Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

ФК Црвена звезда предводник региона

Специјализовани интернет портал „clubworldranking.com“ објавио је списак најбољих светских фудбалских клубова.

НА основу њихових критеријума тренутно најбољи фудбалски клуб на свету је екипа Ривер Плате. Клуб из Буенос Ајреса је актуелни освајач Купа Либертадорес, а победник је и Супер купа Аргентине. Све то је било довољно да екипу тренера Марсела Гаљарда сврста на лидерску позицију фудбалских клубова у свету.

Интересантно је да Реал Мадрид који је и даље званични евроспки шампион, али и победник Светског клупског првенства заузима другу позицију на овој листи, а затим следе још два шпанска клуба Барселона и Атлетико Мадрид. У ТОП 10 налазе се још и бразилски Палмеирас из Сао Паула, Аргентинска Бока јуниорс, Јувентус Торино, Бајерн Минхен, Севиља и Гремио из Порто Алегреа.

На листи међу 100 најбољих светских фудбалских клубова нема нити једног клуба ни из Србије, нити из региона. Најбољи клуб са екс-Ју простора је Црвена звезда која је захваљујући резултатима у Лиги Европе и Лиги шампиона у сезонама 2017/18 и 2018/19 позиционирана на 126. месту и боље је позиционирана у односу на немачки Вердер и шкотског великана из Глазгова екипу Селтика. Међу 200 најбољих клубова света налази се још једино загребачки Динамо који је на 182. месту, а вечити ривал Партизан налази се на коти 203.

Повезане вести

Leave a Comment