Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Мркела – Награда за системски рад

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела са великим задовољством посматрао је омладинце и кадете Црвене звезде како комплетирају резултатски изванредну сезону Црвене звезде.

Комплетан систем Црвене звезде добио је 2. јуна признање и награду за уложени труд.

— То је заиста био леп дан за Црвену звезду, на најбољи начин смо добили потврду доброг и системског рада у нашој омладинској школи. Желео бих да честитам директору Драгану Младеновићу, као и тренерима, Милану Лешњаку у Николи Пуачи на одличном раду са младим фудбалерима. Такође, треба похвалити рад директора клуба Звездана Терзића који је успео да у свим категоријама подигне клуб на највиши могући ниво. Све млађе категорије су потврдиле да је пред њима лепа будућност — рекао је Мркела, и додао:

— Црвена звезда је позната као клуб који је промовисао из своје школе велики број квалитетних младих играча. Како за први тим, тако и за репрезентацију, односно касније и за велике клубове у свету. Ови резултати су свакао показатељ да ћемо и у будућности имати чиме да се поносимо, и да ће Звездин први тим увек имати значајна појачања и из сопствених редова, редова омладинске школе.

Поред млађих селекција Црвене звезде, и Графичар је од тренутка када је појачан седморицом Звездиних омладинаца почео да бележи још боље резултате.

Графичар није замишљан као наша филијала која треба да се бори за резултат и промоцију у виши ранг. То треба да дође као последица доброг рада, а Графичар је замишљен као филијала у којој ће играчи који су несумњиво талентовани, а немају искуства, што брже прилагодити игри у сениорском фудбалу. Пратио сам наше омладинце у Графичару на доста утакмица, када год ми се обавезе нису преклапале, и мислим да је ова полусезона била значајна и да су сви наши фудбалери напредовали, што нам је био и главни циљ — подвукао је Мркела.

Омладинци ће наредне сезоне играти Лигу шампиона.

— Тек треба да седнемо наредне недеље и усагласимо план. Чекали смо расплет борбе за титулу, а сада када смо је освојили, уследиће састанци на којима ћемо усагласити стратегију, видећемо који ће играчи из омладинског погона прећи у Графичар, који ће остати у омладинцима, а који ће евентуално у први тим на припреме са сениорском екипом — рекао је Мркела.

Повезане вести

1 comment

SVE PJANO21 јун 5, 2018 at 15:00

Bojim se da ćemo imati neki traljav tim za LŠ i ima da ispadnemo u prvom kolu, osim ako se seniori ne plasiraju u grupu, pa da onda i omladinci imaju zagarantovano učešće, ali to je u domenu mašte.

Reply

Leave a Comment