Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Јединство (Сурчин) – Црвена звезда 1:3

Фудбалери Црвене звезде одиграли су пријатељску утакмицу против екипе „Јединство“ из Сурчина. Резултат је био у другом плану, јер је повод био заиста леп. Наиме београдска општина добила је нови спортски комплекс који укључује свлачионице, балон за мали фудбал, ресторан, а у плану је изградња базена и још неких пратећих објеката. У врло пријатној и срдачној атмосфери врпцу је пресекао председник Владан Лукић, званично отворио објекат и пожелео домаћину пуно спортских успеха.

Тренер Роберт Просинечки на терен је извео комбиновани састав појачан са два омладинца, Луковићем и Пожаром..

Већ на старту меча, црвено-бели су преузели иницијативу и играло се на половини домаћина. Прву колосалну шансу већ у седмом минуту имао је Милан Јеремић, али се истакао голман домаћина. Међутим већ у следећем нападу спаса није било, Вешовић је прошао по десној страни, упослио Мезенгу који је довео у вођство црвено-беле. Наш нападач шутирао је и главом после центаршута Игњатијевића пар минута касније, али преко гола. Играчи у плавим дресовима, у меч су ушли са превеликом жељом, па су неретко стартовали оштрије него што је уобичајено за пријатељске мечеве. Услед тога, наши момци су се трудили да спусте ритам како не би дошло до нежељених повреда. У таквом развоју догађаја, Звезда је комбиновала на половини Сурчинаца, а гол противника угрожавала је из прекида или пробојима по боку Јеремића и Вешовића, али промене резултата није било до одласка на одмор.

У наставку, неочикавано, домаћин стижe до изједначења, и то евроголом. Наместио се играч са бројем 17, опалио са двадесетак метара по лопти коју није успео да заустави Весић, и она се закопрцала у нашој мрежи у 55. минуту. Након тога, Роби је извео из игре Јеремића, Адија, утисак је да су црвено-бели стали, великих прилика није било, играло се на половини домаћина, али голова није било, све до 72. минута. Слободан ударац са 18. метара извео је сјајно Мезенга, и лопта се од пречке одбила у гол Јединства. За сваки случај, ту се нашао и млади Пожар који је потврдио погодак. Пет минута касније, и Марко Вешовић је наставио голгетерски низ, и после соло продора, прецизним и пласираним ударцем повисио је на 3:1. Било је још неколико прилика за црвено-беле, али до краја утакмице резултат се није мењао.

Црвена звезда: Весић, Пожар, Петковић, Ли Ади, Игњатијевић, Савио,Ковачевић, Луковић, Вешовић, Јеремић, Мезенга 

Играли су још: Станковић, Спасић и Перић.

Јединство: Штампар, Марић, Рудић Милан, Миљуш, Калапаћ, Рудић Марко, Јелушић, Караџић, Живковић, Цветановски.

 

Повезане вести

12 comments

Mladjen окт 20, 2011 at 07:44

Nije mi jasno zasto savio igra…zasto igra ignjatijevic…i tako neki pacijenti…neka bar u tim tekmama da svim omladincima sansu!

Reply
Nebojsa окт 20, 2011 at 00:02

Ko je ovo nase mladjano momce sa brojem 17 na ledjima? Na ovom snimku deluje kao jako vredan igrac, ima ga svuda na terenu.

Reply
delija86 окт 19, 2011 at 19:43

Opet dao dva gola nizeligasu,a u prvenstvu nista,ako je igrac dobar kad izadje iz krize, u kojoj je on navodno bio ili nespreman sta vec,on daje golove uvek a ne samo nizeligasima bre

Reply
Aleksandar окт 19, 2011 at 20:19

ajde ne pricaj glusposti ,koliko je on odigrao u prvenstvu ?? nije odigrao celu utakmicu

Reply
Mccool окт 19, 2011 at 19:30

Jel ovo za Jedinstvo igra Lampard ? 🙂 (pogledajte slike na Zurnal-ovoj web stranici 🙂 🙂

Reply
NikolaKnezevic окт 19, 2011 at 19:46

e pazi ih molim te, imaju čelzijeve dresove. daj im lukicu neku garnituru,jbt. greota je

Reply
Mare95 окт 19, 2011 at 18:22

Bruno samo nek ti krene u prvenstvu i da das par komada grobarima 😀

Reply
Dampyr окт 19, 2011 at 17:42

E kojim redom napisaste sastav… 😀

Reply
kole окт 19, 2011 at 18:07

pa mozda je kovacevic branio a vesic stao na beka… 😀

Reply
SASA окт 19, 2011 at 17:25

Menzegi treba davati vise sansi,a ne cekati Kaludjerovica da ubode ponekad.

Reply
kole окт 19, 2011 at 17:24

ajde Mezenga da proradi malo i u prvenstvu!

Reply

Leave a Comment