Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Митровић: Важна победа и подстрек за даље

Изјаве капитена Луке Митровића и тренера Дејана Радоњића након победе у дербију.

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су победу у првом овосезонском дербију у АБА лиги, а након меча на конференцији за медије, своје утиске изнели су капитен Лука Митровић и тренер Дејан Радоњић.

Капитен Лука Митровић:

Имали смо добар ритам и у одбрани и у нападу. У првој четвртини резултат није ишао у наш прилог, али смо у другој четвртини направили већ осетнију разлику и да мирније одиграмо у наставку. Ова победа је важна и даће нам подстрек у наставку овог тешког ритма.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић:

Честитке играчима на победи. Морам да признам да сам био веома задовољан да је амбијент у дворани веома добар. Осетио се позитиван импулс, а када играмо са Партизаном јако је битно да се сви држимо заједно. Они су захваљујући добром шуту за три и игром у нападу успели да поведу у првој четвртини. Међутим, ми смо добро реаговали. Градили смо игру и резултат, а оно што не заслужује похвале је наша последња четвртина. На крају успели смо да дођемо до прве победе над Партизаном ове сезоне што је посебно важно сваком навијачу Звезде.

Пребродили смо један тежак циклус, а сада нам следује још тежи распоред утакмица. Ми размишљамо по принципу да идемо из недеље у недељу и успевамо да пребродимо све проблеме са којима се сусрећемо. Када погледам распоред за следећи месец, нисам сигуран ни да ћемо стићи све мечеве да одиграмо, а морамо – рекао је тренер црвено-белих и најавио изузето тешких 10 дана у којима ће екипа превалити скоро 9000 километара путујући ка Казању преко Москве.

Након тога ће се шампиони АБА лиге директно упутити ка Загребу на меч АБА лиге са Цибоном, а онда следи ништа лакши пут ка Немачкој и лет из Загреба ка Франкфурту, па касније и превоз аутобусом ка Бамбергу. За крај, наредне среде, одмах по поратку из Немачке, почињу припреме за дуел са Арманијем у Београду.

Екипа Црвене звезде мтс у Русију путује у среду у јутарњим часовима.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

dejo нов 8, 2016 at 18:07

Svaka vam cast kosarkasi Crvene Zvezde idemo u nove pobede 🙂

Reply
Vuja NBG нов 8, 2016 at 14:03

Bravo momci,sve čestitke.

Reply

Leave a Comment