakoč i Darko potpisali? Dobi čovek 30 plus i 1 minus od mene za laž.

Reply
NENAD-LOZNICA окт 5, 2011 at 07:52

Ljudi,ajde sad ozbiljno! Ima li ko tacnu, ali tacnu informaciju, dolaze li Milicic i Rakocevic? Jedem se ovih dana zbog toga….

Reply
Драган окт 5, 2011 at 08:14

Нема то нико сем њих самих. Ако долазе, знаће се вероватно вечерас, мада према свему што смо до сада чули/начули/сазнали, Игор остаје у клубу, док ће Миличић играти у случају локаута. Довешће се још један играч на позицији четворке вероватно, и то је то.

Reply
DELIJA окт 5, 2011 at 09:46

oooooooooo zvezda oooooooooo

Reply
dejanRS окт 5, 2011 at 09:57

I ja verujem u taj scenario da Igor ostaje a za Darka zavisi dužina trajanja lokauta,mada sam sad pročitao da se u NBA otkazuje čitava polu sezona;
http://www.sportal.rs/news.php?id=59874
I kako bi bilo lepo da na centru terena Igor i Darko potpišu ugovore pred delijama na početku meča.
Mislim da nepostoji bolji uvod u sezonu……..

Reply
Драган окт 5, 2011 at 10:06

Још није потврђено, отказује се само предсезона, а сезона може и да почне на време, није ништа сигурно. Наводно, сезона би сада могла да почне негде средином децембра, видећемо…

Reply
Nemanja окт 5, 2011 at 13:07

Dragane jel ce biti organizovano navijanje veceras?

delija окт 5, 2011 at 14:07

hvala Dragane i dace BOG da si upravu!!!

delija86 окт 5, 2011 at 07:50

A ja ocekujem spektakl sa Igorom i Darkom,tih kako da ubijem vreme do veceras majku mu,minut mi ko sat dug,jel ima neko neki predlog 🙂

Reply
Драган окт 5, 2011 at 08:15

Читај неку књигу или ради нешто корисно 🙂

Reply
Dark окт 5, 2011 at 10:55

Dodji da radis umesto mene, a ja cu se vec nekako snaci. 🙂

Reply

Leave a Comment