Moja Crvena Zvezda
Други пишуФудбал

Вешовић: „Титула далеко, Куп близу“

Вешовић, фото "Новости"
Вешовић, фото "Новости"

Талентовани фубалер средине терена, Марко Вешовић, дао је интервју за дневни лист „Блиц“, који преносимо у целости.

 

Млада нада балканског фудбала и константни проблем одбрана широм Србије, крило Црвене звезде Марко Вешовић није добио у овом делу сезоне толико простора колико су многи стручњаци очекивали. Приказана игра у не превеликој минутажи нагласила је да ће млади Црногорац ипак бити у наредном периоду један од главних играча у новом таласу младих фудбалера који ће ударити у Љутице Богдана. Вешовић нам је открио пут којим је газио пре него што је потписао уговор са тимом са „Маракане“ и наговестио планове који га можда очекују у даљој каријери.

Шта је за тебе значио прелазак у редове Црвене Звезде?

– Остварењење сваког дечачког сна, јер свако дете сања да једног дана заигра у таквом клубу као што је Звезда. Касније ће ми значити и афирмација, наравно исве што иде уз то, као што је популарност.

Да ли мислиш да Звезда може угрозити Партизан у првенству или узети национални куп?

– Куп нам је веома близу. Жреб је тек изабрао парове и надам се да имамо велике шансе. Од титуле смо за сада много далеко, узимајући у обзир заостатак за екипом Партизана који износи великих десет бодова.

Ти и твоји саиграчи имате зимску паузу, како проводиш слободно време?

– Искористио сам прилику да одем код, иначе мога великог пријатеља, Стефана Савића у Манчестер, такође и у Лондон, али битно је да сваки дан пролази у духу празника као што и пристаје у овом делу године.

Са ким си изградио најбоље односе у тиму?

– Са цимером, Стеваном Рељићем и Андријом Калуђеровићем, мада се трудим да подједнако будем добрим односима са свима.

Да ли постоје интересовања из Европе за твој ангажман?

– Вероватно да постоје, али се за такве ствари ипак питају људи из клуба и они ће најбоље знати када треба доћи тај тренутак мога одласка. Ја сам за сада сто посто сконцентрисан само на Звезду.

Уколико би добио позив А репрезнтације Србије у будућности, да ли би га прихватио?

– То је врло деликатно питање, прво имам још много да радим и да напредујем до тог статуса, а ту је и Црна Гора за коју играм од млађих селекција и био сам капитен у малађим узрастима, тако да би то била врло тешка одлука.

Постоји ли после евентуалног одласка из Звезде могућност да у даљој будућности опет обучеш црвено-бели дрес?

– Једног дана ако се остварим као фудбалер, желео бих да се вратим као искусан играч и покажем све оно сто можда сада нисам у могућности да пружим, а свестан сам да имам већи капацитет.

Какви су планови за наредни период?

– Припреме се приближавају и морам бити спреман. Волео бих да ме повреде заобиђу како бих одрадио полусезону најбоље што знам и могу. Такође се надам да ћу бити у наредном периоду стандарднији на терену, па ћемо видети, све зависи од мене и мојих партија.

Повезане вести

31 comments

Dzozinjo_91 дец 27, 2011 at 17:46

Svi vi koji hvalite Vesovica niste normalni, ali fakat…Pa decko nista nije pokazao..ne moze nikoga da prodje 1 na 1 a igra krilo..pa sta dalje pricati? Zilav je ali nejak…jedino sto treba pohvliti kod njega je pozrtvovanost, ali to je nedovoljno za Zvezdu…Mnogo vise sam ocekivao od njega…

Reply
Marko дец 27, 2011 at 18:38

On je jedan od nasih najbrzih fudbalera i jedan od najboljih driblera…al mu je centarsut jako slab :p

Reply
Marko дец 27, 2011 at 18:48

Bravo Dzozinjo! 🙂 I kako covek na polusezoni moze da kaze da je titula izgubljena. Sve i da jeste, ne moze on da igra sa takvim misljenjem i odnosom. Uostalom Vesovic po meni nije nikakav igrac, za njega ne postoji ni levo ni desno. Decko primi loptu i trci sa njom dok ne izadje u golaut ili aut. Zato ti, Vesovicu, bolje cuti i idi u Podgoricu da trcis tamo krugove oko Tuzi-pijace pa kad bude bila prozivka dodji da pokazes sta znas! 😉

