Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаКошарка

Учинак Звездаша у Европи и свету (Кошарка)

Овај викенд у свету кошарке обележио је почетак НБА лиге, па ћемо почети одатле.

Екипа Минесоте изгубила је на домаћем терену од екипе Оклахоме 100:104, а Дарко Миличић је постигао 12 поена и ухватио 3 скока за 20 минута, у поразу своје екипе. Влада Радмановић ову сезону отвориће вечерашњим наступом, када његова екипа Атланта гостује Њу Џерси Нетсима.
Значајну улогу наши бивши кошаркаши играли су у Турској. У оквиру 11. кола у победи Хацетепеа над екипом Бешикташа (81:80), истакао се Рикардо Марш са постигнута 23 поена. Јово Станојевић је у победи Каршијаке постигао 12 поена и ухватио 13 лопти за 27 минута на паркету, док је Влада Штимац наставио са добрим партијама и у победи Олина над Мерсином остварио нови дабл-дабл учинак (12 поена,10 скокова). За екипу Анталије наступио је Стеван Јеловац и укњижио 12 поена и 3 скока за 16 минута.
У Летонији бивши кошаркаш Црвене звезде Џамар Јанг постигао је 9 поена за екипу Вентспилса, у победи против Јелгава 85:60.
У ВТБ лиги екипа Јенисеја је поражена на гостовању Азовмашу 74-95, а за госте је Марко Мариновић постигао 9 поена, а Елмедин Кикановић 15.
У Бугарској је за екипу Лукоила наступио Андре Овенс и са својих 14 поена учествовао у победи Лукоила над Рилским (91-67).
Eкипа Бранка Јоровића, Њ Фантомс, победила je на гостовању ЛТИ 46, а Бранко је убацио 9 поена.
У Грчкој лиги, Олимпијакос је лагано славио на гостовању Икаросу, било је 57-105. Марко Кешељ је код гостију играо 15 минута и уписао 10 поена, док је Перо Антић за 9 минута, убацио 8 поена.

У Италији овог викенда је било доста узбудљиво. Екипа Арманија је победила Фаби 88-72, а Омар Кук је играо 19 минута, није се уписао у стрелце, али је забележио 9 асистенција, ниједном није шутирао из игре, и имао је 2 украдене лопте, што му је донело индекс корисности 11.
Екипа Бијеле, поражена је на гостовању Сиберију, а Тадија Драгићевић је за госте на терену провео 35 минута и забележио 12 поена и 12 скокова. Новипиу је код куће очекивано поражен од Кантуа, а за домаће је Оливер Стевић играо 6 минута и није се уписао у стрелце.

 

Распоред утакмица доста ремете празници и доста утакмица је одложенo и играју се радним данима, тако да следећег пута очекујте опширнији извештај из свих лига.

Повезане вести

8 comments

MARKO дец 28, 2011 at 00:28

Stvarno mi nije jasno kako to da u Zvezdi igraju Lesic, Nikolic, Bojan Popovic, Covic, i ostale mrcine a Marinovic, Dragicevic, Stimac, Stevic, Ovens, Mars se vuku po znatno losijim ekipama od nase realno. Pa mi treba da dogodine napravimo solidnu ekipu koja ce se boriti za F4 Jadranske lige a bice sramota ako ne dovedemo gore pomenutog Dragicevica, Marinovica i ostale koji igraju stvarno dobro i bolji su od svakog iz danasnje Zvezde a igraju u ne tako poznatim evropskim klubovima !!!

Reply
CZovac дец 28, 2011 at 00:47

Glupo je govoriti sada o kvalitetima Nikolica ili Lesica, ljudi koji su proslu sezonu ginuli!Popovic bzv krade minute mladjim igracima, Covic je ipak COVIC!
A sto se tice ekipa za koje nastupaju nasi iraci, mozda su manje poznate, manje zvzcnog imena, ali verujem da imaju pare, na asi kosarkasi za PARE igraju!
Kada se klub stabilizuje, mozemo ocekivati da ce neko odci kod nas, sada tesko!

Reply
Awax дец 28, 2011 at 00:47

Mozda ti lici da se ,,vuku ,, po tim ligama i klubovima,ali je cinjenica da tamo zaradjuju mnogo vise para nego sto bi ovde zaradjivali,i to je taj razlog

Reply
Luka дец 28, 2011 at 17:09

Tadija igra odlično u Italiji i izgradio je ime tamo,siguran sam da će posle Bijele biti neki Euroligaš.Štimac ima fenomenalnu sezonu,ne znam koliko je realno sad da se vrati,kad konačno može da se unovči negde u Evropi.Marinović trenutno ne može da igra za nas,ima bar 10 kg viška,u Rusiji igra na iskustvo i uzima pare…Ima boljih rešenja,a što se stranaca tiče,oni dodju i prodju,za njima ne treba žaliti nešto posebno,naročite ne u košarci

Reply
I.V.A.N дец 27, 2011 at 22:58

nemogu da vjerujem dje sada igra dzamar jang kuku

Reply
DNL дец 27, 2011 at 23:08

КК Вентспилс је далеко бољи од фудбалског тима, који смо ми згазили ..

Reply
Luka дец 27, 2011 at 23:15

Jeste imaju sasvim solidnu ekipu,biće prvaci sigurno u Letoniji,dobri su i u Baltičkoj i Evropi bili.Imaju par kvalitetnih Amerikanaca,Jang igra odlično takodje,prošlo kolo Letonskog prvenstva je rešio u zadnjoj sekundi

Reply
Aca дец 27, 2011 at 23:37 Reply

Leave a Comment