Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Кошаркаши гостују у Чајетини

У среду 1. маја на програму је меч 2. кола групе „А“ Супер лиге Србије за кошаркаше. Пулени тренера Милана Томића гостују у Чајетини екипи Златибора.

Кошаркаши Црвене звезде, званични шампиони регионалне АБА лиге, на старту домаћег шамионата савладали су у дворани „Александар Николић“ екипу Дунава из Старих Бановаца са убедљивин 101:60. Са друге стране Златибор је на свом паркету поражен од другог АБА лигаша у нашој групи, екипе ФМП-а резултатом 61:74. Најефикаснији у том сусрету за екипу из Чајетине били су Стефан Крстајић са 13 поена, док су Крсто Бјелица и Радомир Маројевић убацили по девет.

Црвена звезда и Златибор у својој историји одиграли су два званична сусрета. Оба меча одиграна су током претходне сезоне у групној фази Супер лиге Србије. Очекивано, црвено-бели су оба меча решили у своју корист. У Београду 27. априла наши кошаркаши су убедљиво славили резултатом 102:64, док је у Чајетини 12. маја остварена далеко тежа победа. У мечу који је протекао у резултатском егалу, црвено-бели су у финишу сусрета стигли до тријумфа 89:75.

Екипа тренера Милана Томића апсолутни је фаворит у предстојећем дуелу и све сем убедљиве победе било би равно сензацији. Сви мечеви у групној фази Супер лиге морају бити само припрема за предстојећи плеј-оф и завршне борбе за нову, јубиларну 20. шампионску титулу.

– Супер лига Србије, група „А“, 2. коло:
Златибор Чајетина – Црвена звезда мтс
Дворана: „Wai Tai, СТЦ Златибор“, Чајетина
Датум: Среда, 1. мај
Почетак: 19 часова

Повезане вести

Leave a Comment