Reply
Nemanja Muslin дец 27, 2011 at 16:01

Zar im nije zabrabranjeno da daju izjave za medije? Cuti Vesovicu molim te,kao i ceo tim . Govorite na terenu alo bre ! Kad smo osvajali titule,sa pjanom,drulicem,nisu ljudi ovoliko puta davali izjave,kao sada sto se radi ! Vec smo shvatili da Zvezdin dres za vas svetinja,ali majku mu dokazite to !

Reply
I.V.A.N дец 27, 2011 at 15:51

sada svi pricamo kako ce paceko da kida ali on je bio povredjen polusezonu i neposlusan je mislim volio bi ja da on kida ali treba biti oprezan isto tako nezaboravimo Trifuna secam se kad je igrao za Jedinstvo BP gledao sam ga svaku utakmicu i tad je kidao bili su u prvu ligu SCG.

Reply
iwan дец 27, 2011 at 15:50

mi smo pre neku godinu vodili sa Pizonom 5 bodova razlike na zimu,smenismo Pizona,glodarri nas stigose i napravise razliku od 11 bodova i osvojise titulu,zato Veso ako ne verujes kupi prnje i idi,ja verujem dokle god postoji Crvena Zvezda

Reply
Marko дец 27, 2011 at 19:07

Normalno!

Reply
josif дец 27, 2011 at 15:02

Od ovog decka sam iskreno vise ocekivao.Prosla sezona mu je bila za adaptaciju i moze da mu se oprosti ali on ni ove sezone nije pokazao gotovo nista,nemoze da driblingom prodje nikog uvek ga uhvate na krivoj nozi,uz par prodora i uglavnom losih centarsuteva sto je nedozvolivo za igraca na kome treba bazirati buducnost.Mislim da ova polusezona treba da mu bude zadnja prilika da vise radi i pokaze da koliko-toliko poseduje neki kvalitet ako nastavi sa losim igrama neka se vraca u podgoricu,mozda se mnogi nece sloziti ali Zvezdi trebaju igraci koji pricaju na terenu a ne po novinama.P.S i kakva gflupa izjava,po cemu nam je kup blizi?.Pozz.MKD

Reply
Nemanja Muslin дец 27, 2011 at 16:21

Jedan od najvecih talenata Crne Gore,da pruza ovako blede partije u velikom klubu kao sto je Zvezda .Ima tu jos neceg ,a sto se ne tice samo njega.Vidic nije postao sam od sebe ovo sto je danas ( uz Neosporan talenat,imao je oko sebe prave ljude ,i odskocnu dasku Muslina koji je od njega napravio velikog igraca ) ! Barkos ,Molina ,Trickovski kako to da kod nas nisu znali nista,a sada jedan igra LG,drugi daje golove ( procito sam da je barkos interesantan Interu,sto nije tako malo stvar ) ? ! Ne branim ovog malog,ali trener igra veoma bitnu ulogu u timu. Real strasan tim sa velikim igracima,tek od prosle sezone ,sa dolaskom Murinja,promenom trenera poceo je da pruza strasne igre ( jes da barsa je jos ispred njih ) ali velika je razlika u odnosu na prosle sezone .Robiju cestitam na budjenju Lazovica,otrkovljenju Mijailovica ,medjutim ono sto nije uspeo da taj njihov individualni kvalitet pretvori u timski.Realno ,mi i one utakmice koji smo dobijali,zavisili smo od poteza vise Lazovica,Evandra,Kadu-a …nadam se da ce sa ovim pojacanjima nesto da se promeni,da stvaranje jakog tima,pobednickog mentaliteta ,ono o cemu Robi prica jos od dolaska,a nikako da ostvari,ove polusezone uspeti.Jao sam od onih koji imaju mnogo zamerki na rad Robija,medjutim neka mu se pruzi sansa i ove polusezone,da se stvori jedan jak tim,ako moze i kup barem da se osvoji.Nadam se da ce Robi dokazati da svi mi koji smo protiv njegovog dosadasnjeg rada,nismo bili u pravu,i spreman sam da ako treba javno kazem ,pogresio sam sto se tice tebe Robi !

Reply
Marko дец 27, 2011 at 19:04

Pa verovatno zato sto smo se plasirali u polufinale, izgleda da je decku to uspeh! 🙂 Kako, Josife, da ga ne uhvate na krivoj nozi, kad su mu obe krive… 🙂

Reply
luka дец 27, 2011 at 14:37

iz zvezde, iz zvede, mars iz zvede!

Reply
Markopilja дец 27, 2011 at 15:12

Nauci da pises ! 😀

Reply
stefan дец 27, 2011 at 14:23

Odlazi iz Zvezde jer od tebe imamo bolje u nasoj omladinskoj skoli dokle trpeti strane igrace ipak je on crnogorac a ipak je to druga drzava.Talenat je pokazao Mijailovic a tebe cekamo vec tri godine da vredis talenat bi vec isplivao.Ne podnosim nabedjene fudbalere koji misle da su najbolji bolje cuti i radi.

Reply
nidyoin дец 27, 2011 at 14:46

Crnogorac nije i nikada ne moze biti stranac, oni su srbi, kao sto su npr krajisnici hercegovci sumadinci, vojvodjani, Crna gora je Srpska sparta uvjek bila i bice!!!

Reply
Luka дец 27, 2011 at 15:11

Молимо вас без политичких тема.

Reply
Tomo Karadza дец 27, 2011 at 15:14

Luka, hvala na uslisenoj molbi.. 🙂

Reply
delija86 дец 27, 2011 at 14:10

Uvek je bio jedan od najspremnijih igraca,a nikako nije uspevao da se izbori za startnu postavu,sto znaci da je tu nedostatak talenta!

Reply
Bucko дец 27, 2011 at 14:00 Reply
otresi дец 27, 2011 at 13:24

Mislim da Kostic dolazi ali tek kad ode Lazovic..od tih para ide deo za Filipa i to je to

Reply
Arsen Venger дец 27, 2011 at 13:06

Bajko (dimirtrijevic)
Stojkovic Filip (Mikic)- Cosic(Krneta) -Maksimovic(Tosic)- Tosic(Mladenovic)
Mijailovic (Dimitrijevic)
Evandro(Jankovic) – Luka Milivojevic
LAzovic (Vesovic) Vinicius Paseko
Kasalica(Ozegovic i jos neko)

Reply
realnost дец 27, 2011 at 13:40

nisam znao da je Dimitrijević golman, ali zaista…

Reply
marko дец 27, 2011 at 13:45

verovatno je mislio na dmitrovica…

Reply
Aca дец 27, 2011 at 14:37

Kasalica i Trifunovic u napadu…Ozegovic moze povremeno da udje sa klupe, mlad je mnogo 🙂

Reply
Uscanac дец 27, 2011 at 13:02

Jedan od retkih igraca kod nas koji ima brzinu i sportsku drskost. Moze jos puno da napreduje, morace naravno, ali bih za pocetak voleo da ga vidim na desnom beku, bio sam ubedjen jos letos da ce tako da bude.

Reply
deda дец 27, 2011 at 12:23

Sa kim si izgradio najbolje odnose u timu?

Reply
bane дец 27, 2011 at 12:20

obzirom koliko je igrao, jedan od retkih je koji se uvek borio…. bice on jos puni bolji…. samo sa malo smiri temperament… ;D

Reply
superstar дец 27, 2011 at 12:02

„Млада нада балканског фудбала и константни проблем одбрана широм Србије..“
posle ovoga sam prestao da citam.. -.-

Reply
NOKIA C5-03 дец 27, 2011 at 12:10

nemoj tako o vesovicu nije on toliko los :[

Reply
CzvBoys дец 27, 2011 at 12:18

Hahahaha… 😀

Reply
dexy122 дец 27, 2011 at 12:58

Vesovic je dobar igrac, samo sto je u senci fantasticnog Lazovica. Jbg decko ne moze da dobije neku vecu minutazu zbog Laze.

Reply
Aca_Delija дец 27, 2011 at 13:53

ma bolje da bude u toj senci i da ne dobija minutazu xD

Reply

Leave a Comment